Iš ko pasidarote formas gipso liejiniams?
QUOTE(dėja @ 2009 07 16, 17:03)
iš gipso,net nezinau kodėl šį kart nesigavo,bet kaip pradėjo džiūti ,pradėjo skilinėti.Tikriausia blogai paruošiau gipsa.per daug vandens pripyliau,bet jis labai greitai pradeda stengti,tai pagalvojau daugiau vandens geriau
O į gipsą galima lipalo piltį ,o kaip tada reikėtų ruošti,kiek ko reikia.Gal tada jis neteptų.Nes kartą su vaikais darėm laikikliukus,tai gerai gavosi tik tepė ir smailesni kampukai nubirėdavo,tai vaikai juos nudažė.
O į gipsą galima lipalo piltį ,o kaip tada reikėtų ruošti,kiek ko reikia.Gal tada jis neteptų.Nes kartą su vaikais darėm laikikliukus,tai gerai gavosi tik tepė ir smailesni kampukai nubirėdavo,tai vaikai juos nudažė.
kuo daugiau vandens tuo trapesnis gipsas.
Aš man regis darydavau taip... lipalą reiktų susimaišyti su vandeniu. Jei neklystu tai proporcijos 1:3 ... tada to mišinio įpilti į gipsą ir gerai išmaišyti.
Dar būna gipsas trūkinėja jei per greitai džiūsta. Jokiu būdu negalima džiovinti ant radiatorių ir panašiai... Galima į gipsą iš kart įvesti spalvą... Tempera, akrilas, guašas.... kas patinka...
O kokį mišinį daro skulptoriai pvz, tai nežinau...
vbveje darant visokius ornamentus juos galim air lieti, ir priauginti ir pasakptuoti....
kodel man niekas neatsako?
QUOTE(srauni_upe @ 2009 11 28, 13:14)
Aš man regis darydavau taip... lipalą reiktų susimaišyti su vandeniu. Jei neklystu tai proporcijos 1:3 ... tada to mišinio įpilti į gipsą ir gerai išmaišyti.
Dar būna gipsas trūkinėja jei per greitai džiūsta. Jokiu būdu negalima džiovinti ant radiatorių ir panašiai... Galima į gipsą iš kart įvesti spalvą... Tempera, akrilas, guašas.... kas patinka...
oj, sulips iškart toks reikalas. Po teisybei reikia į vandenį po čiutčiut pilti gipsą stipriai maišant iki kol gausis grietinės tirštumo masė
QUOTE(sAuLyTeA;) @ 2009 12 02, 16:45)
kodel man niekas neatsako?
na, kas yra alginatinės medžiagos, google'ėj yra info. Jei tinka sudėtis, sukietėjusios masės lankstumas ir gniuždymas, tais pirmyn ir su daina
QUOTE(Gaudvilė @ 2009 12 02, 20:04)
oj, sulips iškart toks reikalas. Po teisybei reikia į vandenį po čiutčiut pilti gipsą stipriai maišant iki kol gausis grietinės tirštumo masė
tikrai nesulips
QUOTE(srauni_upe @ 2009 12 02, 21:17)
tikrai nesulips
maišant rankomis? Ir nesuprantu, kam tas lipalas, jei teisingai užmaišius ir naudojant 'gerą' gipsą, sutvirtėjęs bus ypač kietas. Beje, darbui maišydavau gipsą po daug daug kartų per dieną. Gal dar kokiom gudrybėm pasidalint?
nuo tiek komentaru, net akys raibsta planuoju padayti vaiko pedutes ispauda gipse.. tai kaip supratau reikia senukuose gipso to nusipirkt ir vandens uztenka?
paaiskinkit, kas neseniai tai dare, aciu labai
QUOTE(agnytia_number1 @ 2010 06 15, 22:54)
nuo tiek komentaru, net akys raibsta planuoju padayti vaiko pedutes ispauda gipse.. tai kaip supratau reikia senukuose gipso to nusipirkt ir vandens uztenka?
?
perversk temą ( o jos nėra labai daug psl. ) rasi visus atsakymus: gali ir alginate įspaudą padaryti ir po to gipsu užlieti, gali modeline ( kuris ore sukietėja) įspaudą daryti, gali ir gipse ( tik mažyliams to statybinio iš senukų aš vis tik nenaudočiau )
QUOTE(Darida09 @ 2010 08 17, 11:58)
Sveiki visi, ar galetumet patarti kur nusipirkti gipso formu. Kiek ieskojau vis nerandu
o kokių konkrečiai ieškai? nes tokių dalykų rasti galima LT internetinėse rankdarbių priemonių parduotuvėse arba siųstis iš užsienio parduotuvių