Paskaitykit yra supermamoje straipsnis Metas į darželį vadinasi,tai ten rašo kad vaikui geriausia nuo 3m. Vaikas gali atlaikyti bendravimą maximum su 8 suaugusiais ir t.t.Paskaitykit viso straipsnio nenoriu kartoti
QUOTE(Amžina studentė @ 2005 09 01, 16:20)
Dabar pradėjau abejot, ar tikrai nereikėtų kartu pabūt? Gal įkalbėčiau vyrą... Bet auklėtojos, sakė, nelabai nori tokio dalyko, nes atseit, kas bus, jei visos grupės tėvai sėdės vienu metu Čia direktorė taip sakė
Savo 1m ir 3 men dukryte jau savaite leidziam i lopseli. Kol kas ja vedzioja mociute ir buna ten su ja kokias 2-3 val iki pietu. Tai aukletojos sake, kad nors ir puse metu gali mociute/tevai buti su vaiku grupeje (tiesa grupeje iki 10vaiku, dauguma apie 2,5 - 3 metai, t.y. vyresni ir savarankiski). manau aukletojos tuo yra suinteresuotos, nes jiem ZYMIAI maziau rupescio, kai kazkas is artimuju buna su tokiu mazu vaikuciu.
O siaip dukrytei idomu lopselyje, pirma diena kuklinosi, buvo nedraisi, o paskui jau isdrasejo. Tiesa, laiks nuo laiko apsizvalgo, ar mociute sedi savo vietoj (t.y. mociute tiesiog sedi grupeje, o ji sau zaidzia)
Nemanau, kad vaikus reikia vesti tik nuo 3m. ir pati jauciuosi labai ramiai ir saugiai, leisdama vaika i lopseli . Nepasitikiu auklem ir ligu nebijau, nes ar vaikas namuose, ar lopselyje jis vis tiek sirgs (nebent laikai vaika tik tarp keturiu sienu), gal dazniau, bet gi ir sakoma, kad gerai kai vaikas persirga visom vaikiskom ligom vaikysteje, negu jau suauges. Imunitetas bus stipresnis
Del nesimu: nesem geliu, saldainiu dezute ir torta aukletojoms, bei sampana, saldainiu dezute bei geliu direktoriai (cia rugsejo pirmaja, o ne pirma diena, pirma diena tik rozytes aukletojoms)
QUOTE(Katulia @ 2005 09 01, 22:09)
O tu koki laukneseli nesei ar dar nesi aukletojai su auklyte?
Mes nunesem visom po gele, bet manau reikes dar nesti ir aukletojai ir auklytei ir direktorei. Visgi tokius mazus suziureti. Mama buvo nuejus( ji tam paciam darzely dirba) tai sake labai sunku. Gerai kad musiske net rankos neduoda pati nori lipti , eiti, o kitas vargsiukas rekia... Viena diena sake aukl. reke 5 vaikai. Kaip tiem leliukam ir kaip aukletojom? Tikrai sunkus darbas. Galetu buti grupese maziau tokiu darzelinuku. Taigi cia kiekvienam spresti ar verta uz toki darba atsilyginti. Sekmes darzelyje.
