Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada anksčiausiai į darželį?

QUOTE(renaldinka @ 2007 05 09, 15:33)
Tai va tokios mintys ir pansus klausimai mus kamuoja g.gif mums bus 1,8 ramumen., suprantu kad dar maza, bet taip jau mums gaunasi...Kaip jusu vaikuciai, ar tokio amziaus sunkiau pripranta,ar l.sunku išsiskirti su mama??..ir siaip kaip viskas sekasi, juk dar tokie mazuciai, da nei valgyt patys, nei ant puoduko.. ne:mmm pasidalinkit patirtim

Sveikos!
MES PRADIEJOM LANKIT DARZELI NUO1.8.IS VIENOS PUSES DARZELIS YRA GERAI,O IS KITOS BLOGAI DARZELI VAIKUCIAI DAZNAI SERGA,MES TAI LABAI DAZNAI.O PO KIEK VIENOS LYGOS VIS SUNKIAU EINAM I DARZAS NES JI JAU SUPRANTA KAD SU MAMA YRA DAUG GERIAU.SUZINOJAU KAD YRA SKIEPAI IMUNOSISTEMAI STIPRINT ,JI DAROMA NUO2 METU,KIEK GIRDIEJAU NOMONIU TAI GERAS DALIKAS. smile.gif
Atsakyti
Tai ne imuninei sistemai stiprinti, o PNEUMO 23 skiepas,kadangi imuninė sistema bręsta iki 3 metukų, tai dėl to vaikai per anksti susidūrė su ligomis taip dažnai serga,vėliau tikrai suretėja sirgimas, o imuninę sistemą geriau stiprinti-pasivaikščiojimais lauke, kokybišku maistu, vaisiais, daržovėmis, o ne stimuliuoti preparatais kurių veiksmingumas neįrodytas (čia aš ne apie Pneumo skiepą, o apie visokius papildus,).Neapsigaukit mamytės, tai toks biznis....O dėl Pneumo-jis reikalingas, jei dažnai serga ausų užd, gerklės, bronchų ir pan.Nuo banalių virusinių susirgimų kurie dažniausiai pasitaiko darželį jis neapsaugo.Reik įvertint vaiko sveikatos būklę, persirgtas ligas, ir pan, profilaktiškai skiepytis Pneumo vakcina tikrai nereik.
Sveikatytės visiems mažiesiems darželiokams. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arti @ 2007 05 18, 10:06)
Nu nepykit, ka dabar pasakysiu, bet tikrai nera kuo girtis blink.gif Vaikas ir namie greitai ismoktu ir valgyt ir ant puoduko sestis, jei tik mama netingetu ir tuo uzsiimtu..reikia tik kantrybes ir noro. Aij kam cia vargintis..nuvesiu i darza viska ismokins ten..juk ten ju toks darbas..ane? Isivaizduokit, kad ne jusu vienos vaikas nieko nemoka daryti..ir kai reikia, tarkim, visiems penkiolika vaiku, pakeisti pampersus, ismokinti i puoduka daryti, pamaitinti visus ir ismokyti patiems valgyti. Jei jus nesugebat susitvarkyti su vienu vaiku, tai ka aukletojai daryti su visais penkiolika..Sakysit toks darbas??!!! Taip darbas, bet ir be to yra ka su jais veikti..patikekit. Stebiuosi, kokios nesupratingos siais laikais mamos..net nesivargina pakeisti naktinio pamperso..atnesa i darzeli su "tiksincia bomba" biggrin.gif man tai yra tiesiog aukletojos negerbimas..O mama, kuri atveda i darza visai nieko nemokanti vaika, tiesiog yra apsileidusi. Nes tikrai galima per menesiuka ismokinti vaika ir i puoduka daryti ir valgyti..tokie maziukai labai imlus. Nemanykite, kad darzelyje pamoja su burtu lazdele ir vaikas visko ismoksta tongue.gif

Niu jo labai jau genealus mazylis jei per menesi taip viska ismoksta...??? g.gif
Aisku yra mamu, kurios tokiu tikslu ir veda i darzeli ( bent jau mes tikrai ruosemes), bet manau tokios mamos Supermamu tinklapyje tikrai nesilanko, o su draugeliais trankosi biggrin.gif
Aisku manau kiekviena mylinti mama maloniai butu namuose su savo mazyliuku, jei ir eitu i darba tai tik pusei dienos... Bet vargu ar daug tokiu darbu siais laikais.
Na, o aukletoju tai istikruju toks darbas, juk neleksim per pietu pertrauka pakeisti pamperso ar pamaitinti, tik vel gi esme gal del uzmokescio... doh.gif Kuris tikrai neatitinka ju rupescio ir pastangu...

