Įkraunama...
Įkraunama...

Gipso liejiniai, liejimo formos - išbandom? :)

Koxamte, o kaip jie liejo tas juosteles? Formelėse ar kaip kitaip išgaudavo raštus? smile.gif
Atsakyti
oj ten daug darbo budavo su tom formom, nes formoplasta lydydavo, o su tais rastais nezinau blush2.gif
Atsakyti
O gal žinote kaip pasidaryti raudžių formas su algintu? 4u.gif
Atsakyti
šiandien važiuoju pirkt angeliukų formelių, pridarysiu kalėdinių dovanėlių, jei kas gausis smile.gif Irmule, minėjai kad galima lieti ir vien iš glaisto, ar kada bandei? nuo formelės lengvai atšoks? pas mus šiuo metu remontai namie, tai glaisto keli kibirai stovi biggrin.gif O kuo tu juos dažai, kad tokios spalvos gražios gaunasi wub.gif (aš čia apie raideles)?
Atsakyti
QUOTE(mamavaida @ 2007 11 28, 11:17)
šiandien važiuoju pirkt angeliukų formelių, pridarysiu kalėdinių dovanėlių, jei kas gausis smile.gif Irmule, minėjai kad galima lieti ir vien iš glaisto, ar kada bandei? nuo formelės lengvai atšoks? pas mus šiuo metu remontai namie, tai glaisto keli kibirai stovi biggrin.gif O kuo tu juos dažai, kad tokios spalvos gražios gaunasi wub.gif (aš čia apie raideles)?

Galima lieti ir iš glaisto, tik vienas pastebėjimas- glaistas trupa, jei bus neteisingos proprcijos. Maišant glaistą galima įpilti šiek tiek lipalo, kuris sustingusiam glaistui suteikia tvirtumo. mirksiukas.gif Iš formelių išssiima lengvai, dar geriau jei naudosi talką t.y. prieš pilant masę , formeles švelnaus teptuko pagalba išbarstysi talku. O tokios spalvos atspalviai gaunasi jas maišant tarpusavyje tongue.gif Dažymui tiks ir guašas, ir akrilas ir tempera. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 28 lapkričio 2007 - 11:11
QUOTE(irmulia @ 2007 11 28, 13:10)
Galima lieti ir iš glaisto, tik vienas pastebėjimas- glaistas trupa, jei bus neteisingos proprcijos. Maišant glaistą galima įpilti šiek tiek lipalo, kuris sustingusiam glaistui suteikia tvirtumo.  mirksiukas.gif  Iš formelių išssiima lengvai, dar geriau jei naudosi talką t.y. prieš pilant masę , formeles švelnaus teptuko pagalba išbarstysi talku.  O tokios spalvos atspalviai gaunasi jas maišant tarpusavyje  tongue.gif  Dažymui tiks ir guašas, ir akrilas ir tempera.  mirksiukas.gif

aciu, saulyte, uz atsakymus 4u.gif pas mane glaistas jau sumaisytas, jei mes apie ta pati kalbam, juo sienas pas mus spakliuoja. jau turiu angeliukus ir begu daryti biggrin.gif
Atsakyti
o tai nesuprantu i ka juos tuos angeliukus lieji?kaip tos formos atrodo ir kur jas gaut?>
Atsakyti
QUOTE(vikaPika @ 2007 11 28, 22:42)
o tai nesuprantu i ka juos tuos angeliukus lieji?kaip tos formos atrodo ir kur jas gaut?>

http://www.tikrosspa...p?l=prod&id=467
Atsakyti
nieko nesigavo man su glaistu ax.gif sutrukinejo, is vidaus duobutes gavosi, teks vistiek gipso nusipirkt, o as sutaupyt norejau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamavaida @ 2007 11 29, 11:19)
nieko nesigavo man su glaistu  ax.gif sutrukinejo, is vidaus duobutes gavosi, teks vistiek gipso nusipirkt, o as sutaupyt norejau  biggrin.gif

Kad nesigautų duobutės (tas pats gali atsitikti ir su gipsu dirbant) reikia įpylus masės keletą kartų stuktelti firmelę į stalą, kad burbuliukai iškiltų į paviršių mirksiukas.gif O kad sutrūkinėjo:

* gabūt bandei išimti kai dar nebuvo visiškai sustingę (su glaistu darant reikia ilgiau palaukti)
* arba buvo perdau įpilta vandens (čia tuo atveju kai masė gaminamaiš miltelių ir vandens)
* kitą kartą pabandyk į masę įpilti lipalo ir išmaišyk
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 11 29, 13:02)
Kad nesigautų duobutės (tas pats gali atsitikti ir su gipsu dirbant) reikia įpylus masės keletą kartų stuktelti firmelę į stalą, kad burbuliukai iškiltų į paviršių  mirksiukas.gif  O kad sutrūkinėjo:

* gabūt bandei išimti kai dar nebuvo visiškai sustingę (su glaistu darant reikia ilgiau palaukti)
* arba buvo perdau įpilta vandens (čia tuo atveju kai masė gaminamaiš miltelių ir vandens)
* kitą kartą pabandyk į masę įpilti lipalo ir išmaišyk

*bandziau biggrin.gif bet sutrukinejo ir tie kuriu nebandziau
*mes glaista jau paruosta pirkom
*jau nebandysiu su glaistu, geriau gipso nusipirksiu, su glaistu labai sunku pridet, nes jis labai tirstas ir vis burbuliukai gaunasi, su dantu krapstuku gaudziau tuos burbuliukus, bet visvien nesugaudziau. bandziau daryti is sokolado tai gavosi gerai, be jokiu burbuliuku, nes mase buvo daug skystesne, tik tais sokoladiniais ilgai nesidziaugiau, grizo vyras ir suvalge doh.gif uztai bylos gavo nuo manes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamavaida: 29 lapkričio 2007 - 11:20
ir aš taip bandžiau su paruoštu glaistu,bet jis net ant sienos per storai užteptas trupa,tai formelėje visišikai nieko nesigauna,matyt Irmulia kalba apie kitokį glaistą smile.gif
Atsakyti