Įkraunama...
Įkraunama...

Kinietiška rožė

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 20, 17:38)
Pasigailėkit, nuskinkit žieduką. Tik du lapeliai, silpna dar žydėti. Kai bus 4-5 lapai gražūs, palikit ir žiedukus. Dabar jų pasipils ties kiekvienu lapu.

Ačiū už patarimą 4u.gif jau nuskyniau smile.gif Kažin, ir iš kur jai jėgų buvo ne tik šaknytes išleist, bet ir žiedukui sukraut? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,
Ir aš auginu keturias kinrožes ax.gif . Viena pirkau, o kitas iš šakelių įšaknydinau. Auga lyg normaliai, didžioji žydi, tik kažkodėl visų lapai neteko sodrios žalios spalvos, tapo šviesiai salotiniai. Gal kas žinote ką ne taip darau?
Atsakyti
QUOTE(Akvanata @ 2013 06 25, 13:52)
Sveikos,
Ir aš auginu keturias kinrožes ax.gif . Viena pirkau, o kitas iš šakelių įšaknydinau. Auga lyg normaliai, didžioji žydi, tik kažkodėl visų lapai neteko sodrios žalios spalvos, tapo šviesiai salotiniai. Gal kas žinote ką ne taip darau?

Uždruskėjo žemė . Tokiu atveju truputį gelbsti liejimas geležies mikroelementais,bet geriau persodinti. Aš persodindama apipjaustau šonus ir apačią šaknų , kad leistų naujas šaknis į šviežią žemę. Na, kartu reikėtų vieną kitą šakelę patrumpinti. Dar gali būti voratinklinė erkė, apžiūrėkit apačią lapų. Purkšti kelis kartus Vertimec. Ir patręšti azotinėm trąšom galima, tik labai po truputį, nes gali labai sustresuoti ir lapus numesti. Kelis kartus esu paliejus amonio salietra, matyt per daug buvo, tai paskui gaiveliojosi mėnesį. Aš į 2 litrus vandens dedu pusę šaukštelio.
Atsakyti
Dėkui! O geležies mikroelementai parduodami atskirai, ar trąšų sudetį skaityti? Turiu trąšas citrusiniams augalams, ten rašo, jog yra geležies. Sakau, gal tinka? Tik bijau žemę parūgštinti...
Erkučių po lapais nepastebėjau, bet dėl visa ko su ūkinio muilo tirpalu lapelius prašluosčiau. Kažkada turėjau tą bjaurastį palmėje - muilas tąkart puikiai suveikė biggrin.gif .
Atsakyti
Tos geležies, kur kitų trąšų sudėtyje, bus per mažai. Aš perkuosi geležies sulfatą{žalsvi miltukai} arba geležies chelatus. Šiaip jais vis palieti, kai prisimenat. Esmė tame, kad vazone nurūgštinti žemės tiesiog neįmanoma, ji nukalkėja nuo kieto vandens. Pas mane vanduo minkštinamas, bet bijau daug juo lieti, nes jis su druska. Bandžiau kažkada su citrinos rūgštimi laistyti, bet nelabai veikia. Tai geriausia persodinti ar su geležimi lieti. Beje, kinrožės greit ataugina šaknis.
Atsakyti
Sveikos.gavau ir as kinroze dovanu,labai didele,kol rudeni zydejo nelieciau jos,bet veliau kaip reikiant apgenejau blush2.gif ,nes jau laaabai didelis medis buvo,lapus leidzia kaip pasiutus,bet va ziedu nesukrove ne vieno.....kazin kodel?
cia maniske
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Trixsė: 27 birželio 2013 - 15:37
manau truksta trasu ziedu formavimui wink.gif
Atsakyti
deivukas, gal gali pasakyt - kasmet reikia persodint kinrožę? Pas mane dar nedidukė, vos sav, kaip pasodinta įsišaknyjusi šakelė (žieduką jau nugnybiau, lai paauga) smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2013 06 27, 21:10)
deivukas, gal gali pasakyt - kasmet reikia persodint kinrožę? Pas mane dar nedidukė, vos sav, kaip pasodinta įsišaknyjusi šakelė (žieduką jau nugnybiau, lai paauga) smile.gif
user posted image

Mergytės , gal galit patart kokiom trąšom reiktu kinrožes tręšt. Turiu didziule, pusantro metro auksčio , bet žiedų dar nėkart nemačiau.
Atsakyti
QUOTE(Trixsė @ 2013 06 27, 15:34)
Sveikos.gavau ir as kinroze dovanu,labai didele,kol rudeni zydejo nelieciau jos,bet veliau kaip reikiant apgenejau blush2.gif ,nes jau laaabai didelis medis buvo,lapus leidzia kaip pasiutus,bet va ziedu nesukrove ne vieno.....kazin kodel?
cia maniske
user posted image

Jei nežydi, reiškia per tamsu. Nešt ant saulės. Po genėjimo praėjus 3-4 mėn krauna žiedus, gal anksti. Pasižžiūrėjus, tai labai sveika ir vešli.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 27, 23:28)
Jei nežydi, reiškia per tamsu. Nešt ant saulės. Po genėjimo praėjus 3-4 mėn krauna žiedus, gal anksti. Pasižžiūrėjus, tai labai sveika ir vešli.

O galima būtų tokias jau paaugusias į balkoną nešt ir laikyt?
Atsakyti
Atsargiai su balkonu. Jei ten pietinė saulė, apdeginsit lapus. Geriau, kai pradžioje pavėsyje buna, balkone žymiai stipresnis apšvietimas, nei namie. Nebent balkonas įstiklintas, tada stiklas kažkiek saulės sulaiko ir būna gerai.
Atsakyti