oi oi oi... Čia tikrai pilvo bėdos. Jam, matyt, spazmuoja pilvą, todėl raitosi ir klykia.
Esat klaipėdietė, tai labai nuoširdžiai rekomenduoju nepagailėti 80 lt ir nuvažiuoti pas gydytoją Sigitą Žindžiuvienę konsultacijai. Jums sudarys tokią išsamią dietą, kad nereikės sukti galvos, ką duoti, o ko ne. Mums susakė visą pagrindinį meniu (kas pusryčiams, pietums, vakarienei), parinko mišinuką, pasakė, kokius užkandžius galim valgyti (javainės duoniukai, Hipp džiuvėsiai be pieno miltelių, ryžių trapukai, džiuvėsiai ir baronkytės), atrinko uogas, vaisius ir daržoves, kurios nekenksmingos mūsų pilvui, pasakė, ką galim gerti. Ir pagal kraujo ir šlapimo tyrimus skyrė folinę rūgštį bei gerąsiais bakterijas, vitaminą D. Aš važiuoju pas šią nuostabią gydytoją maždaug kas 3-4 mėnesiai, užsirašau dietą ir ramiai gyvenu. Nereikia sukti galvos, ką galima duoti, o ko ne, nereikia eksperimentuoti ant vaiko, tiks jam ar ne, pagaliau, visada žinau kokius produktus supirkti ir nereikia beviltiškai knaisiotis po etiketes, nes rasti produktų, kuriuose nebūtų pieno miltelių, žiauriai sunku. O kas svarbiausia, vaikutis mūsų puikiausiai auga nekamuojamas jokių skausmų
Po mėnesio važiuosim vėl ir, greičiausiai, jau gausim leidimą gerti karvės pieną su sumažintu laktozės kiekiu
Jei labai striuka su pinigais, pasiimkit iš šeimos gydytojos siuntimą į ligoninę, prašykitės į 2-ą pediatrijos skyrių ir prašykite gydančios gydytojos - Žindžiuvienės. Padarys tyrimus ir tikrai gausite sudarytą dietą.
Šiaip iš patirties galiu pasakyti, kad žalias obuolys pučia pilvą (reikia duoti keptą), avietės dėl didelio rūgšties kiekio gali sukelti spazmus
Jums dabar būtų geriausia vieną kartą dienoj duoti kepto obuolio (iškepat orkaitėje, sutrinate ir kaip tyrelę sumaitinat, galima truputį cukriuko įdėti) ir vieną kartą dienoj duoti šilauogių (jos švelnaus skonio, be to, kaip ir mėlynės ypač rekomenduojamos esant visokiems virškinimo sutrikimams). Daugiau jokių vaisių neduočiau, kol nesusitvarkys pilvukas.
Ir labai labai labai atidžiai skaitykite produktų, kuriuos net ir mažais kiekiais duodate vaikui, etiketes. Tų pieno miltelių yra visur - sausainiuose, tyrelėse, kukurūzuose, batone... Ir net jei vakar pirkote ką nors, kieno sudėtyje nebuvo pieno miltelių, šiandien iš naujo skaitykite jo etiketę, nes gali atsirasti pakitimų. Mums buvo toks "bajeris". Jokių naujų produktų neįvedėm, o pradėjo pilvą pūsti. Nulėkiau pas Žindžiuvienę, išvardinau, ką ir kokių firmų valgom, o ji man sako, kad tuose džiuvėsiuose yra pieno miltelių. Grįžtu, skaitau etiketę, pasirodo, pakeista receptūra
Išmetėm lauk, baigėsi ir pilvo pūtimai.
Tikiuosi, kad kol aš surašiau šią tiradą Jūs ramiai miegat ir sojų mišinukas kažkiek Jus gelbėja, bet tikrai labai nuoširdžiai siūlau aplankyti Žindžiuvienę.
Galite parašyti man į AŽ, kokius produktus valgot, gal iš patirties atrasiu, kas netinka. Mums dabar 1 m. 2 mėn., mes už jus didesni, tai galėsiu atsiųsti rekomendacijas, ką tuo metu valgėm.