Šiandiena močiutė nuvedė į darželi pažiurėti kaip reguos tai dukrytė stovėjo kaip Įkalta ir niekur nesitraukė o sūnelis tiesiu taikiniu pas vaikus mes pradėsim eiti tik Liepos mėn pabandymui o taip tik Rugsėjo 1 bus mūsų grupė.
QUOTE(Austre 123 @ 2007 05 17, 22:43)
Šiandiena močiutė nuvedė į darželi pažiurėti kaip reguos tai dukrytė stovėjo kaip Įkalta ir niekur nesitraukė o sūnelis tiesiu taikiniu pas vaikus mes pradėsim eiti tik Liepos mėn pabandymui o taip tik Rugsėjo 1 bus mūsų grupė.
Kaip Jujms smagu, kad Jūsų du
QUOTE(vijasta @ 2007 05 17, 20:32)
kai kuriuose nuo ir 1 metukų.
Liudna, kai tokie mazyliai ikisami i darzeli Suprantu, kad gal kartais nera kito pasirinkimo, bet jei jis yra tai bent iki 1.5 metuku reiketu paauginti vaikiuka namie. Mano mama dirba lopselyje, ten vaikus priima nuo 1.5 metu, bet viena maziu su isimtim direktore prieme 1metu ir 2men. Su vaikiuko mama taresi, kad pradzioj ji palikines vaikiuka tik iki pietu miegelio. Tai tas "iki pietu miegelio" tesesi gal tik 2 savaites..po to vaikas jau visai dienai budavo paliekamas. Tai mano mamai taip gaila to vaiko..sake neistempia jis tos dienotvarkes..jau apie 11 val. seimininkute nesa is lauko vaika pamigdyti, nes tas luzta..jei nepamigdo, tai buna jau pietu ir nesulaukia..uzmiega prie lekstes..su valgymu irgi problemos..nesukramto dar pats...tai aukletojoms jam ten trina ta maisteli..bet ir tai nelabai jis ta maista valgo..aij sake mama liudnas vaizdelis..nepaeina..griuna..zirzia..snarglys iki zemes O grupej yra 10-15 vaiku aukletoja negali skirti jam viso demesio..nors tokiam maziui dar labai reikia ranku..mamytes ranku
QUOTE(dlambliukas @ 2007 05 16, 09:51)
nuvedžiau nemokanti valgyti, dar net nekalbanti ir ant puoduko nesėdinti, bet ten jis visko mokosi daug greičiau nei kad būdamas su manim namie, jau pats kuo puikiausiai valgo, pradeda po truputį kažką veblenti ir ant puoduko noriau sėdasi,
Nu nepykit, ka dabar pasakysiu, bet tikrai nera kuo girtis Vaikas ir namie greitai ismoktu ir valgyt ir ant puoduko sestis, jei tik mama netingetu ir tuo uzsiimtu..reikia tik kantrybes ir noro. Aij kam cia vargintis..nuvesiu i darza viska ismokins ten..juk ten ju toks darbas..ane? Isivaizduokit, kad ne jusu vienos vaikas nieko nemoka daryti..ir kai reikia, tarkim, visiems penkiolika vaiku, pakeisti pampersus, ismokinti i puoduka daryti, pamaitinti visus ir ismokyti patiems valgyti. Jei jus nesugebat susitvarkyti su vienu vaiku, tai ka aukletojai daryti su visais penkiolika..Sakysit toks darbas??!!! Taip darbas, bet ir be to yra ka su jais veikti..patikekit. Stebiuosi, kokios nesupratingos siais laikais mamos..net nesivargina pakeisti naktinio pamperso..atnesa i darzeli su "tiksincia bomba" man tai yra tiesiog aukletojos negerbimas..O mama, kuri atveda i darza visai nieko nemokanti vaika, tiesiog yra apsileidusi. Nes tikrai galima per menesiuka ismokinti vaika ir i puoduka daryti ir valgyti..tokie maziukai labai imlus. Nemanykite, kad darzelyje pamoja su burtu lazdele ir vaikas visko ismoksta
Mano nuomone i darzeli galima keliauti kai moka pats pavalgyti ir ant puodo prasosi Vaiku daug, aukletojos nelabai pajegios visus pamaitinti, o kartais kol eile ateina, tai ir maistas atsala.. tas pats su puodu: zinau kad yra grupiu kur tikrai labai daznai keicia sauskelnes ir tikrai priziuri, kad vaikas butu svarus, bet ne visur dukra iskeliavo i darziuka 2 metu, labai noriai ir jai ten patiko, per pora men ismoko apsirengt.. tiksliau aukletojos ismoke ir mus pamoke kaip namie elgtis Ji visada buvo labai komunikabili, visada susirasdavo kieme vaiku, pirma uzkalbindavo... o va maziukas tikriausiai eis veliau, nes tikras mamyciukas, tik i mamos sijona isikirtes jauciasi saugus taigi manau kad cia tikslaus amziaus negalima ivardinti, bet metinukas tikriausiai per mazas darzeliui.. na nebent kelioms valandoms... tokiam mamos reikia kitas dalykas, kad pas mus sistema sh.. sueina metai mama turi keliauti i darba.. ne visi gali sau leisti vaikeli toliau auginti ar auklyte samdyti, tai tenka rinktis darzeli
Mano megytei suejo metukai o rudeny planuoju ja i lopseli jau vesti nezinau,gal dar biski ir peranksti.Sunu isvedziau irgi nuo pusantru metuku,sunku buvo bet priprato!