QUOTE(Amžina studentė @ 2005 09 01, 15:53)
Šiaip aš esu prieš tokius dalykus, bet kadangi mano mažasis dar daug ko nemoka, o ir grupėje bus pats jauniausias, tai noriu, kad jam truputį daugiau dėmesio skirtų... Bent kol taps savarankiškesniu
aš irgi nešu auklėtojoms, bet ne dėl to, kad mano mažei daugiau dėmesio skirtų O dėl to, kad jos tikrai šauniai dirba Net smagu žiūrėti, kaip jos tvarkosi su visais vaikučiais. Tikrai nenorėčiau, kad mano mažę kažkuo išskirtų, būtų jai dėmesingesnės Smagu, kai dėmesio užtenka visiems Tada ir vaikai greičiau savarankiškėja Ir auklėtojos, manau, nepuls vaiko popinti daugiau, jei mama kokią dovanėlę atnešė. Suprantu, kad labai pergyveni vaiką išleidusi į darželį Neverta nerimauti - visi vaikai yra gerai prižiūrimi
Beje, pastebėjau, kad auklėtojos, matyt iš senos patirties, dažnai teisinasi. Kažkada turbūt buvo tėvų, kurie priekaištaudavo dėl per daug išnaudotų sauskelnių, dėl kitų smulkmenų . Kartą paklausiau, ar mažė šiandien kakojo. Auklėtoja pasakė "Ne, tačiau mes pampersą vistiek pakeitėm" . Tai natūralus dalykas, kad pakeitė, bet susidarė toks vaizdas, jog juos skaičiuoju - kiek kartų į pampersą pridarė, kiek esu atnešusi Niekada nesigilindavau į tokius dalykus. Pažiūriu krepšyje - jei jau į pabaigą eina, atnešu vėl. Man skaudu, kad dirbdamos tokį sunkų darbą auklėtojos dar ir priekaištų susilaukia Aplamai, tokios profesijos žmonėms paminklą statyčiau Jų darbas išties sunkus
savo mergaiciuke i darzeli isleidau 3 metu.dvi dienos iki pietu miego praejo puikiai, siandien paliksim pietu miegui, tai nezinau kaip ten bus Kol kas jai labai patinka
Sveikos, as kol kas su mazaja (2 metai) namuose, bet jau pradejau dairytis darbo...Nezinau, ka reiks daryti, jei greit ji susirasciau..
Vaikui aukle samdyti brangoka,-dar neaisku kokia ja gautume, o i darzeli nenoriu dar leisti - manau, kad per maza.
Vyresnioji isejo i darzeli 3,5 metu - nes laukiausi, buvau namie ir tai ji visus metus prasirgo (3 dienas i darzeli, 2 savaites serga) Dar ir antrus metus sunkiai su tom ligom tvarkemes...
Jei mazoji taip pat reaguos - tai gal neverta ir darbo ieskoti...vis tiek sedet namuose reikes su serganciu vaiku. Kazkoks uzburtas ratas.
Vaikui aukle samdyti brangoka,-dar neaisku kokia ja gautume, o i darzeli nenoriu dar leisti - manau, kad per maza.
Vyresnioji isejo i darzeli 3,5 metu - nes laukiausi, buvau namie ir tai ji visus metus prasirgo (3 dienas i darzeli, 2 savaites serga) Dar ir antrus metus sunkiai su tom ligom tvarkemes...
Jei mazoji taip pat reaguos - tai gal neverta ir darbo ieskoti...vis tiek sedet namuose reikes su serganciu vaiku. Kazkoks uzburtas ratas.
Aš galiu papasakoti ,kaip mano dukros pirmom dienom rėkdavo:
Dabar joms 13 ir 9 metai ,bet prisiminimai iki šiuol liko.
Dražas buvo priešais musu namo.Abi ejo tik nuo 3 metų.aš už darželį bet ne ankščiau 3 metuku.
Tai va, mano vyresnioji kuriai dabar 13 metu ,rėkdavo taip ,kad girdeedavau pas save namie, jau kaip išsižiuodavo tai visą gatve girdi, taip norėjau bėgti,o mama sakydavo sedėk ,pakentek,kantrybes ,nes kitaip nepripras.ir priprato ,kad poto nenorėdavo eiti namo,bet maximum mėnesio reikia pakentėti,taip pat ir jaunesnioji dukra rėkdavo,bet tokios nuostabios aukles buvo ,,Vaidilutes'' darželyje ,visą gyvenimą busiu dekinga joms,dabar svajoju ,kad mano pats mažiausias patektu pas juos ir irgi vesiu tik nuo 3 metų
Dabar joms 13 ir 9 metai ,bet prisiminimai iki šiuol liko.
Dražas buvo priešais musu namo.Abi ejo tik nuo 3 metų.aš už darželį bet ne ankščiau 3 metuku.
