mano grazuole tiek krove ziedus ir visi nukrito... taigi neteko nei vieno issiskleidusio pamatyti
Papildyta:
tikiuos bent dabar pavyks parodyt:)
Insanda, iš nuotraukos matosi, kad ji dar kankinasi nuo augimą stabdančių hormonų, todėl ir mėto žiedus. Vėliau žydės kaip pridera. Kartais sustresuoja vien nuo vazonėlio pasukimo kitu šonu į saulę.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 12, 18:44)
Insanda, iš nuotraukos matosi, kad ji dar kankinasi nuo augimą stabdančių hormonų, todėl ir mėto žiedus. Vėliau žydės kaip pridera. Kartais sustresuoja vien nuo vazonėlio pasukimo kitu šonu į saulę.
gal galėtumėte apie tuos hormonus plačiau? tai jos negalima uzkliut visai? o as megeja pasukinet, apziuret reiks nebelyst
QUOTE(insanda @ 2014 01 13, 12:46)
gal galėtumėte apie tuos hormonus plačiau? tai jos negalima uzkliut visai? o as megeja pasukinet, apziuret reiks nebelyst
Ūkiuose, kur dauginamos, kad būtų gražus krūmelis, jos apdorojamos augimą stabdančiais hormonais. Todėl pražysta nedidelės. Bet augalas tai kankinasi. Praeina kokie 2-3 metais, kol baigiasi jų veikimas. Būna, kad taip ir neatsigauna. Aš tai bandau gelbėti, nupjaudama kokią šakelę ir per nauja šaknydindama. Bet ir tai ne visada pavyksta, nes tarpubambliai labai trumpi ,lapai tankiai susagstyti.
Sukinėtis irgi nemėgsta, ypač jauna. Yra pas mane dvi lubas remiančios, tai tik kelis kartus per metus suku. Dar žiedai gali kristi dėl drėgmės trūkumo ar trąšų trūkumo. O kartais todėl, kad daug vienu metu sukrauna ir išmaitinti neišgali. Mėgsta nedidelį tręšimą net žiemą. Tik labai atsargiai, nuo azoto pertekliaus numeta lapus.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 25, 23:50)
Ūkiuose, kur dauginamos, kad būtų gražus krūmelis, jos apdorojamos augimą stabdančiais hormonais. Todėl pražysta nedidelės. Bet augalas tai kankinasi. Praeina kokie 2-3 metais, kol baigiasi jų veikimas. Būna, kad taip ir neatsigauna. Aš tai bandau gelbėti, nupjaudama kokią šakelę ir per nauja šaknydindama. Bet ir tai ne visada pavyksta, nes tarpubambliai labai trumpi ,lapai tankiai susagstyti.
Sukinėtis irgi nemėgsta, ypač jauna. Yra pas mane dvi lubas remiančios, tai tik kelis kartus per metus suku. Dar žiedai gali kristi dėl drėgmės trūkumo ar trąšų trūkumo. O kartais todėl, kad daug vienu metu sukrauna ir išmaitinti neišgali. Mėgsta nedidelį tręšimą net žiemą. Tik labai atsargiai, nuo azoto pertekliaus numeta lapus.
aciū uz info. matysim kaip jai seksis pas mane augti... visi mziedai nukrito, nors gavo ir tu trasu, ir purskiau.. ir ant padekliuko pastacius buvau virs vandens.... ai nezinau net... gal tikrai tie hormonai... siuo metu jau leidzia virsunese naujus lapus, lygtai ir ziedelius formuoja... tai turbut jai patinka pas mane:)Sukinėtis irgi nemėgsta, ypač jauna. Yra pas mane dvi lubas remiančios, tai tik kelis kartus per metus suku. Dar žiedai gali kristi dėl drėgmės trūkumo ar trąšų trūkumo. O kartais todėl, kad daug vienu metu sukrauna ir išmaitinti neišgali. Mėgsta nedidelį tręšimą net žiemą. Tik labai atsargiai, nuo azoto pertekliaus numeta lapus.
Papildyta:
QUOTE(insanda @ 2014 01 26, 19:48)
aciū uz info. matysim kaip jai seksis pas mane augti... visi mziedai nukrito, nors gavo ir tu trasu, ir purskiau.. ir ant padekliuko pastacius buvau virs vandens.... ai nezinau net... gal tikrai tie hormonai... siuo metu jau leidzia virsunese naujus lapus, lygtai ir ziedelius formuoja... tai turbut jai patinka pas mane:)
tiesa ji pas mane dar tame parduotuviniame vazonely... i kokia zeme ja reiktu persodinti? kada? ir koki vazona parinkti?
Taigi prasidės pavasaris ir oplia į naują vazoną. Truputį didesnį. O dėl substrato, bet koks durpinis plius truputis daržo žemės, tik ne per daug. Jei leidžia lapukus, vadinasi po truputį aklimatizuojasi.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 26, 20:23)
Taigi prasidės pavasaris ir oplia į naują vazoną. Truputį didesnį. O dėl substrato, bet koks durpinis plius truputis daržo žemės, tik ne per daug. Jei leidžia lapukus, vadinasi po truputį aklimatizuojasi.
tada saunu, tikiuos susidraugausim su ja:D
labuka, atleku su nauja gera zinia, maniske vel pradejo naujus ziedus kraut isprotejo visai....
Maniske paprasta, bet ne prasta
Krauna ir toliau pumpurelius
Krauna ir toliau pumpurelius
QUOTE(PussBoots @ 2014 02 28, 13:30)
koks nuostabus ziedelis:D maniskis irgi tikiuosi greitai prazys, jau ziedukas nemazas:)
Maniškės jau dvi startavo, mažylės. O dvi didelės po kokių dvejų savaičių pradės.