Aš leidžiu nuo 2,5. Sekasi kol kas sunkiai, nes dabar vasara, auklėtojos keičiasi. Buvo prie vienos jau pripratusi, bet ta išėjo atostogų, tai vėl negerai. Bet kita vertus, vasarą ligų mažiau
QUOTE(nuria @ 2005 08 01, 13:30)
O gal ka zinote apie darzelius Seskineje? Man savo maze irgi reiks nuo 1.2 m atiduoti valstybiniam auklejimui.
saviski, kuriam jau metai ir as tuoni menesiai leidziu i ozo darzeli (netoli akropolio).kol kas dideliu problemu neturejau. maitina skaniai. aukletojos neblogos....na gal truputi pakontroliuot jas reikia.o siaip l patenkinta.
sveikos mamytes,
noriu ir as pasidalinti savo patirtimi.turiu dvi mergaites,pametinukes.vyresnioji lopseli pradejo lankyti 1 metu 10 men.adaptavosi puikiai.pirma diena liko be problemu pas vaikus,nes jai labai reikejo vaiku ir lanko noriai.mazoji pradejo 1 metu 7 men.adaptavosi lengvai,tik buvo toks periodas kai nebenorejo lankyti,bet persilauze.as manau,tai priklauso nuo pacio vaiko ir poziurio i ji.svarbiausia pasitiketi vaiku,kad jis gali ir leisti jam pajausti ta pasitikejima juo.
noriu ir as pasidalinti savo patirtimi.turiu dvi mergaites,pametinukes.vyresnioji lopseli pradejo lankyti 1 metu 10 men.adaptavosi puikiai.pirma diena liko be problemu pas vaikus,nes jai labai reikejo vaiku ir lanko noriai.mazoji pradejo 1 metu 7 men.adaptavosi lengvai,tik buvo toks periodas kai nebenorejo lankyti,bet persilauze.as manau,tai priklauso nuo pacio vaiko ir poziurio i ji.svarbiausia pasitiketi vaiku,kad jis gali ir leisti jam pajausti ta pasitikejima juo.
QUOTE(Rasma @ 2005 08 22, 09:34)
Dabar mano merginai jau 3 metai, bet į darželį bandys eit ne anksčiau 4 metukų, nors mano nuomone užtektų jai ir nuo 5
O kaip su pacios karjera, pinigine nepriklausomybe?
QUOTE(smulkute @ 2005 08 27, 10:33)
O kaip su pacios karjera, pinigine nepriklausomybe?
jei tik yra galimybe ir as dukryte vesciau tik nuo penkiu metuku. nes psichologai pataria kad vaikas iki 3 metuku turi buti tik su teveliais
Sveikos mamytes,
Turiu klausimuka,kaip jus derinote darba ir vaiko paemima is darzelio,neskiek zinau tai mazesnius darzelyje laiko tik iki penkiu ar sesiu valandu?
O ka darote kai ilgiau dirbate?
Zodziu man taip reikia,kad mano lialiu kas is darzo parvestu ir su juo pora valandeliu pabutu,nes mes neturesime galimybesjo laiku parsivesti,gal turite ka parekomenduoti?
Savo vyresni jau nuo rugsejo 5 pradesiu leisti i darzeli. Truputi bijau, nes tai bus naujas etapas.Siaip jis labai jau bendraujantis su visais, tik del pietu miego bijau, nes jis jau nebemiega, nebent pats uzsimano.
sveiki, mano pipiras (1 metai ir4 men.) jau 2 dienos darzelyje. aisku ne vienas su manim. bet 1 val. pabuves parodo visiems atia ir iseina. nezinau kaip jam bet man labai sunku
Mes savo mazyliuke taip pat jau vesim i lopseli (1,6 m.). Dar neplanavom vesti, bet pavede aukle. Ji musu coliuke priziurejo nuo 1m., o dabar pareiske, kad nuo rugsejo 1d. iseina dirbti kitur. nebenoriu vel ieskotis naujos aukles. Bandysim. Rytoj pirma diena, bet bus gal valanda ar ilgiau. Man dar gerai, kad mama tame paciame darze dirba. Tik labai bijau ligu, nes vasara labai sirgo,o praeita ziema - ne. Tai visai nezinau kaip bus. Su vaikais labai bendrauja, lankem mokyklele. Tik kartais labai pradeda ginti savo teises. Kaip bus su tuo iprociu
Labas rytas mamos
Su Rugsejo 1-aja.
Na va galiu dabar ir as pasakyti savo ispudzius apie darzeli,mes jau nuo pirmadienio einame,pirmas dienas ejom tik po valanda,siandiena jau nuvedziau nuo ryto ir palikau,labai noriai nubego i grupe iskarto prie zaislu,i mane net neatsigreze,eidama is darzelio net asara nubraukiau,pirma karta per du metus palikau ji kazkam svetimam,ir toki ilga laika
Jei viskas gerai,eisiu paimti pries miega,o rytoj gal ir miegoti paliksiu,na bus matyti kaip jam siandiena seksis.
QUOTE(Amžina studentė @ 2005 09 01, 14:53)
Marinčik, taip supratau Tavo dukros irgi į Vaidilutę ėjo? Ką ten toms auklėtojoms nešti? Gal po kokį krepšiuką? Šiaip aš esu prieš tokius dalykus, bet kadangi mano mažasis dar daug ko nemoka, o ir grupėje bus pats jauniausias, tai noriu, kad jam truputį daugiau dėmesio skirtų... Bent kol taps savarankiškesniu
Aš manau nuo pirmu dienu nieko nenešk,juk tu vistiek pabusi pirmom dienom su savo vaikeliu kol jis pripras,o poto pamatysi,jei aukles tikrai nuoširdžios ir tinkamai rupinasi net be jokiu atnešymu,tai kodel gi neatnešti.Aš žinai kaip darydavau atnešdavau kokiu sausainiu,saldainiu kaip auklėms o jos sakydavo,oi ačiū kaip gerai bus mums su vaikučiais priešpiečiai .arba darydavo piknikus,nunešdavo į lauką,bet pabrėždavo ,kad mums tikrai nereikia vistiek vaikams išdalinsim.O per šventes, Kalėdu,arba Mamos dienai ir pan.Tai tikrai nunešdavau ir gėliu ir taip kažką,ir su tėveliais susimesdavom įvairiai,kalėdoms tai dovanėliu paruošdavau suviniuodavau ,kiekvienai atskirai
Na, mes jau dvi dienas buvom lopsely. Viskas . Aisku, buvom tik po valanda, bet ji tuo laiku budavo viena. Aukletojos sako , kad ji jaucias kaip senbuve. Soka, dainuoja, karias ant stalu su bernais , buteliukus ir ciulptukus atimineja , neleido kad padetu lipti laiptais pati lipo nors namie sunkiai sekas ir t.t. Pirma diena taip isidrasino, kad net poliklinikoj siaute. Baisiausias dalykas lygos. Daugiau nezinau as jauciu bus gerai, o jei veliau prades oziuotis tai bus tik oziai. Manau i darzel galima vesti visus vaikus . Aisku, smagiau kai vaikas drasesnis.