Įkraunama...
Įkraunama...

Gipso liejiniai, liejimo formos - išbandom? :)

QUOTE(Kristalė* @ 2013 09 10, 15:54)
sudomino, tik gaila kainu neraso  ax.gif

Kainos tokios 50lt-1kg pirmiesiems uzsakymams,kadangi mes naujai kuriames,todel sutiekiame nuolaidas:)
Atsakyti
norėčiau paklausti, ar tas alginatas vienkartinis, ar padarius formą galima bus panaudoti kelis sykius?
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2013 10 31, 11:52)
norėčiau paklausti, ar tas alginatas vienkartinis, ar padarius formą galima bus panaudoti kelis sykius?

Algintas skirtas tik 1 kartui.Silikonine guma naudojama 800-1000 kartų.
Atsakyti
QUOTE(kuranas @ 2013 10 31, 20:21)
Algintas skirtas tik 1 kartui.Silikonine guma naudojama 800-1000 kartų.

ačiū.Per kiek laiko silikonas sustingsta.ar sunku su juo dirbti?
Atsakyti
Dita, gan lengvai su juo dirbasi, tik svarbu tureti nuo ko forma padaryti smile.gif Uzsisakiau is silikon.lt ir likau labai patenkinta thumbup.gif Labai malonus aptarnavimas ir bendravimas wub.gif Viska kantriai ir issamiai isaiskino. Labai padejo ir mokomieji filmukai apie formu daryma. Pradziai pasidariau kelias formeles muilui, pavyko visai neblogai smile.gif
Del stingimo, tai ten priklauso nuo kietiklio kiekio. Pirmam kartui emiau 1.5% Raso, kad su 1% kietiklio stingsta 6-8 val, bet man stingo ilgeliau, nors kietiklio emiau daugiau (bet nematau tame dideles bedos). Vakare uzpyliau apie 9 val, tai ryte po 6 dar nebuvo galutinai sustinge. O siaip stingimo laika galima sutrumpinti iki 1 valandos. Bet as tikslingai rinkausi ilgesni laika, nes maisant susidaro oro burbuliukai, tai jie speja iskilti per tiek laiko.
Ai, dar vienas pastebejimas is praktikos - reikia pasistengi nedaryti per daug dideliu dezuciu liejimui - daug silikono susinaudoja lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bjauruska @ 2013 11 06, 22:00)
Uzsisakiau is silikon.lt ir likau labai patenkinta  thumbup.gif Labai malonus aptarnavimas ir bendravimas  wub.gif Viska kantriai ir issamiai isaiskino. Labai padejo ir mokomieji filmukai apie formu daryma. Pradziai pasidariau kelias formeles muilui, pavyko visai neblogai smile.gif ...

o kuria buten uzsisakius esi, nes ju ten keletas yra?
Atsakyti
QUOTE(Kristalė* @ 2013 11 06, 23:07)
o kuria buten uzsisakius esi, nes ju ten keletas yra?

Patare imti skirta smulkiems ir vidutinio dydzio liejiniams - RTV 1625. Kadangi ketinu lieti ir smulkesnius dalykelius, tai rekomendavo butent sia, nes ji yra skystesne, takesne uz kitas, geriau "ilenda" i visokius tarpelius. Siaip jei kiltu kokiu klausimu, tai drasiai rasykit - labai mielai ir operatyviai atsako mirksiukas.gif
Atsakyti
ačiū bjauruska. Jau užsisakiau,rytoj turėčiau gauti. Bandysiu ir aš . Aš užsisakiau dviejų rušių silikoną. O ką tu darei, kad tas silikonas neišbėgtu per šonus?
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2013 11 07, 11:33)
ačiū bjauruska. Jau užsisakiau,rytoj turėčiau gauti. Bandysiu ir aš . Aš  užsisakiau dviejų rušių silikoną. O ką tu darei, kad tas silikonas neišbėgtu per šonus?

Su karstais klijais sudurimus sandarinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bjauruska @ 2013 11 07, 12:40)
Su karstais klijais sudurimus sandarinau biggrin.gif

ačiū. O ką dedi dugne?
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2013 11 07, 14:38)
ačiū. O ką dedi dugne?

As tai naudojau paprasta kartona...
Atsakyti
QUOTE(Bjauruska @ 2013 11 07, 15:30)
As tai naudojau paprasta kartona...

Geriau gal plastiką naudoti, o jei norisi sutaupyti silikono galima gaminti dvikomponentes formas kai silikono forma palaiko gipso forma. Tik sudetingų formų atliejose reiktų žiūrėti kad gipsas "neužrakintų" gaminio ko pasekoje jo nebus imanoma išimti.
Atsakyti