Įkraunama...
Įkraunama...

Kinietiška rožė

Kinrožių sėklyčių rudenį parsivežiau iš Egipto. Dabar pasėjau į vazonėlį ir kuo puikiausiai visos sėkliukės pradėjo dygti smile.gif Labai tikiuosi, kad pavyks išsiauginti šią gėlytę 4u.gif
Atsakyti
O štai mano gėlytė smile.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(aziba @ 2009 04 17, 14:11)
O štai mano gėlytė  smile.gif

user posted image

Labai gražus žiedelis 4u.gif
Atsakyti
o maniske kinroze kazkodel nelabai ruosiasi zydeti , o pernai zydejo per visa vasara ir rudens . o dabar nieko. Gal kas jai negerai sakau ? g.gif
Atsakyti
Nenusimink, dar tik pavasaris ir ne visos gėlės vienodu metu pabunda ir žiedus sukrauna smile.gif . Gal šviesos mažai gauna arba išseko maistinės medžiagos žemėje. Pabandyk patręšti, o jeigu reikia - persodinti (jauni augalai persodinami kasmet, seni kas 2 - 3 metai) smile.gif
Atsakyti
As savo kinroze uzauginau is virsunines sakeles, parsinesiau ir tiesiai i vazona su zememis ikisau, auginu jau antrus metus, siemet persodinau, nes is mazos virsuneles tapo net 50 cm karaliene smile.gif deja ziedu dar nei karto ji nekrove.. manyciau del to kad gyvena siauriniame kambaryje, uztai lapai tamsiai zali ir labai grazus .. smile.gif zodziu reiketu ja apgyvendinti dukros pietiniame kambaryje.. gal ir prazydetu, nors net neisivaizduoju kokios spalvos butu ziedai..
Seniai darbe teko auginti visa kiniskos rozes medi (10 metu senumo) nu zydedavo nerealiai graziai, raudonais ziedais.. ir forma labai grazi buvo, bet namuose tokia butu per didele.. ax.gif
Atsakyti
Pabandyk kinrožę į šviesiasnę patalpą nunešt ir tikrai sužinosi žiedų spalva, nes kitaip tik gražius lapus augins toliau smile.gif Jei vistiek nežydės tada galima su trašom pabandyt pražydint, tik trašos idealiausios su 17-5-24 sudetim(Azotas 17%-Fosforas 5%-Kalis 24%)arba panašiom proporcijom.
Atsakyti
QUOTE(aziba @ 2009 04 17, 22:50)
Nenusimink, dar tik pavasaris ir ne visos gėlės vienodu metu pabunda ir žiedus sukrauna  smile.gif  . Gal šviesos mažai gauna arba išseko maistinės medžiagos žemėje. Pabandyk patręšti, o jeigu reikia - persodinti (jauni augalai persodinami kasmet, seni kas 2 - 3 metai) smile.gif

Na tikekimes kad dar prazys (nes viena mano kinroze taip ir numiro nei is sio nei is to.)
O del persodinimo tai reiktu pabandyti , nes pagal mane jinai nedaugiau 2metuku.Ir kaip tik praeitais metais atsimenu kai persodinau ir trasiu uzpyliau tai zydejo ir zydejo .Tai gal ir pades, reiks tikrai pabadyt.Cia gera mintis , net ir nepagalvojau , kad jaunus reikia kasmet persodinti .Aciu kad pakisai tokia minti 4u.gif 4u.gif
O del saules turetu uztekti , nes jinai ant palanges pietvakariu krypties kambario.Tai ten gal net perdaug jai tos saules g.gif

Atsakyti
QUOTE(Fira @ 2009 04 03, 10:52)
Kinrožių sėklyčių rudenį parsivežiau iš Egipto. Dabar pasėjau į vazonėlį ir kuo puikiausiai visos sėkliukės pradėjo dygti smile.gif Labai tikiuosi, kad pavyks išsiauginti šią gėlytę 4u.gif

Va, kaip šiuo metu atrodo mano augintinė smile.gif Tik labai stiebeliai plonyčiai, tai susodinau tris augaliukus.

user posted image
Atsakyti
Šaunuolė thumbup.gif

Aš tai neturėčiau kantrybės auginti iš sėklų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aziba @ 2009 05 14, 06:02)
Šaunuolė  thumbup.gif

Aš tai neturėčiau kantrybės auginti iš sėklų  blush2.gif

4u.gif
Kantrybės, tai tikrai reikia nemažai smile.gif Bet, man labai patinka stebėti patį procesą, kaip sudygsta sėklytė, pasirodo pirmieji lapeliai rolleyes.gif O, šiaip kinrožė labai greitai auga mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fira: 14 gegužės 2009 - 09:00
Na sakoma, jog iš sėklų auginamos kinrožės(tikriausia ir kiti augalai) auga stipresni ir atsparesni ligom negu auginami iš šakelių.

Sėkmęs auginant nuostabų augalėlį ir nepamiršk pasidalinti žiedų grožiu mirksiukas.gif
Atsakyti