Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada anksčiausiai į darželį?

Maniskis pradejo lankyti 2 metu tai yra jau ejo tris dienas ir dabar jau serga antra diena verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(linuoskytej @ 2007 09 04, 12:45)
As vaiku dar neturiu, bet vasara dirbau darzelyje ir drasiai galiu teigti, jog geriausia vaikuti i darzeli pradeti vesti 3 metu amziaus, ar dar vyresni.

kodel? kokie argumentai?

mane viena drauge ikalbineja jau uzrasyt vaika (jam 4men), nes ilgos eiles atseit. bet man taip kvaila is anksto uzrasinet, kai nezinau nei ka as pati po metu noresiu veikt, nei kaip jis bus stiprus ir savarankiskas ar dar nelabai. kazkaip nuojauta kuzda, kad dar bus per anksti metuku eit i darza. o dar ir apie uzsienius vakarais pasvajojam... gal dar neuzrasinesiu blush2.gif
Atsakyti
As manau geriausias laikas eiti i darzeli yra nuo 3, maniskis ejo tryju.O siaip graudu ziureti grupeje 2 metuku vaikucius ar dar neturincius 2 unsure.gif sad.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(MonaM @ 2007 10 02, 21:45)
As manau geriausias laikas eiti i darzeli yra nuo 3, maniskis ejo tryju.O siaip graudu ziureti grupeje 2 metuku vaikucius ar dar neturincius 2 unsure.gif  sad.gif  g.gif

sutinku. bet maniske pradejo nuo 3 metu ir niekaip negali priprasti prie darzelio. Ismoko ir sokti ir ivairiu mantrybiu. Bet i darželį ne ir viskas. Manau reikia arba daug mažesni vesti arba kokiu 4 metu. Čia mano nuomonė
Atsakyti
Mes pradejoma lankyti 1 metu ir 10 men. Is ryto labai nenori eiti i darzeli. Vis paraso manes : "Mamyte neeini i draba ". Bet seip tai darzelyje jauciasi gerai
Atsakyti
Kiek paskaičiau, tai susidariau tokią nuomonę, kad dauguma mamyčių sako, jog geriausia vaiką leisti būtent tuomet, kada pradėjo vesti savąjį hihihi.gif
Mes dukrą išleidome maždaug pusantrų, gal kiek ankstoka, bet adaptavosi gan lengvai, ligos irgi neužpuolė, nors pradėjome vesti rudenį, na beveik žiemą....
3 metai gerai, kad vaikas jau daug maž savarankiškas, bet supranta, kad gali priešintis ir nesutikti, be to vadinama 3 metų krizė irgi savo pripliusuoja kartais.
Dėl graudumo žiūrint į vaikus neturinčius 2 lopšelyje tai individualu g.gif Nemanau, kad būtų mažiau graudu jei mama nedirba, sėdi su vaikučiu namuose ir neturi jam už ką duonos nupirkti, tikrai žymiai graudžiau būtų...na čia suhiperbolizavau, bet esmė aiški... 4u.gif
Manau, kad kiekveina mama supranta, kada jau laikas sūnų ar dukrą išleisti į kolektyvą- vienam ir 3 metų per mažai, o kitas jau vos metus perlipęs puikiai jaučiasi kolektyve 4u.gif
Atsakyti
Sunu leidau i darzeli nuo 2m 8men. Ir jauneli planuoju leisti 2.5-3m.
Atsakyti
mano vyresnieji pradėjo eit nuo trejų metų,tai sūnus pačią pirmą dieną prisimenu kaip nuvedžiau galvoju ateisiut prieš piet pasiimt.tai atėjau,o jis man ir sako,kad ko čia atėjai,aš dar nespėjau su vaikais pažaist.na tai taip be jokių ašarų visus metus ir vaikščiodavo.dukra gal kokias porą savaičių klausinėdavo ar tikrai ateisiu jos pasiimt.nes buvo girdėjus matomai apie savaitinius darželius,nes draugės vaikai ten eina.nu bet paskui suprato,kad jos darželis ne savaitinis ir,kad ją paimu kiekvieną vakarą.mažiukę galvojau nuo kito rudens(4m.)leist,bet dabar jai jau neįdomu namie pasidarė sėdėt,tai pati jau klausia kada eisiu į darželį,tai eisiu su vedėja bandysiu tartis,kad nuo naujų metų vest.
Atsakyti
As savo pradejau vesti nuo 3.5 metu greit adaptavosi.Antra irgi planuoju nuo kokiu 3 metu vesti.
Atsakyti
Sveikutės.Aš savo mažę pradėjau į darželį leisti vienų metų,dar net nevaikščiojo.Jautėsi aišku nekaip,po grupę ropojo.Vėliau priprato,o dabar pakeitėm darželį.Verkia kėkvieną rytą,netgi griūna ant žemės.ko niekad nebuvo.Kaip pripras nežinau,man širdį irgi skauda.
Atsakyti
QUOTE(ramuniuks @ 2007 10 08, 15:33)
Manau, kad kiekveina mama supranta, kada jau laikas sūnų ar dukrą išleisti į kolektyvą- vienam ir 3 metų per mažai, o kitas jau vos metus perlipęs puikiai jaučiasi kolektyve 4u.gif

