Noriu pasidžiaugti pirmuoju žiedu
QUOTE(sigalius @ 2013 05 24, 16:08)
Laba, pries kelias dieneles nusipirkau ir as ši grožį. Atsispirti negalėjau... Labai išsamiai apraset, kaip išauginti medeli. Bet turiu klausimu keletą. Kokiu metu laiku reik nukirpti visas sakutes? Ir pas mane yra trys stiebeliai. Norėčiau as juos kartu supinti, gal žinot, kada galėčiau jau tai daryti? Ačiū už pagalba. Tikiuosi, kad sulauksiu, nes žiūriu ši tema truputi nutilo...
Įtariu, kad parduotuvinių kieti tie stiebeliai ir sunkiai pinsis. Reikėtų pinti nesumedėjusius ūglius, gal net kiek pavytusius, kad lankstytųsi.Nors mintis labai patraukli. Dar pažiūrėkit, ar tai ne atskiros trys šakelės sodintos. Pirkdama dažnai taip randu, matyt daigynuose apsidraudžia nuo neprigijimo , jei sodintų vieną šakelę. Jei matau, kad vargsta, išskirstau. Nemėgsta kinrožė vazonu dalintis su drauge. O karpau gruodžio mėnesį, nes pradeda žydėti nauji ūgliai tik po 2-3 mėnesių, tai jei kirpti pavasarį, tik vasaros vidury žiedų sulauksit, o nuo kovo iki spalio juk pats žydėjimas.
Papildyta:
QUOTE(Ambro @ 2013 05 06, 15:57)
Išsiprašiau iš sesės kinrožės šakelės, tai gavau net 3 Pripyliau į bokalą vandenuko, kelis lašus skysto humuso (gal greičiau šaknytės išlys) ir sumerkiau visas. Jūs kasdien keičiat vandenį?
Aš tai po lapu nupjaunu su britvute, apatinį lapą nupjaunu atsargiai, kitus su britvute trumpinu per pusę,, kad auginys kompaktiškas būtų ir mažiau vandens garintų, padažau šaknis į tokius miltelius" Augink šaknis" ir sodinu į durpių substratą. Palieju ir apvožiu mažu stiklainiuku. Tada statau, kur šilta, bet ne ant saulės. Maždaug per mėnesį įsišaknija, sprendžiu iš to, kad leidžia naują lapuką. Stiklainį prisiminus kelioms sekundėms nukeliu prasivėdinimui, kai pradeda augti, visai nuimu. O vandenį keisti gal ne kasdien, bet žiūrėti, kad neprigliaumytų ir vis pažiūrėti, ar nepūna apačia auginukų.
QUOTE(*Debesiuke* @ 2013 06 06, 18:18)
mmm, koks grožis
Papildyta:
įsitaisiau ir aš šį grožį, nugvelbiau iš darbo šakelę Dabar žiūriu jau trys žiedai užmegzti, taip apsidžiaugiau, bet atvyko į svečius anyta, pamatė mano kinrožę, sako tik mesk greičiau, neva labai nuodinga ši gėlė visur išieškojau internete, bet niekur neradau, kad šios gėlės būtų nuodingos
[quote=Iš Kaimo,2013 05 02, 20:46]
Dėkui už puikų paaiškinimą . Nugnybau pagrindinį stiebą, išleido 3 papildomus. Du beveik vienodo dydžio, o 1 beveik perpus ilgesnis už anuodu. Gal jį vėl nužnybt, kad būtų vienodo ilgio? Bet tada jis pradės šakotis, o anie - ne ? Kaip patarsit, kad būtų gražus ir vienodas vainikas?
Čia matot, kaip savo fikusą "supyniau" : http://www.facebook....0...e=3 Kol šakelės jaunos, minkštos, jas lengva pinti. Kiekvienai "sruogai" su skalpeliu nupjaustau šonines šakeles, kad būtų kuo ilgesnis stiebas ir pinu. Tada susegu viršų (kad neišsipintų ir suaugtų) ir palieku taip . Visas "menas"
Dėkui už puikų paaiškinimą . Nugnybau pagrindinį stiebą, išleido 3 papildomus. Du beveik vienodo dydžio, o 1 beveik perpus ilgesnis už anuodu. Gal jį vėl nužnybt, kad būtų vienodo ilgio? Bet tada jis pradės šakotis, o anie - ne ? Kaip patarsit, kad būtų gražus ir vienodas vainikas?