Tiesa tie homeopatiniai imuninei sistemai pastiprinti vadinasi Lymphozilas, lyg ir gerai parasiau, nes kazkaip perskaiciau,o kaip rasosi neisiminiau... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimvyda1: 19 gegužės 2007 - 11:28
sveikos mamytes, va pasiskaitinejau sia temele ir nutariau prisijungti. mano suneliui dabar 2 metukai, pradejom lankyti darzeli, dabar truputi sirgo,o kadangi labai nenori pasilikti jame, tai neskubam vel gristi.
Na man tai paciai be galo sunku, kai matau kaip jis stresuoja ir nenori eiti, nera toks jau ir mazas, valgyti pats moka, ant puoduko seniai jau viska daro,bet man taip gaila vaiko, kad net vesti nebesinori schmoll.gif
yra grupej labai maziuku 1,4 men, tai zinot jie nesupranta,kad cia juos mama paliko, jie lengviau adaptuojasi. na bet jau pas mus grupej taip yra.
Atsakyti
Mes pradejom lankyti 2.3 m. Va rugpjuti jau bus metai kaip lankom. Ir ka as galiu pasakyti: nei vienos asaros nuo pirmos dienos, vedama namo pyksta, kad dar noretu pabuti darzeli, po savaitgalio mielai ruosiasi darzeliui, sirgom per siuos metus rimtai viena karta tfu tfu tfu unsure.gif Jau ant kiek as bijojau - prisipratinimo, ligu, depresiju ir t.t., tai viso to nebuvo nei per plauka. Tikiuos, nebus ir ateity g.gif Bet esme, kad ne visi vaikai vienodi schmoll.gif Pas dukryte grupej po siai dienai yra verkianciu rytais, viena mergyte pradejusi lankyti is viso kuri laika, sake, kampe sededavo is to sielvarto, neidavo net prie visu valgyti. As manau, kad pagal amziu niekas negali apibrezti, kada jau laikas vaikui i darzeli/lopseli. Vienas puikiai tai pernesa nuejes 2 metu, kitas depresuoja tokio amziaus...
Atsakyti
dukrytė į lopšiuką eina nuo metukų, labai greitai pritapo, neverkė, kai reikia eiti į lopšį eina su dideliu noru, kai tik atvedu į grupę iš kart man rodo ate... wub.gif
Atsakyti
Ir as galvoju savaja vesti rudeni i darzeli. Jai tada bus 2 m ir 5 men. Galvoju del to savo darbo valandas patrumpinti, kol sueis 3 metai. Manau, po 4 val per diena praleisti darzelyje nebutu tokio amziaus vaikui per sunku, nepervargtu gal... Nes gi gaila tu verkianciu mazyliu, kurie dar tokie jautrus. O finansiskai iseitu tas pats, kas aukle dabar samdyti ir dar puse darbo dienos laisva, kuria su dukrele praleisciau. Be to, tokio amziaus vaikui viliuosi labiau patiktu buti su vaikais, o ne su aukle, juk ir lavina ten. Maniske siaip bendraujanti, nors ne visus vaikus megsta.
Atsakyti
mano dukrytė, kadangi anksti pradėjo eiti, tai tikrai labai ji patenkinta, net neverkė tik žaidžia su vaikais, labai kalbėti pradėjo, šokti ir t.t. kai ateinu pasiimti, tai ji taip gražiai žaisliukus sudeda, su visais atsisveikina ir tik tada parbėga pas mane ant rankų wub.gif man sunkiau negu jai....
Atsakyti
Na mane ir šita mintis ir neramina verysad.gif nežinau ką čia daryti,rudenį Rokui bus 1,6 m.tai jis turėtų eiti jau į darželį(seniai jau užrašius),o aš norėčiau jau eiti dirbti,bet nežinau ar jsi jame priprastų,nes su savo amžiaus vaikasi nelinkęs bendrauti g.gif tik su vyresniais bigsmile.gif o ir man bus sunku be jo verysad.gif suprantu kad kažkada reikės,bet kuo artėja ta diena tuo amn pačiai sunkiau darosi verysad.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Arti @ 2007 05 18, 09:35)
Liudna, kai tokie mazyliai ikisami i darzeli schmoll.gif Suprantu, kad gal kartais nera kito pasirinkimo, bet jei jis yra tai bent iki 1.5 metuku reiketu paauginti vaikiuka namie. Mano mama dirba lopselyje, ten vaikus priima nuo 1.5 metu, bet viena maziu su isimtim direktore prieme 1metu ir 2men. Su vaikiuko mama taresi, kad pradzioj ji palikines vaikiuka tik iki pietu miegelio. Tai tas "iki pietu miegelio" tesesi gal tik 2 savaites..