blink.gif blink.gif

Keistas požiūris-1 metų vaikui tikrai dar nereikia jokių kolektyvų..Gal jums ir atrodo, kad puikiai jaučiasi, vaikas tiesiog prisitaiko, bet kalbėt apie tai, kad 1 metų vaikui geriau kolektyve doh.gif

O šiaip dauguma mamų tarsi užsidariusios savo patirties kiaute, apsidairykit aplink, paskaitykit literatūros..Ir psichologai ir gydytojai laikosi vienos nuomonės-geriausia į darželį pradėt eti maždaug 3 metų..Gydytojai net paskys, kad geriau vėliau, nes kuo didesnis vaikas, tuo stipresnis imunitetas..
Ne veltui ir darželio grupės formuojamos būtent nuo 3 metų, iki tol yra lopšelis-pagalba toms, kurios tiesiog neturi sąlygų augint vaikus namie iki 3 metų..

Aišku psichologija yra viena, o gyvenimas kita..Nevisada gali pasirinkt...

Norėčiau savo mažiukę pradėt leist į darželį nuo 3, bet gal teks ir anksčiau..Šiaip net būčiau linkus dar labiau pagailėt ir palaukt 4 metukų, bet manau, kad tai būtų tik dėl noro palepint ir pan..Manau 4 metų atsirastų daugiau problemų dėl adaptacijos..
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2007 10 24, 08:43)
blink.gif  blink.gif

Keistas požiūris-1 metų vaikui tikrai dar nereikia jokių kolektyvų..Gal jums ir atrodo, kad puikiai jaučiasi, vaikas tiesiog prisitaiko, bet kalbėt apie tai, kad 1 metų vaikui geriau kolektyve  doh.gif

O šiaip dauguma mamų tarsi užsidariusios savo patirties kiaute, apsidairykit aplink, paskaitykit literatūros..Ir psichologai ir gydytojai laikosi vienos nuomonės-geriausia į darželį pradėt eti maždaug 3 metų..Gydytojai net paskys, kad geriau vėliau, nes kuo didesnis vaikas, tuo stipresnis imunitetas..
Ne veltui ir darželio grupės formuojamos būtent nuo 3 metų, iki tol yra lopšelis-pagalba toms, kurios tiesiog neturi sąlygų augint vaikus namie iki 3 metų..

Aišku psichologija yra viena, o gyvenimas kita..Nevisada gali pasirinkt...

Norėčiau savo mažiukę pradėt leist į darželį nuo 3, bet gal teks ir anksčiau..Šiaip net būčiau linkus dar labiau pagailėt ir palaukt 4 metukų, bet manau, kad tai būtų tik dėl noro palepint ir pan..Manau 4 metų atsirastų daugiau problemų dėl adaptacijos..

Gerb svetima,
aš neturėjau omeny, kad nuo 1 metų vaiką reikia atiduot nuo ryto iki vakaro į lopšelį ir tikėtis, kad jis jausis puikiai. Remiuosi savo patirtimi ir savo dukros patirtimi, kurią pradėjome leisti nuo 1,5 metukų į lopšelio grupę, tiesa, ne visą dieną, bet ji tikrai jautėsi puikiai....literatūrą tikrai skaitau, nereikia manyti, kad neskaitom ir nežinom, bet čia rašome savo patirtį, o ne tai ką rašo ir pataria psichologai. Pavyzdžiui maniškės imunitetas tikrai gan stiprus, nepradėjo sirgt patekus į kolektyvą, galbūt todėl, kad iki šiol pati maitinu smile.gif
Galėčiau paprieštaraut Jūsų sakiniui - būčiau linkus pagailėt ir palaukt iki 4 metų g.gif man kaip tik būtų gaila vaiko, kuris tuo metu kada galėtų bendrauti su savo bendraamžiais - turi būti namuose vien tik su mama g.gif
Išvada- kiekviena turim savo nuomonę ir elgiamės taip kaip manome geriausia mūsų atveju ir nereikia mauti visų ant vieno kurpalio doh.gif
Atsiprašau už padriką rašymą blush2.gif
Atsakyti