Įkraunama...
Įkraunama...

Židinys ar krosnelė/krosnis?

Gerbiami zinovai, kazin uz kiek realu nusipirkti romotop kampine kapsule, nes vilproj kainos kosmines! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kros @ 2012 05 24, 11:41)
Kai elektra Švedijoje pabrango per 3 metus iki 55ct, tai visi švedai pradėjo skaičiuoti pinigus ir nori tik pigios šilumos, o nebe superduper paauksuotų kraštelių. O ir mentalitetas, skoniai ir požiūriai jų skiriasi. Jie mieliau nuskris į šiltus kraštus, nei kiš daug pinigų (jų supratimu)  į namą. Lietuvoje atvirkščiai: sukiša pinigus į namą ir neatostogauja kelis metus. Taigi reikia paprasčiau žiūrėti į gyvenimą.

jo cia tai tikra tiesa pasakyta... tik ne visiems ji suprantama thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aix2011 @ 2012 06 27, 00:17)
jo cia tai tikra tiesa pasakyta... tik ne visiems ji suprantama  thumbup.gif

O jus neizvelgiat gerbiamo kros nuomoneje tokio priestaravimo - svedai nori taupyt pinigus, bet perka krosneles kur garantija tik kiek-2 ar 3 metai? Cia taupymas svediskas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2012 06 27, 09:32)
O jus neizvelgiat gerbiamo kros nuomoneje tokio priestaravimo - svedai nori taupyt pinigus, bet perka krosneles kur garantija tik kiek-2 ar 3 metai? Cia taupymas svediskas? smile.gif

nei tie svedai taupo nei ka (aisku nevisi)

paziurekit kaip pas juos irengtos katilines

o kad pora beskoniu svedu ar emigrantu pastate pigiausias krosneles dar nereiskia kad visai tautai galima taikyti sia etikete smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 06 27, 09:45)
nei tie svedai taupo nei ka (aisku nevisi)

paziurekit kaip pas juos irengtos katilines

o kad pora beskoniu svedu ar emigrantu pastate pigiausias krosneles dar nereiskia kad visai tautai galima taikyti sia etikete smile.gif

Suprantu,Paliuk, as cia truputeli pasisaipiau nepiktai smile.gif Del skandinavu-pagal asmeninius pastebejimus-jie skandinaviskas krosneles statosi. Cia kiek susiduriau su danais ir norvegais, su svedais - manau, panasiai. Ju krosneles ir dizaino gero,ir garantijos puikios,ir kokybe analogiska. Labai gailiuosi,kad nenusipirkau krosneles Norvegijoje - kaina butu buvus ne brangiau,negu Lt, bet vat kokybe - sioje vietoje buciau tikrai labai rami.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2012 06 27, 09:55)
Suprantu,Paliuk, as cia truputeli pasisaipiau nepiktai smile.gif Del skandinavu-pagal asmeninius pastebejimus-jie skandinaviskas krosneles statosi. Cia kiek susiduriau su danais ir norvegais, su svedais - manau, panasiai. Ju krosneles ir dizaino gero,ir garantijos puikios,ir kokybe analogiska. Labai gailiuosi,kad nenusipirkau krosneles Norvegijoje - kaina butu buvus ne brangiau,negu Lt, bet vat kokybe - sioje vietoje buciau tikrai labai rami.

As ir nebandziau "uzvaziuot" ant tamstos, siaip pastebejima pasakiau, jeigu ka atsiprasau - irzlus, per nakti nemiegojau (vaikas neleido) smile.gif

realiai, kadangi dirbu prekyboje tai tikrai zinau kad pigesnis daigtas tikrai nebus geresnis uz dvigubai brangesni (kad ir kaip save nuteikinetum).
Pats sau dairaus krosneles ir esu nusiziurejes viena keramikine, dabar jau teks kaupti lesas, nes tikrai kainuoja nemazus pinigus.
Joje matau pliusa - visa keramikine ir isildyta keramika dar apie 12h gales atidavineti nuo saves siluma
nominali galia bus 3.5kW - tai viskas ko man reikia tokiu atveju, nes realus silumos poreikis prie -20C gaunas 7-10kW
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 27 birželio 2012 - 09:10
QUOTE(Paliukas @ 2012 06 27, 10:08)
As ir nebandziau "uzvaziuot" ant tamstos, siaip pastebejima pasakiau, jeigu ka atsiprasau - irzlus, per nakti nemiegojau (vaikas neleido) smile.gif

realiai, kadangi dirbu prekyboje tai tikrai zinau kad pigesnis daigtas tikrai nebus geresnis uz dvigubai brangesni (kad ir kaip save nuteikinetum).
Pats sau dairaus krosneles ir esu nusiziurejes viena keramikine, dabar jau teks kaupti lesas, nes tikrai kainuoja nemazus pinigus.
Joje matau pliusa - visa keramikine ir isildyta keramika dar apie 12h gales atidavineti nuo saves siluma
nominali galia bus 3.5kW - tai viskas ko man reikia tokiu atveju, nes realus silumos poreikis prie -20C gaunas 7-10kW

Viskas tvarkoj, nieko jus neuzvaziavot smile.gif
O kaip jums atrodo - ar yra prasmes siena,salia kurios statysis krosnele,daryt is keraminiu plytu,ir palikt be apdailos,kad ji atliktu tokia kaip ir sildancios sieneles funkcija?
Pati ziurinejuosi jotules - teko tokia panaudot pora metu kurenant nepertraukiamai - patiko.

