QUOTE(bevardė @ 2016 04 05, 16:51)
Baltymo netoleravimas, ar tiksliau alergija jam- išaugama. Deja laktozės netoleravimas retai kada išaugamas, tiesiog susilpnėja simptomatika.
Bevarde, laktozės netoleravimas ir alergija pieno produktams, mano žiniomis - nėra tas pats. Mano draugas netoleruoja laktozės, tad išgėrus puodelį pieno, iškart ima viduriuoti. ir, kaip aiškino vaistinėje, tai tik netoleravimas, nes kai išgeria kefyro ar suvalgo pieniško šokolado - nieko neįvyksta.
Netoleravimas, kai mažais kiekiais galima valgyti ir nieko nebus, arba išgėrus specialų vaistinėje perkamą fermentą laktozės skiadymui prieš pieno produktų valgymą, nieko nebūna. O štai, kai žmogus alergiškas, jis negali visiškai - net pėdsakų, kad būtų. Kaip celiakija ar alergija riešutams. ir simptomai čia jau nesumažės - reikia medikamentais gydyti nuolat ir stebėti racioną.
Papildyta:
QUOTE(tokiarita @ 2016 04 05, 14:33)
Mano šeimoje irgi esam keli, kurie nelabai galime vartoti pieno produktų, nelabai juos virškina. Labai gaila, nes tikrai mėgstam lietuvišką varškytę, jogurtą... Tai rekomendavo bandyti priemones su laktoze. Aišku, neišgydys, ir sveikai mėgautis negalėsime, bet bent jau leidžiu sau ar vaikui pasimėgauti jogurtu kartais, o tada užgeriu papildu ir viską suvirškina.
tokiarita, ką naudojat?