Įkraunama...
Įkraunama...

Kinietiška rožė

QUOTE(Regila @ 2014 03 11, 18:49)
Aš kinrožę iš sėkliukės auginu. Pernai pavasarį sėjau, vasarą pasodinau lauke, rudeniop  padovanojo 2 žiedukus ( atskirais kartais po vieną). Nabagutė po smarkaus lietaus aptaškyta..baltos nebuvau mačiusi..
user posted image

Simpatuke:) o kur seklyciu gavote jei nepaslaptis? kazkur pirkote? g.gif
Atsakyti
Sėklos iš Amerikos, tik aš jų nepirkau. Vienas vyrukas norėjo įdomesnių iš manęs ir pasiūlė sąrašą ką gali.. pasirinkau kinrožą, kalninį laurą. Nemaniau, kad kinrožė taip greit žydės, maniau kelių metų reiks.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2014 03 13, 08:09)
Sėklos iš Amerikos, tik aš jų nepirkau. Vienas vyrukas norėjo įdomesnių iš manęs ir pasiūlė sąrašą ką gali.. pasirinkau kinrožą, kalninį laurą. Nemaniau, kad kinrožė taip greit žydės, maniau kelių metų reiks.

aiskutis, turbut jos preit prazysta ir greit nuzydi:( labai gaila tokiu graziu ziedu:(
Atsakyti
Labai noriu pasidžiaugti šios rūšies gėlėmis smile.gif Tai nuostabaus grožio, mažai reikalaujančios priežiūros, gėlės smile.gif Tereik palaistyti, kaip žydi. O žydi... Visada ant gražiausių švenčių smile.gif Sutampa kažkaip, žydėjimo metas, būtent per šventes biggrin.gif Pirmąjį žiedą padovanojo per mano sugrįžimą namo smile.gif Visą vasarą, buvau išvykus. Labai liūdėjau, kad nepamatysiu jos žiedų, bet klydau...Visą vasarą krovė žiedus, bet vis numesdavo...Bet kaip grįžau, nenumetė o augino ir pražydo! Pora žiedų, padovanojo per mano gimtadienį. Po to per Kalėdas ir Valentino dieną smile.gif Dabar vėl sukrovė porą žiedų. Ir laukiu, kada vėl padovanos savo gražiuosius žiedus smile.gif
Ši rožė, pilnavidurė raudona smile.gif Bet prisiauginau ir oranžinę smile.gif Laukiu nesulaukiu, kada pradės ir ji žydėti smile.gif
Atsakyti
o maniske padovanojusi pirmus du ziedus baigiasi. dar tokios lepuneles geles nesu maciusi:( pajudinau tai visai nuvyto, lapus meta salin, nesuprantu kas vyksta... gelbekit doh.gif
Atsakyti
QUOTE(insanda @ 2014 03 20, 17:24)
o maniske padovanojusi pirmus du ziedus baigiasi. dar tokios lepuneles geles nesu maciusi:( pajudinau tai visai nuvyto, lapus meta salin, nesuprantu kas vyksta... gelbekit doh.gif

Tai kad kinrožės visiškai nelepios schmoll.gif Pumpurus mėto kai šviesos nepakanka, ar kai vazonas sukinėjamas, bet kad pražydusi taip staiga dėl kažko nusibaigtų tai jau keista unsure.gif Insanda, gal kartais katę laikote ir ji savo gamtinius reikalus gal atliko vazone? g.gif Tada suprasčiau...
Atsakyti
QUOTE(insanda @ 2014 03 20, 16:24)

