Įkraunama...
Įkraunama...

Laktozės netoleravimas

QUOTE(erikae @ 2010 05 12, 21:16)
Negeria sad.gif

Niu nebeismanau ka daryti su juo
Vaikas mazas o jokio pieno negeria

Kosytes, arbatos  blink.gif

Ka daryti ? Nebeismanau  verysad.gif

oi kaip užjaučiu g.gif g.gif
Yra kažkokios kitos firmos. Nebandėt ieškot?
Kažkaip tokį klecką be pieno palikt.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(viti @ 2010 05 13, 15:49)
oi kaip užjaučiu  g.gif  g.gif
Yra kažkokios kitos firmos. Nebandėt ieškot?
Kažkaip tokį klecką be pieno palikt.... g.gif

Ko tik nebandziau ..

Tai jau misinuku tipas viskas aisku .. Issieskota ..
O gal yra kokiu gudrybiu techniniu g.gif
doh.gif Bet ot uzsispyres
Atsakyti
QUOTE(erikae @ 2010 05 13, 15:32)
Ko tik nebandziau ..

doh.gif  Bet ot uzsispyres

kaip ir mūsų su košių nevalgymu doh.gif

O tai kaip dabar: jis išvis jokio mišinuko ir nevalgo? Ar dar jūsų pienelio ragauja kiek?
Atsakyti
QUOTE(viti @ 2010 05 13, 20:36)
kaip ir mūsų su košių nevalgymu  doh.gif

O tai kaip dabar: jis išvis jokio mišinuko ir nevalgo? Ar dar jūsų pienelio ragauja kiek?

Mano pienuka ragauja ryte ir vakare ..
O su misiniais panasu kad paskelbtas karas
Bet man daktare uzdraude ilgiau maitinti, del mano pacios sveikatos . verysad.gif
Nebezinau ka ir bedaryti ..
Atsakyti
QUOTE(erikae @ 2010 05 13, 20:15)
Mano pienuka ragauja ryte ir vakare ..
O su misiniais panasu kad paskelbtas karas
Bet man daktare uzdraude ilgiau maitinti, del mano pacios sveikatos .  verysad.gif
Nebezinau ka ir bedaryti ..

tikrai liūdna verysad.gif
gal vieną kartą negavęs mamos pienuko kitą nusileis dėl mišinuko... unsure.gif
Atsakyti
Sveikutes, mano sunelis taip pat lactozes netoleruoja, uzsukau paskaitineti pas jus, pasidalinti patirtimi smile.gif
QUOTE(DovilėJan @ 2010 04 29, 11:35)
Sveikos,
o ar bandėt kas gerųjų bakterijų vartoti prie laktozės netoleravimo? Kaip efektas?

mes bandem neperseniausiai Bifolac milteliu, po 4 dienu pradejo raugeti ir nesmarkiai atpilineti , deja netinka verysad.gif
QUOTE(viti @ 2010 05 11, 16:01)
parašykit, kaip sekėsi / seksis  4u.gif

mes tai ir sojos netoleruojam verysad.gif
Atsakyti
mano mazasis netoleruoja laktozes,ziauriai kankinosi kol alergologai nustate netoleravima ir liepe gerti piena Mu is parduotuves su sumazintu laktozes kiekiu ( Maximoj perku) zinokit vaikas pasikeite akyse!!!! nerealiai!!! Nesiule gerti misiniu be laktozes,nes maziukui buvo jau 8 men,o tie misiniai kudikiam skirti,tai sake bus nesotu labai.O tas Mu su sumazintu laktozes kiekiu puikiai tiko!!! ir koses ant jo verdu.O nuo visu bakteriju blogiau buvo( nuo Bifolaco,Jogurto,Protexin restore),o Acidophilus Bifidus puikiai tiko,nes jos skirtos tiem kas netoleruoja laktozes!

beje buvo israse nuo viduriavimo Enteroli,tai mama mija,dar labiau viduruot pradejo,rekti naktim,o gi ten laktozes yra sad.gif
Atsakyti
O gali būti kad mažylis pradeda netoleruoti laktozės pvz tik nuo kokio 9mėn? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūtkė @ 2010 09 05, 10:16)
O gali būti kad mažylis pradeda netoleruoti laktozės pvz tik nuo kokio 9mėn?  g.gif