Butu idomu,kokia nusiziurejot jus? gal nuorodele mesteltumet?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 27 birželio 2012 - 09:17
QUOTE(vilnera @ 2012 06 27, 10:14)
Viskas tvarkoj, nieko jus neuzvaziavot smile.gif
O kaip jums atrodo - ar yra prasmes siena,salia kurios statysis krosnele,daryt is keraminiu plytu,ir palikt be apdailos,kad ji atliktu tokia kaip ir sildancios sieneles funkcija?
Pati ziurinejuosi jotules -  teko tokia panaudot pora metu kurenant nepertraukiamai - patiko.

Butu idomu,kokia nusiziurejot jus? gal nuorodele mesteltumet?

man patiko sita, su sia imone dirbam, ir kai permete nauja kataloga su naujovem labai susidomejau
http://www.mcz.it/en...-overnight.html
ji nepigi, baltos keramikos apie 10klt (lietuviams neirodysi kad uz krosnele reikia moket daugiau, tai labai ir nesidraskau siulydamas cia forume)
kazkada patiko dar sita - pusiau zidinys (panasi kaina - brangesne)
http://www.mcz.it/en/p35-city.html

o zmona i virtuve norejo sitos biggrin.gif
http://www.mcz.it/en/p221-sava.html

sakiau kad kai paimsim aukso puoda, kiekvienam kambari po krosnele turesim

malku apie muba ar du prikrenta is nuosavo misko per metus, todel manau bus neblogai tokia tureti svetaineje vietoj zidinio (nenoriu investuoti i normalia kapsule o po to vos ne dvigubai ar trigubai i normalia apdaila)

Del plytu - kiek zinau padaro tas "ale senovines plytas" ir nulakuoja. Cia - jau skonio reikalas, siaip kuo naturaliau atrodo tuo graziau (bent jau man)
cia kazkas panasaus su plytom kaip tamsta galvojate (manau)
http://www.mcz.it/en...r-ceramica.html
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 06 27, 10:29)
man patiko sita, su sia imone dirbam, ir kai permete nauja kataloga su naujovem labai susidomejau
http://www.mcz.it/en...-overnight.html
ji nepigi, baltos keramikos apie 10klt (lietuviams neirodysi kad uz krosnele reikia moket daugiau, tai labai ir nesidraskau siulydamas cia forume)
kazkada patiko dar sita - pusiau zidinys (panasi kaina - brangesne)
http://www.mcz.it/en/p35-city.html

o zmona i virtuve norejo sitos biggrin.gif
http://www.mcz.it/en/p221-sava.html

sakiau kad kai paimsim aukso puoda, kiekvienam kambari po krosnele turesim

malku apie muba ar du prikrenta is nuosavo misko per metus, todel manau bus neblogai tokia tureti svetaineje vietoj zidinio (nenoriu investuoti i normalia kapsule o po to vos ne dvigubai ar trigubai i normalia apdaila)

Del plytu - kiek zinau padaro tas "ale senovines plytas" ir nulakuoja. Cia - jau skonio reikalas, siaip kuo naturaliau atrodo tuo graziau (bent jau man)
cia kazkas panasaus su plytom kaip tamsta galvojate (manau)
http://www.mcz.it/en...r-ceramica.html

Funkciskai labai gera ta, kur zmona virtuveje norejo-as irgi buvau susiradus su orkaite, austru berods,tik vat nieko apie ja man nepapasakojo, nes nuo 2006 nera parduota nei vienos tokios. Tik vat panasia krosnele ziurint,is kart reiktu isivertint,kad dumtraukis 18, o ne 15-kaip kad dazniausiai krosnelems buna..Kiekvienas gamintojas matyt savo standartus turi?
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2012 06 27, 10:44)
Funkciskai labai gera ta, kur zmona virtuveje norejo-as irgi buvau susiradus su orkaite, austru berods,tik vat nieko apie ja man nepapasakojo, nes nuo 2006 nera parduota nei vienos tokios. Tik vat panasia krosnele ziurint,is kart reiktu isivertint,kad dumtraukis 18, o ne 15-kaip kad dazniausiai krosnelems buna..Kiekvienas gamintojas matyt savo standartus turi?

malkos toks kuras, kur mazinant dumtraukio diametra gadinas ir pats degimas
jeigu 15cm - reikia labai geros medienos (sausos) arba jau briketais kurentis kad degimas butu svarus ir nekimstu kamino
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 06 27, 11:02)
malkos toks kuras, kur mazinant dumtraukio diametra gadinas ir pats degimas
jeigu 15cm - reikia labai geros medienos (sausos) arba jau briketais kurentis kad degimas butu svarus ir nekimstu kamino

Vat kaip.. Gaila,kad anksciau kazkaip nepabendravom,dabar jau padaryta 15 cm.. Na,gyveni ir mokaisi,zmogus. Aciu jums uz info, visada pasiskaitau jusu postus ir katilu temoje. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2012 06 27, 11:29)
Vat kaip.. Gaila,kad anksciau kazkaip nepabendravom,dabar jau padaryta 15 cm.. Na,gyveni ir mokaisi,zmogus. Aciu jums uz info, visada pasiskaitau jusu postus ir katilu temoje.  4u.gif

Tai kad nera uz ka - visuomet siulau tokiais atvejais (kai tolimuose planuose pirkimas) pasiskaityti instrukcijas su kava, ten bus nurodytos visos salygos butent tai krosnelei.
Pavyzdines krosneles instrukcija anglu kalba
ten 8 psl. kaip tik aprasoma pagal traukas koks diametras rekomendujamas

susiraskite instrukcija tos krosneles, kuria Jus nusiziurejot ir pasitikslinkit ka ten raso, mazu dar nera "pralaimeta" smile.gif
Atsakyti