QUOTE(+333+ @ 2007 05 18, 11:52)
Mano nuomone i darzeli galima keliauti kai moka pats pavalgyti ir ant puodo prasosi kitas dalykas, kad pas mus sistema sh.. sueina metai mama turi keliauti i darba.. ne visi gali sau leisti vaikeli toliau auginti ar auklyte samdyti, tai tenka rinktis darzeli
visiškai sutinku
kiek žinau, tai lopšelio 1-2 m . grupėse turi būti iki 10 vaikų, o ne 15 (2-3 m. grupėse iki 15 vaikų, o nuo 3 m -20 vaikų)
sunku įsivaizduot metinukus lopšeluje, bet ...per vasarą teks pasitempt ir
pirmyn lopšyn, o mama darban
QUOTE(Arti @ 2007 05 18, 11:06)
Nu nepykit, ka dabar pasakysiu, bet tikrai nera kuo girtis Vaikas ir namie greitai ismoktu ir valgyt ir ant puoduko sestis, jei tik mama netingetu ir tuo uzsiimtu..reikia tik kantrybes ir noro. Aij kam cia vargintis..nuvesiu i darza viska ismokins ten..juk ten ju toks darbas..ane? Isivaizduokit, kad ne jusu vienos vaikas nieko nemoka daryti..ir kai reikia, tarkim, visiems penkiolika vaiku, pakeisti pampersus, ismokinti i puoduka daryti, pamaitinti visus ir ismokyti patiems valgyti. Jei jus nesugebat susitvarkyti su vienu vaiku, tai ka aukletojai daryti su visais penkiolika..Sakysit toks darbas??!!! Taip darbas, bet ir be to yra ka su jais veikti..patikekit. Stebiuosi, kokios nesupratingos siais laikais mamos..net nesivargina pakeisti naktinio pamperso..atnesa i darzeli su "tiksincia bomba" man tai yra tiesiog aukletojos negerbimas..O mama, kuri atveda i darza visai nieko nemokanti vaika, tiesiog yra apsileidusi. Nes tikrai galima per menesiuka ismokinti vaika ir i puoduka daryti ir valgyti..tokie maziukai labai imlus. Nemanykite, kad darzelyje pamoja su burtu lazdele ir vaikas visko ismoksta
Jei būčiau galėjusi, tai dar ir dabar mano mažiukas būtų namie su manim ir neitų į jokį darželį be 3 metukų, bet man nebuvo kitos išeities, nebent išvešti pas senelius už 300 km...manau, jau geriau tegu jis pavaikšto į lopšelį ir kasdiena mato tėvelius, negu kad matytų tėvelius kas antrą savaitgalį ir tai tik maksimum 48 val. Aišku kuri nors galėtų man pasakyti, kad visai nereikėjo gimdyti jei taip išeina, bet aš esu prieš abortus ir kitokias tokias nesamones(nebent jau yra medicininės priežastys negimdyti ir tenka atlikti medicininį abortą)...
QUOTE(dlambliukas @ 2007 05 18, 12:14)
Jei būčiau galėjusi, tai dar ir dabar mano mažiukas būtų namie su manim ir neitų į jokį darželį be 3 metukų, bet man nebuvo kitos išeities, nebent išvešti pas senelius už 300 km...manau, jau geriau tegu jis pavaikšto į lopšelį ir kasdiena mato tėvelius, negu kad matytų tėvelius kas antrą savaitgalį ir tai tik maksimum 48 val.
Ir saunu kad jis eina i darzeli ir kiekviena diena mato mama ir teti gyvenime ne visada galima rinktis, tenka kartais ir prisitaikyti o tu paskutiniu sakiniu tai geriau nesakyk... juk nuostabu auginti vaikus, nors kartais ir be galo sunku.
QUOTE(+333+ @ 2007 05 18, 10:52)
kitas dalykas, kad pas mus sistema sh.. sueina metai mama turi keliauti i darba.. ne visi gali sau leisti vaikeli toliau auginti ar auklyte samdyti, tai tenka rinktis darzeli
Tai, kad pas mus cia dar gerai skaitosi...Amerikej kiek zinau tai isvis nera tokiu kaip vaiko auginimo atostogu (ar tik kokie 3 men. ..bijau pameluot)
QUOTE(dlambliukas @ 2007 05 18, 12:14)
Jei būčiau galėjusi, tai dar ir dabar mano mažiukas būtų namie su manim ir neitų į jokį darželį be 3 metukų, bet man nebuvo kitos išeities, nebent išvešti pas senelius už 300 km...manau, jau geriau tegu jis pavaikšto į lopšelį ir kasdiena mato tėvelius, negu kad matytų tėvelius kas antrą savaitgalį ir tai tik maksimum 48 val. Aišku kuri nors galėtų man pasakyti, kad visai nereikėjo gimdyti jei taip išeina, bet aš esu prieš abortus ir kitokias tokias nesamones(nebent jau yra medicininės priežastys negimdyti ir tenka atlikti medicininį abortą)...
As apie miltus, jus apie tiltus As ne vienu zodziu neuzsiminiau, kad vesti vaika i darzeli yra blogis. Ir tuo labiau nenorejau pasakyti, kad gimdyti nereikejo Mano poste buvo issakyta nuomone tik apie tai, kad vaika reiktu vesti i darzeli tam is anksto pasiruosus, vaikas turetu moketi sestis ant puodo ir bent minimaliai valdyti sauksta, kad bent trecdalis maisto pasiektu tiksla - burna
QUOTE(vijasta @ 2007 05 18, 12:07)
kiek žinau, tai lopšelio 1-2 m . grupėse turi būti iki 10 vaikų, o ne 15 (2-3 m. grupėse iki 15 vaikų, o nuo 3 m -20 vaikų)
ziurint kaip kuriam darzely..pas mus lopselis nuo 1.5m iki 3m. vaiku gali buti ne daugiau 15-kos.