Gal voratinklinė erkė užpuolė? Ar perlaistyta ir šaknys nupuvo? Pirmiausia kiščiau į plastikinį maišelį visą, kad oras drėgnesnis būtų ir statyti, kur šilta , bet ne saulės atokaitoje. Viena maniškė žiemą žydėjo ir staiga sugalvojo vysti. Įtariu, kad vaikai buvo pravėrę langą per šaltį. Tai irgi tokiu būdu išgelbėjau, nors viršūnę nupjoviau ir įdėjau šaknydintis, kad būtent tos spalvos nepražūtų. Jei lapai taps vėl stangrūs, reikia persodinti.
Papildyta:
Viena iš mano didesniųjų pradėjo žydėti, po kelis žiedus kasdien
user posted image
Atsakyti
Koks grozis myliu sias geles, gaila , kad nebeturiu...
Atsakyti
QUOTE(Astersita @ 2014 03 20, 17:57)
Tai kad kinrožės visiškai nelepios  schmoll.gif Pumpurus mėto kai šviesos nepakanka, ar kai vazonas sukinėjamas, bet kad pražydusi taip staiga dėl kažko nusibaigtų tai jau keista unsure.gif Insanda, gal kartais katę laikote ir ji savo gamtinius reikalus gal atliko vazone?  g.gif Tada suprasčiau...

neturiu namie jokiu gyvunu... vat kjai zydejo tai as pajudinau ja... norejau per kompa draugei parodyt ir po to jin man kita ryta atradau nuleipusiais lapais.... nezinau ka daryt.... ryt vaziuosiu vazona pirkt bandysiu imt lauk ir persodint, gal pamacys:) arba i ta maiseli kist.... liejau kaip ir visada:( o kas dien vis blogyn ir blogyn:(
Atsakyti
Insanda, pjauk viršūnę ir apvėlus stimuliatoriumi bandyk šaknydinti. Aš savo beveik visas pirktas perfliansuoju, nes vargšės būna tiek stabdymo reguliatorių pripurkštos, kad net augti nesugeba. Jeigu tau atsigaus senoji, tai bus puiku, jei ne, tai turėsi kitą, kuri rudenį jau pražys.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 03 21, 21:21)
Insanda, pjauk viršūnę ir apvėlus stimuliatoriumi bandyk šaknydinti. Aš savo beveik visas pirktas perfliansuoju, nes vargšės būna tiek stabdymo reguliatorių pripurkštos, kad net augti nesugeba. Jeigu tau atsigaus senoji, tai bus puiku, jei ne, tai turėsi kitą, kuri rudenį jau pražys.

o apipurkst stimuliatorium tiktu? nes kitokio neturiu... esu nevilty nezinau ka daryt... o nupjovus virsune reik gal su kokiu stiklainiu apvozt ar kaip? ir i kokia zeme sodint... ideciau foto... nugriutumet kokia nabage:( doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Nurėži viršūnę su kokiais 2-3 lapais. Imi labai aštrų, geriau naują skutimosi peiliuką ir po lapo prisegimo vieta keli milimetrai žemiau peiliuku nupjauni. Aštrus daiktas reikalingas, kad netraiškyti audinių, nes tada pūna. Lapus su peiliuku patrumpini per pusę, kad mažiau garintų vandenį, apatinį nupjauni. Apveli tokiame stimuliatoriuje, vadinasi "augink šaknis", būna jų sodininkų-daržininkų parduotuvėse. Nedidelį vazonėlį pridedi universalaus durpinio substrato, padarai pieštuku duobutę, atsargiai patalpini daigelį, iš šonų atsargiai pieštuku apspaudai ,kad nenubyrėtų miltukai, palieji, apvoži stikline ir dedi labai šiltai. Aš sudedu ant grindinių radiatorių. Jei temperatūra žemiau 20, nenori šaknytis. Retsykiais nuimi stiklinaitę, pravėdini ir vėl uždengi. Kai pradeda augti viršūnėlė, reiškia, jai išleido šaknis. Jei supelyja, ką jau padarysi blink.gif Bet jei viską teisingai padarai, turi prigyti. Paprastai antroje vasaros pusėje jau reikia didesnio vazonėlio ir parodo pirmą žiedą.
Kartais lapus meta, jei pertręšta azoto trąšomis. Pernai taip vieną nugaišinau, nespėjau nei perfliansuoti. verysad.gif
Atsakyti