Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada anksčiausiai į darželį?

Savo istoriją ir patarimą parašiau, pabendravusi su viena mama, kuri pati buvo labai anksti išleista i darželį. Ji pasakojo, kad iki šiol atsimena kokia jai buvo trauma (nors darželis buvo geras, niekas jos ten neskriaudė). Sava vaika ji ruošiasi į darželį išleisti ne anksčiau 2 metukų. Kuo mažesnis vaikutis, tuo labiau jam reikia motiniškos šilumos...
Sėkmės visiems esamiems ir būsimiems lopšelinukams 4u.gif
Atsakyti
Šiandien savo vaiką užrašiau į "Atžalėles" (Antakalnyje, priešais klinikas). Norėjau, kad vaikas pradėtų lankyti nuo pusantrų metų, o direktorė, pasakė, kad lankyti galima pradėti tik nuo rugsėjo. Tačiau mums rugsėjį sueis tik 10,5 mėn., todėl buvau priversta vaiką rašyti nuo 2006-09-01, t.y. kai jam bus jau metai ir 10 mėn., o ką daryti su vaiku dar pusė metų? Sakykite, ar nesusidurėte su tokia problema? verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,
Savo vaiką nuo 1,2 metuku nuvedžiau į darželį. Pirmą savaitę ėjau kartu su juo. Tik penktą dieną palikau jį visai dienai. Vaikas suprato, kad darželis tai gerai, yra daug žaislų ir mama, kuri nors ir išeina , bet trumpam, nes vėliau ateina jį pasiimti.
Ir aš buvau labai patenkinta, nes auklėtojos buvo geros ir vaikas labai priprato. Kaip ėjom , tai nieko nemokėto pats daryti. Ten išmokino ir valgyt su šaukštelių ir gerti iš puoduko ir nenaudoti pampersų ir t.t. Su vaikais pradėjo normaliai bendrauti. Ir kalbėti pradėjo anksti. Budavo, kad ateinu vaiką pasiimti, o jis neina namo, sako "eisiu pas auklėtoja į svečius" arba "pasimam kokį vaiką namo, mes kartų pažaisti norim".
Todėl manau, kad nereikia bijoti darželių. Aišku yra ir savo minusų, tokių kaip vaiko ligos ir pan. Na bet susirgti vaikas gali ir namuose ir budamas su aukle.
Atsakyti
As saviske irgi jau trecias menuo leidziu i lopseli "Zirmuneliuose". Buvo 1,3 metai. Priprato ji labai greitai, beveik visai neverkdavo. Nors verks ar ne priklauso nuo nuotaikos unsure.gif Sirgt aisku pradejo daugiau - savaite eina i lopsi, savaite serga, nors dabar kai silta, tai ilgiau palankom lopseli 4u.gif Problemu dideliu kaip ir nematyt: valgo, geria, miega, zaidzia... Pradeda mokintis gert is puoduko, tik daryt i puoduka - niekaip blush2.gif , is pradziu zaisdavo viena, dabar jau su vaikais pradejo bendraut. Aukletojos neblogos, nors priekaistu yra, bet jos mamos ir negali atstot.
Atsakyti
Nuo metuku ima ir turi grupes "Delfinukas"(Karoliniskese). Maniskis ten eina ne nuo metu, bet kaip palanke keleta darzeliu, galiu pasakyti, kadir po privataus ir po valstybinio ten geriausia. kazkaip visos aukletojos moka su vaikais apsieiti ir vaikus nuo metuku augina iki mokyklos, t.y. aukletojos nesikeicia, kai vaikai isauga is lopselinio amziaus i darzelini, kas mano manymu yra pliusas, nes vaikui nereik priprasti prie naujo zmogaus.
darzel;yje vaijkus moko plaukti (savaitgali su teveliais) per savaite kelis kartus veda i baseina esanti darzelyje, ir oras ten geras, nes pakrastyje rajono, nors susisiekimas geras. Zodziu rekomenduoju. Vedeja prasys finansines pagalbos darzeliui, bet ne sau ir ne kysio.
Atsakyti
Apie Delfinuką nieko gero negaliu pasakyt - draugės vaikas bandė lankyt doh.gif Kol buvo viena auklėtoja, tai dar nieko, bet kažkaip greitai ten performavo grupes, pakeitė auklėtoją - ir psio doh.gif Pradėjo verkt, rėkt ir šiaip purtėsi to darželio cool.gif Nerizikuočiau aš ten savo vaiko leist schmoll.gif
Atsakyti
O gal ka zinote apie darzelius Seskineje? Man savo maze irgi reiks nuo 1.2 m atiduoti valstybiniam auklejimui.

Atsakyti
sad.gif verysad.gif
Atsakyti
Zadu vesti savo 2m. sunu i lopseli-darzeli 4u.gif .Gal yra mamu kurios jau veda savo mazuosius nuo 2m. i darzeli?Ar verta taip anksti vesti?As tai girdejau, kad jei eis i darza tai greiciau ismoks buti savarankiskas tongue.gif .Aisku labai gaila bus mazylio cry.gif , jauciu kad ir verks cry.gif kai reikes ten ji palikti.Kaip jus manote?Ar teisingai elgiuosi leisdama vaikuti i lopseli?
Atsakyti
Manau, kad priklauso nuo kiekvieno vaiko. Vieni mano pažįstami, pradėję vesti vaiką nuo 2, labai džiaugėsi, kitų tokio pat amžiaus vaikas labai sunkiai adaptavosi. Jei tu jau taip nusprendei, vadinasi kitos išeities neturi. Mes vaiką į darželį vesime nuo 3. Viename žurnale skaičiau pcichologės komentarą, kad geriausi vaikų iki 3 metų draugai- tėvai. Vėliau darželis būtinas. Sutinku. Tačiau, jei nėra galimybės būti su vaiku ar samdyti auklę, darželis- vienintelė išeitis.
Atsakyti
Aš išleidau savąjį nuo 1.3 mėn. Labai gerai adaptavosi, kiekvieną rytą noriai eina. Dabar atostogaujame, nuo rugsėjo vėl pradėsime eiti. Dar priklauso ir nuo vaikų, jei mamyčiukai, sunkiai adaptuojasi, o mano laukinukas, jam vaikų reikia, tai ir be problemų einame. mirksiukas.gif
Atsakyti
Galimybe yra samdyti aukle, bet beda ta, kad nerandame.Musu vaikutis su aukle jau draugavo nuo vieneriu.Buvome patenkinti ir mes ir vaikutis tongue.gif ,taciau aukle nuo musu pabego i uzsieni cry.gif .Ir kiek ieskojau tai nieko gero doh.gif .As tai, ir esu uz tai kad nuo 3metu,savo vyresniaja leidau nuo 3m.Bet va mano sesuo pedagoge ir ji uz kad ji leisciau jau dabar.Na paziuresim kaip mums seksis darzely, o gal visai jam patiks tongue.gif .
Atsakyti