Tai va, mano vyresnioji kuriai dabar 13 metu ,rėkdavo taip ,kad girdeedavau pas save namie, jau kaip išsižiuodavo tai visą gatve girdi, taip norėjau bėgti,o mama sakydavo sedėk ,pakentek,kantrybes ,nes kitaip nepripras.ir priprato ,kad poto nenorėdavo eiti namo,bet maximum mėnesio reikia pakentėti,taip pat ir jaunesnioji dukra rėkdavo,bet tokios nuostabios aukles buvo ,,Vaidilutes'' darželyje ,visą gyvenimą busiu dekinga joms,dabar svajoju ,kad mano pats mažiausias patektu pas juos ir irgi vesiu tik nuo 3 metų
Užrašiau savo mergaitę į darželį nuo 1metų ir 2mėn., nes turiu išeiti į mokslus. Nežinau kaip seksis, aišku, baisiausia ligos..
Eisim i darzeli neturedami 2 metuku. Tikiuosi, kad viskas bus gerai
QUOTE(širdux @ 2006 01 09, 17:08)
Užrašiau savo mergaitę į darželį nuo 1metų ir 2mėn., nes turiu išeiti į mokslus. Nežinau kaip seksis, aišku, baisiausia ligos..
as irgi noriu mokytis ir atiduoti vaika 1.1metu, bet kur tokius maziukus priima, ar jau uzrasei? Nebuvo problemu? Kokie reikalavimai? As gyvenu Snipiskese, apejau darzelius, tik vienas rusu priima nuo 1.5 metu. gal kas zino Snipiskese geru lopseliu?
Mes pradejom lankyti darzeli 1 m. ir 11 men. Per dvi savaites priprato Po dvieju menesiu prasidejo ligos Dvi savaites sergam. 1-1,5 lankom lopsiuka. Taip iki nauju metu. Po nauju metu vaikas kategoriskai atsisake eiti i darzeli. BAndem vedzioti po puse dienos, bet jis nevalge, nieko nezaide, zirze-verke-zirze ir daugiausiai sededavo rubinelej laukdamas kol ateis jo pasiimti Taigi dabar sunus sedi namuose su aukle, labai noriu tiketis, kad nuo 3 m. jam labiau patiks eiti i darzeli
Sveikos, ar kuriai teko savo turtelį pradėt leist į lopšelį žiemos metu? Labai pergyvenu, kad laikas nelabai tinkamas, bet kad neturiu pasirinkimo, netikėtai radau darbą, o tėčiui taip pat nėr kaip aukliaut.
Nerimą kelia ir tai, kad prie naujos dienotvarkės tėtis mažylį pratins. KAžin kaip jiems seksis. Tuo labiau, kad su mažium visą laiką pati sėdėjau, tik dabar tėtis pavaduoja.
Iki šiol mažasis beveik visai nesirgo, bet ar tai gali būt rodiklis, kad ir darželį greit ligų neprisigaudys?
Nuo proto tikriausiai nušoksiu kol mano vaikas taps rimtu "darželiečiu" Nors jis visai ne mamyčiukas ir žmonių nebijo...Tai čia jau man reiktų terminą išrast, kaip pavadint priklausomybę nuo vaiko.
Maniškiui kovą bus 2 metai, kaip ir nebe kūdikis jau, bet man vis tiek neramu.
Nerimą kelia ir tai, kad prie naujos dienotvarkės tėtis mažylį pratins. KAžin kaip jiems seksis. Tuo labiau, kad su mažium visą laiką pati sėdėjau, tik dabar tėtis pavaduoja.
Iki šiol mažasis beveik visai nesirgo, bet ar tai gali būt rodiklis, kad ir darželį greit ligų neprisigaudys?
Nuo proto tikriausiai nušoksiu kol mano vaikas taps rimtu "darželiečiu" Nors jis visai ne mamyčiukas ir žmonių nebijo...Tai čia jau man reiktų terminą išrast, kaip pavadint priklausomybę nuo vaiko.
Maniškiui kovą bus 2 metai, kaip ir nebe kūdikis jau, bet man vis tiek neramu.