QUOTE(rikutis @ 2008 05 08, 11:48)
daugumoje žuvies prištelių yra skonio stipriklio- natrio gliukonato, raidėmis jis žymimas nuo E620 iki E635, jei neklystu. Šis chemikalas suteikia gerą skonį net patiems prasčiausiems produktams, ir nesukelia sotumo jausmo, ty, valgai valgai, o pavalgyt niekaip negali. Jį kaip prieskonį naudoja visi McDonaldsai, kiniškomaisto restoranai. Tai tikrai kenksmingas ir lemiantis nutukimą bei daugelį kitų bėdų priedas. Nenuostabu, kad net nevalgus vaikas tokius produktus su šiuo chemikalu valgo noriai- nu skanu, ale va kiek naudos iš to, arba tiksliau- kiek žalos vaikui?... Gal geriau lai mažiau pavalgo, bet sveikesnio maisto?
Glutamatas
tik naudojamas jis yra ne tik mcdonalduose ar kiniškose virtuvėse. kad irkaip baisu bebūtų, BE natrio glutamato labai sunku rasti papraschiausią maisto prekę. jų yra visur: prieskonių mišiniuose (turbūt 99proc), dešrose (net a.r., už kurią mokame gražius pinigus ir tikimės kokybės), sūriuose - visur. paskaitykit pakuotes
o jau kur kur, bet žuvies piršteliuose, sasyskose, koldūnuose, visuose pusfabrikačiuose yra jo..
http://www.zvejone.l...8...=15&count=2