O kas pas jus vyksta ? Kokie pozymiai?
Atsakyti
kažkaip pradėjau duoti kitą mišinuką ir pradėjo viduriuoti, poto pagėrė be laktozės mišinuką bet dar ir smektos lyg nustojo, grįžom prie savo senojo mišinuko bet kažkaip pradėjom daugiau jogurtų valgyti varškytės ir vėl viduriuoja, tai nžn kol savaitgalis tai duomiuosi galimais varijantais kas čia jam.. bet ir man pačiai pilvą rai-o tai gal koks virusiukas... doh.gif
Atsakyti
Tai jeigu iki tol geret su laktoze ir nieko nebuvo tai gal siaip koks virusiukas.
Stebekit 4u.gif
Atsakyti
4u.gif ,

Musu berniuka taip pat kankina si beda verysad.gif . Dabar jam jau 6,5m., o viskas prasidejo nuo gimimo. Pati maitindama pastebejau kad jei ka suvalgau pienisko, jis dar labiau verkia del pilvo skausmu, paberdavo zandukus, paviduriuodavo. Taigi ir maitinau ji valgydama viska kur nera pieno ir koses virdavausi sau tik ant vandens. Veliau perejom prie misinuko su soja (isomil pries 5 metus buvo mums kaip tik), tada ivedant naujus produktus vis pastebedavau, kad sviezio pieno jis tikrai negali gerti, dar pavirinta siek tiek sriubyteje geriau toleruodavo, raugintus duodavau. Bet aisqu visko pasitaikydavo, tai pas senelius suvalgydavo tai dar kaip ir efektas tas pats, staigus pilvo skausmas ir i toleta, po to vel viskas gerai. Po kiek laiko atradom piena visiskai be laktozes (dabar perkame RIMI, melyname pake), jis pakankamai nepigus, bet tai buvo issigelbejimas, ji ir i sriubytes pilem ir pilam, i koses ir pan. Bet vat pries daugiau nei metus atsirado krenkstimas vaikui, galvojo tikas, bet po to pripazino refliuksa. Laikemes ale dietos, gereme vaistus (omeprozoli) ir krenkstimai baigesi. Retai, bet vis viena karts nuo karto pasiskusdavo pilvo skausais (aisku zymiai maziau nei kudikysteje) ir paviduriuodavo. Dabar menesio begyje, pasidare ypatingai negerai, uzejus skausmui net raitydavosi kaip jam skauda, i savaite diena dvi vemdavo, be temperaturos ar viduriavimo. Nusprendziau prasyt issitirt. Ir vat jau po tyrimu. Nieko kito nerado, tik ta pati refliuksa (stemle visa paraudusi) ir itarimai kad jis nuo laktozes netoleravimo. Tiesa tyre ir laktozes toleravima, bet vos tik jos isgerus ja isveme, tai tyrimas liko nebaigtas o ir paaiskino kad tai reiskia kad tikrai jos netoleruoja.
Gyd. sako kad pas zmones buna arba mažai fermento laktozei virskinti arba jo visai nebuna. Jei visai nebuna tai net visi pieniski produktai grietine, jogurtai, kefyras ir pan. gali sukelti blogumus. Netoleruojant laktozes sako reakcija i saldu piena is karto pasireiskia, o vartojant raugintus produktus ji po trupusti susikaupe ir gali truputi veliau pasireiksti.
Dabar mums skyre vaistus ir 3 men dieta be pieno produktu, jokiu, tik ta pati pienuka be laktozes leido gerti, dar ir sviestuka nupirkau tos pacios firmos ir belaktozes. Po to sake po truputi ivesti raugintus produktus ir ziureti.
Pas mus dar ir darzeli duodamas maistas manau prisidejo. Ten pienisku sriubu ir pacio pieno jau senokai nebevalgydavome, bet juk deda pieno i visas koses, grietine i padazus ir pan., Tai po gydytojo paskirto gydymo nuejau ir pakalbejau darzelyje, jie pazadejo pagelbeti ir atrinkti jam maisteli be pieno ir vis jo produktu. Tai matysime koks rezultatas bus. Sunku isivaizduoti, kad negaletu ir raugintu produktu, tuo labiau kad jis nori, manau gal po gydymo vis gi galesime juos po truputi ivesti i mityba. Tiesa liepe nevartojant visiskai pieno produktu pagerti kalci. Dar reikia atkreipti ir visu perkamu produktu miltiniu, desreliu ir pan. sudeti, ten daznai sudetyje ir figuruoja pieno milteliai, jie kaip ir pienas...
Gal per daug cia prirasiau, bet kiekvienos mamytes patirtyje gal kazka rasime ir sau. rolleyes.gif
Atsakyti