Ar cia ne Ausrines lopselis-darzelis?
Atsakyti
QUOTE(rimvyda1 @ 2007 05 19, 11:26)
Niu jo labai jau genealus mazylis jei per menesi taip viska ismoksta...??? g.gif
Aisku yra mamu, kurios tokiu tikslu ir veda i darzeli ( bent jau mes tikrai ruosemes), bet manau tokios mamos Supermamu tinklapyje tikrai nesilanko, o su draugeliais trankosi biggrin.gif
Aisku manau kiekviena mylinti mama maloniai butu namuose su savo mazyliuku, jei ir eitu i darba tai tik pusei dienos... Bet vargu ar daug tokiu darbu siais laikais.
Na, o aukletoju tai istikruju toks darbas, juk neleksim per pietu pertrauka pakeisti pamperso ar pamaitinti, tik vel gi esme gal del uzmokescio...  doh.gif Kuris tikrai neatitinka ju rupescio ir pastangu...
Tiesa tie homeopatiniai imuninei sistemai pastiprinti vadinasi Lymphozilas, lyg ir gerai parasiau, nes kazkaip perskaiciau,o kaip rasosi neisiminiau... g.gif

Jeigu jusu vaikas negenealus tai pradekit mokintis pries du menesius tongue.gif Ir nereikia man cia lialia, pati turiu du vaikus ir zinau, kad cia visai ne genealume esme. Reikia nuolat sodinti ant puodo..kai tik atsikelia po miegelio..kai pavalgo..ir pan. , o ne tik tuomet kai prisimenate.As nesakau, kad vaikas po to menesio visiskai i kelnes nebedarys, bent jau ne cyps puoda pamates. O dabar kai net 2 metu vaikus atveda su pampersais, o puoduko jie net akyse nera mate blink.gif Maniske 2 metu ir nakti jau be pamperso miegodavo.
Ir prie ko cia mylincios ir nemylincios mamos..as nesakau, kad vesti i darzeli vaika tolygu jo nemyleti..As kalbejau apie apsileidusias ir neapsileidusias mamas tongue.gif Aisku kiekvienas vertina viska pagal savo skale..kitam gal ir 3 metu vaikas su pampersu butu norma ir aukletojos pareiga doh.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ugile @ 2007 05 21, 08:05)
Ar cia ne Ausrines lopselis-darzelis?

ne
Atsakyti
QUOTE(Arti @ 2007 05 21, 09:20)
Jeigu jusu vaikas negenealus tai pradekit mokintis pries du menesius  tongue.gif  Ir nereikia man cia lialia, pati turiu du vaikus ir zinau, kad cia visai ne genealume esme. Reikia nuolat sodinti ant puodo..kai tik atsikelia po miegelio..kai pavalgo..ir pan. , o ne tik tuomet kai prisimenate.As nesakau, kad vaikas po to menesio visiskai i kelnes nebedarys, bent jau ne cyps puoda pamates.  O dabar kai net 2 metu vaikus atveda su pampersais, o puoduko jie net akyse nera mate  blink.gif Maniske 2 metu ir nakti jau be pamperso miegodavo.
Ir prie ko cia mylincios ir nemylincios mamos..as nesakau, kad vesti i darzeli vaika tolygu jo nemyleti..As kalbejau apie apsileidusias ir neapsileidusias mamas tongue.gif Aisku kiekvienas vertina viska pagal savo skale..kitam gal ir 3 metu vaikas su pampersu butu norma ir aukletojos pareiga doh.gif  biggrin.gif
Papildyta:

ne

Cia gal as ir ne i tema... biggrin.gif
Bet Jums tikrai baltai pavydet pradejau, del to puodo... Mes sodinam tai jau nuo 8men (dabar 1,4men). Visa laika vienu metu rytais, po kiekvieno valgymo, po pietu miegelio ir dar pries einant nakties miegelio. Aisku puodukas jau nebe priesas, bet vistiek visko pas mus nutinka oi visko... biggrin.gif
Atsakyti