Noriu tik vieną pastabą mamkoms parašyt, laktozės netoleravimas ir alergija pieno baltymui - du skirtingi dalykai, nepainiokit. Kai vaikas netoleruoja laktozės, tai reiškia jis neturi ar labai mažai teturi fermento, reikalingo skaidyti laktozę. Šitas dalykas lieka visam gyvenimui, tik augant vaiko organizmas pasidaro ne toks jautrus pienui ir jo produktams. Bet vistiek žmogus visą gyvenimą negali valgyt daugelio pieniškų produktų. Taip yra mano vaikui ir mano vyrui.
O alergija pieno baltymui dažniausiai išaugama, pieniški dalykai puikiai virškinami vėlesniame amžiuje.
Kai netoleruoja laktozės vaikas, tai jo tikrai nebers dėl to, o būtent bus problemos su pilvu ir virškinimu. Nemanau, kad vaikas pradėtų tinti ar dar kažkas.
O vat alergija pienui pasireiškia visomis odos problemomis, ir gal tik kai kuriais atvejais per pilvą.
Mano vaiką norėjo guldyti tyrimui, kokio būtent laipsnio laktozės netoleravimas yra jam, nes kaip aiškino, gali būti tik dalinis, o gali būti pilnas. Bet išvengėm, kadangi tiko gydymas namų salygomis. O gydymas labai paprastas- dieta be jokių pieno produktų, net be tų, kuriuose yra pieno miltelių. Kai nurimo suerzintas žarnynas, tai po kelių mėnesių gavom leidimą po truputį bandyti pieniškų produktų. Pvz. maniškiui labai tinka paprastas varškės sūris, sūrio lazdelės. Dabar jau gali ir batono retkarčiais suvalgyt. Bet reikia labai žiūrėt, nes čiut kas, tuoj pilvą pučia ir skauda. taip ir auga maniškis, net ledų neragavęs niekada

.