Čia matot, kaip savo fikusą "supyniau" : http://www.facebook....0...e=3 Kol šakelės jaunos, minkštos, jas lengva pinti. Kiekvienai "sruogai" su skalpeliu nupjaustau šonines šakeles, kad būtų kuo ilgesnis stiebas ir pinu. Tada susegu viršų (kad neišsipintų ir suaugtų) ir palieku taip . Visas "menas"
QUOTE(barbuska @ 2013 06 10, 12:23)
mmm, koks grožis
Papildyta:
įsitaisiau ir aš šį grožį, nugvelbiau iš darbo šakelę Dabar žiūriu jau trys žiedai užmegzti, taip apsidžiaugiau, bet atvyko į svečius anyta, pamatė mano kinrožę, sako tik mesk greičiau, neva labai nuodinga ši gėlė visur išieškojau internete, bet niekur neradau, kad šios gėlės būtų nuodingos
Papildyta:
Vyt iš namų visas anytas su jų durnais bobiškais "zababonais" Kitos sugalvoja, kad nelaimes neša ar blogą energiją skleidžia. Dar kitos sugalvoja, kad ji naktimis kenkia Lunatikuoja kinrožė ar vampyru virsta? Pas mane jų jau 12 veislių auga, vienai turbūt tiek metų, kiek man, na nėr man nieko blogo padariusi, ir laimingai gyvenu.O kai pražysta - kaip tik laimės pilni namai atrodo.Nagi turbūt nė viena netikit, kad pinigų medis jus turtingu padarys, pačiam nė piršto nepajudinus, graži pasakėlė, kaip su ramune"myli-nemyli" Nenuodinga ji, nacionalinė Taičio gėlė , girliandas iš jų pina ir puošiasi visi
Dėl stiebo formavimo. Galit šakelių kol kas nekirpti, pasidžiaukit vasarą vienu kitu žiedeliu. Žiemą nukirpkit visas vienodu ilgiu, tik nėra garantijos, kad vėl skirtingai nepradės augti. Turint kantrybės turi pasisekti , tuo labiau, kad labai gražų fikusą sutvėrėt.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 10, 14:36)
Vyt iš namų visas anytas su jų durnais bobiškais "zababonais" Kitos sugalvoja, kad nelaimes neša ar blogą energiją skleidžia. Dar kitos sugalvoja, kad ji naktimis kenkia Lunatikuoja kinrožė ar vampyru virsta? Pas mane jų jau 12 veislių auga, vienai turbūt tiek metų, kiek man, na nėr man nieko blogo padariusi, ir laimingai gyvenu.O kai pražysta - kaip tik laimės pilni namai atrodo.Nagi turbūt nė viena netikit, kad pinigų medis jus turtingu padarys, pačiam nė piršto nepajudinus, graži pasakėlė, kaip su ramune"myli-nemyli" Nenuodinga ji, nacionalinė Taičio gėlė , girliandas iš jų pina ir puošiasi visi
Dėl stiebo formavimo. Galit šakelių kol kas nekirpti, pasidžiaukit vasarą vienu kitu žiedeliu. Žiemą nukirpkit visas vienodu ilgiu, tik nėra garantijos, kad vėl skirtingai nepradės augti. Turint kantrybės turi pasisekti , tuo labiau, kad labai gražų fikusą sutvėrėt.
ačiū ačiū, na niekaip negalėjau patikėti dabar ramiai galėsiu džiaugtis pirmaisiais žiedais
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 10, 16:36)
Sutinku. Esu girdėjusi, kad atseit nesantaiką į namus neša, niekai . Ne prietarais reikia tikėti ( aišku, kiekviena pasirenkam kuo tikėt). Jeigu pradėsim pagal kiekvieną prietarą gyvent, tai kojos iš namų nebeiškelsim
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 10, 14:36)
Vyt iš namų visas anytas su jų durnais bobiškais "zababonais" ...
... Turint kantrybės turi pasisekti , tuo labiau, kad labai gražų fikusą sutvėrėt.
... Turint kantrybės turi pasisekti , tuo labiau, kad labai gražų fikusą sutvėrėt.
Dėkui už patarimus ir pagyrimą Taip ir bandysiu daryt
QUOTE(*Debesiuke* @ 2013 06 06, 19:18)
Seilė net nuvarvėjo...
Prieš kelis mėn gavau paprasčiausios kinrožės kelias šakeles (apgenėjau jas, nukirpau viršūnėles, palikdama po 2-3 lapukus). Pamerkiau į stiklinę su vandeniu virtuvėj. Kas kažkiek laiko dapildavau vandens ir vsio... O dabar šaknys ilgiausios - pasodintos gražuolės į vazonus. O vienos viršūnėj lygtais žiedukas?
Pasigailėkit, nuskinkit žieduką. Tik du lapeliai, silpna dar žydėti. Kai bus 4-5 lapai gražūs, palikit ir žiedukus. Dabar jų pasipils ties kiekvienu lapu.