Lachese o kaip suprasti kol forma užkaista? ir pvz. cukiniją reikia dėti į kažkokią dėžę kad užpilti gipsu ar kaip
aš jūsų paslaugoms ,jeigu tik kuo galėsiu ,padėsiu šiap dar galima labai gražiai žaisti ir su bintu bei gipsu turiu omenyje negipsuoti kojų o pamirkius gipse bintą daryti visokias kompozicijas
man tos kūno dalys,tai žiauriai atrodo,kaip amputuotos ,mano koja ,kažkaip buvo ne tokia baisi....
man tos kūno dalys,tai žiauriai atrodo,kaip amputuotos ,mano koja ,kažkaip buvo ne tokia baisi....
QUOTE(Lachesė @ 2007 05 09, 23:05)
aš jūsų paslaugoms ,jeigu tik kuo galėsiu ,padėsiu šiap dar galima labai gražiai žaisti ir su bintu bei gipsu turiu omenyje negipsuoti kojų o pamirkius gipse bintą daryti visokias kompozicijas
kai kurios rankos atrodo kaip ir gero siaubo filmo,
bet ši pėdutė man
QUOTE(irmulia @ 2007 05 10, 00:01)
Lachese o kaip suprasti kol forma užkaista? ir pvz. cukiniją reikia dėti į kažkokią dėžę kad užpilti gipsu ar kaip
gipse vyksta cheminė reakcija,tu tiek jau dirbai su gipsu, turėjai pastebėti,kad jis užkaista pradėjęs kietėti. Ne į jokis dėžutes dėti nereikia tiesiog cukiniją pasidėti taip,kad iki vidurio galėtum užpilti lygiai gipso,galima įkišti ties viduriu ploną skardelętada gausis plokštumėlė ir daran antrą pusę jas jau nuimsi ir gipsas laikysis ant tų briaunelių ,dar gal nepaminėjau,kad daiktą reikia apdėti kokių 4cmsluoksniu,forma turi gautis tvirta,galima ir storiau,tik ne kūdžiau,tada forma ilgai tarnaus.
turėjau aš iš binto (vaistinėj yra pirkti bintas paruoštas gipsavimui ,reikia tik sudrėkinti, kainuoja kažkur 3-4 litai). papraščiausia šampano butelį buvau apvyniojusi ,padariusi klostes ,dar kažkokia gėlės imitacija ir atrodė ,tik va atsibodo ir išmečiau neperseniausia
Antspaudai tai tikrai yra pritariu
Papildyta:
galima ir tokį pirkti,bet čia gan brangus variantas labai gerai vaikams daryti kaukes karnavalines,tik vidų prie veido marle klodavom,arba prisiūti arba su lipalu taip gan tirštu ištepti kad priliptų ,bet nepermirktų. O šiaip visokias formas galima naudoti skirtas kepinui gipso liejiniams,mačiau kaune prie pilies yra tokia parduotuvė,tai ten ir formelių sausainių yra
Papildyta:
QUOTE(samrasa3 @ 2007 05 10, 00:11)
turėjau aš iš binto (vaistinėj yra pirkti bintas paruoštas gipsavimui ,reikia tik sudrėkinti, kainuoja kažkur 3-4 litai).
galima ir tokį pirkti,bet čia gan brangus variantas labai gerai vaikams daryti kaukes karnavalines,tik vidų prie veido marle klodavom,arba prisiūti arba su lipalu taip gan tirštu ištepti kad priliptų ,bet nepermirktų. O šiaip visokias formas galima naudoti skirtas kepinui gipso liejiniams,mačiau kaune prie pilies yra tokia parduotuvė,tai ten ir formelių sausainių yra
ir man labai mielai vaikiukų pėdutės ir rankytės atrodo ,bet suaugusių tai kaip čia pasakius ,nepripratus mano akis prie atskirų žmogaus dalių,nes jos labai tikroviškai atrodo
Vat planavom su sese pėdutę vaiko išspausti ant molio, bet dabar persigalvojau,ant gipso gražiau... reiks pasiskaitinėt kaip ten tą pėdutę daryt..
Papildyta:
Tai kaip supratau gipsas skysta masė, kuri po to sukietėja.. Sakykit negalima gipso šiaip formuoti, be formų?
Papildyta:
Tai kaip supratau gipsas skysta masė, kuri po to sukietėja.. Sakykit negalima gipso šiaip formuoti, be formų?
gipsas yra milteliai,o pilnt vandenį gauni masę,kuri labai greitai kietėja,nežinau,ar įmanoma kur gauti,bet stiukas yra skirtas ilgalaikiam formavimui,bet nieko dabr apie tokį negirdėjau (čia iš meno istorijos žinau,kad visi bažnyčių krakamuliai yra iš stiuko)
na taip, milteliai..
dėkui lachese už paaiškinimą. Dar klausimukas. Kiek dirbiniai iš gipso ilgalaikiai, arba kitaip ar jie nėra lengvai dūžtantys, trupantys ir t.t. Turiu nusipirkus figūrėlę ant stovo-moters siluetą ir pabandžiau pirštu pakrapštinėt, tai gipsas gan nesunkiai byra. Ar tai nekokybiškai padaryta ar toks jau tas gipsas?
dėkui lachese už paaiškinimą. Dar klausimukas. Kiek dirbiniai iš gipso ilgalaikiai, arba kitaip ar jie nėra lengvai dūžtantys, trupantys ir t.t. Turiu nusipirkus figūrėlę ant stovo-moters siluetą ir pabandžiau pirštu pakrapštinėt, tai gipsas gan nesunkiai byra. Ar tai nekokybiškai padaryta ar toks jau tas gipsas?
QUOTE(Lachesė @ 2007 05 09, 23:11)
gipse vyksta cheminė reakcija,tu tiek jau dirbai su gipsu, turėjai pastebėti,kad jis užkaista pradėjęs kietėti. Ne į jokis dėžutes dėti nereikia tiesiog cukiniją pasidėti taip,kad iki vidurio galėtum užpilti lygiai gipso,galima įkišti ties viduriu ploną skardelętada gausis plokštumėlė ir daran antrą pusę jas jau nuimsi ir gipsas laikysis ant tų briaunelių ,dar gal nepaminėjau,kad daiktą reikia apdėti kokių 4cmsluoksniu,forma turi gautis tvirta,galima ir storiau,tik ne kūdžiau,tada forma ilgai tarnaus.
Dar nesu bandžiusi lieti didelių formų, tik mažas , tai nepastebėjau, kad gipsas užkaistų, nors kad vysta kažkokia reakcija tai taip , matyt tas pats užkaitimas
Ačiū už info dėl formelių Kaune (reiks apsilankyti), na Vilniuje teko kažkada duotis po visą miestą, tai, ko reikėjo, nieko neradau
vakar naktinėjau prie kompo,prisižiūrėjau rankų gipsinių tai kai šviesą išjungiau taip ir atrodė kad už kojos griebs ranka
tai su pgreitinimu į lovą įlipau
na dėl formelių va ten kur angeliukai išlieti ,tai maximoj prieš kalėdas buvo pirkt plasmasiniu tokių angeliukų kurie įpakuoti dėžutėj į kurią galima išsilieti gipsinių angeliukų.