Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada anksčiausiai į darželį?

Mazai yra lopseliu-darzeliu,kurie turi isirenge grupes nuo vieneriu iki dvieju metu.Dazniausiai buna viena lopselio grupe nuo 2 iki 3 metu,o kitos-darzelio.Ko gero,kiekviena direktore gali savo nuoziura reguliuotis kiek kokiu grupiu tureti.Manau,kad norint tureti grupe nuo metu-sudetinga(reikia isigyti naktipuodzius,kriaukle apsikakojusiems prausti,kazkokias lentynas tiems puodams sustatyti ir dar neaisku kokiu reikalavimu yra)Tai turbut direktorei ir neuzeina noras nuo metu grupe organizuoti-per daug problemu.Tuo labiau,kad niekas nieko neduoda-viska reikia is tevu "isreketuoti".
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif , labai noreciau suzinoti nuo kiek laiko anksciausiai priima mazylius i darzeli? Zinau yra lopselio grupes, esu daug versiju girdejus kad ir nuo vieneriu ir nuo pusantru ir net nuo dvieju metuku g.gif Tai kaip yra istikruju? Kurios zinote is patirties parasykite tiksliai. Ir pries kiek laiko juos reikia uzrasyti? Busiu labai dekinga. Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(magija @ 2007 04 20, 12:31)
Sveikos mamytes smile.gif  , labai noreciau suzinoti nuo kiek laiko anksciausiai priima mazylius i darzeli? Zinau yra lopselio grupes, esu daug versiju girdejus kad ir nuo vieneriu ir nuo pusantru ir net nuo dvieju metuku  g.gif  Tai kaip yra istikruju? Kurios zinote is patirties parasykite tiksliai. Ir pries kiek laiko juos reikia uzrasyti? Busiu labai dekinga. Aciu  smile.gif

Ir mažiausias amžius, ir užrašymo laikas priklauso nuo konkretaus darželio. Bet surasti vietą jaunesniam nei 1m. 3mėn. vaikučiui tikrai nėra lengva.
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2007 04 20, 14:23)
Ir mažiausias amžius, ir užrašymo laikas priklauso nuo konkretaus darželio. Bet surasti vietą jaunesniam nei 1m. 3mėn. vaikučiui tikrai nėra lengva.

kodel taip nusprendei?
siaip tai tiesa - amzius ir uzrasymo laikas priklauso nuo darzelio ( ne visi ima maziukus).
Kai sunus lanke lopseli, tai grupeje buvo mergyte, kuria tevai atvede nuo 8 menesiu.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 04 23, 13:09)
kodel taip nusprendei?
siaip tai tiesa - amzius ir uzrasymo laikas priklauso nuo darzelio ( ne visi ima maziukus).
Kai sunus lanke lopseli, tai grupeje buvo mergyte, kuria tevai atvede nuo 8 menesiu.

Iš savo ir draugių patirties. Kai ieškojau vietos pirmagimiui iš 6 artimiausių lopšelius turinčių darželių tik vienas sutiko priimti 1m. 4mėn. vaikį, visi kiti tik 1,5m. (ir tai čia jau išimties tvarka)-2m. Visai neseniai vietų darželiuose ieškojo jaunėlio bendraamžių mamytės, įsitikinau, kad situacija dar blogesnė.
Atsakyti
Visi darzeliai teigia, kad priima nuo 1,5 metu, bet tiesa tokia, kad jei yra laisvos vietos priimami vaikai, kurie jau vaiksto nuo 1 metu. Pati dirbau darzelyje.
Atsakyti
Tai va tokios mintys ir pansus klausimai mus kamuoja g.gif mums bus 1,8 ramumen., suprantu kad dar maza, bet taip jau mums gaunasi...Kaip jusu vaikuciai, ar tokio amziaus sunkiau pripranta,ar l.sunku išsiskirti su mama??..ir siaip kaip viskas sekasi, juk dar tokie mazuciai, da nei valgyt patys, nei ant puoduko.. ne:mmm pasidalinkit patirtim
Atsakyti
QUOTE(renaldinka @ 2007 05 09, 15:33)
Tai va tokios mintys ir pansus klausimai mus kamuoja g.gif mums bus 1,8 ramumen., suprantu kad dar maza, bet taip jau mums gaunasi...Kaip jusu vaikuciai, ar tokio amziaus sunkiau pripranta,ar l.sunku išsiskirti su mama??..ir siaip kaip viskas sekasi, juk dar tokie mazuciai, da nei valgyt patys, nei ant puoduko.. ne:mmm pasidalinkit patirtim

manau, kad neperanksti, maniskui 1m ir 6men. , as ir jau noriu leist i darzeli. Tai kol pripras galesi pati pavaikscioti i darzeli kartu, manau pirmas menuo pats sunkiausias. bet darzeli visvien idomiau, ir zaidimu visokiu ten ir veiklos vaikui daugiau nei namie. NEPERGYVENK. smile.gif smile.gif
Atsakyti
As manau, kad nuo vaikucio priklauso. Stai sese mergytei greit 4 metai, i darza nenori ir nuvesta buna tik su mama. o drauge veda nuo 1.5 m. ir dukryte puikiaia jauciasi. Pirmas dienas pries pietu miegeli pasiimdavo, o paskui jau miegojo be problemu. Gal svarbiau pabuti pirma savaite ar daugiau, padeti adaptuotis. Savo dukrytes dar neleidziu, bet pora kartu buvom nueje - iskrapstyti negalejau - labai patiko zaisti su zaisliukais ir vaikuciais. Tik nezinau kaip butu, jei as salia nestoveciau g.gif
Atsakyti
Panašios mintys ir mano galvoje.. ax.gif rugsėjį ar spalį norėčiau ir aš leisti savo kacių į darželį... jam tada bus 1metai ir 5-6mėnesiai.. Močiutė pataria neskubėti, kad vaikas darželį nepradėtų sirgt ištisai, o aš biuleteny nesedėčiau.. Tiesąsakant dar neįsivaizduoju, kaip sunku bus be mažiaus, bet situacija klostos taip kad rudeniop reiktų pradėti darban įsivažiuoti... verysad.gif
Tik neišsivaizduoju, kaip jis ten pats nemokėdamas valgyt, ant puoduko nesiprašydamas ir taip sunkiai pietų miego užmigdomas ten pritaps???? o gal išvis nepriims tokio mažo? g.gif angel_sadangel.gif o močiutėms ar tetoms palikt neišeina... Auklės nelabai noris... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2007 05 10, 14:18)
Tik neišsivaizduoju, kaip jis ten pats nemokėdamas valgyt, ant puoduko nesiprašydamas ir taip sunkiai pietų miego užmigdomas ten pritaps???? o gal išvis nepriims tokio mažo? g.gif  angel_sadangel.gif o močiutėms ar tetoms palikt neišeina... Auklės nelabai noris... schmoll.gif

Turbūt visoms mamoms kyla tokių klausimų, bet tikrai nereikėtų dėl to jaudintis. Darželyje vaikučiai greičiau tampa savarankiški, greičiau visko išmoksta, įpranta prie dienos ritmo... Ir ne visi vaikai sunkiai adaptuojasi. Saviškį, kai nuvedžiau, tai jau pačią pirmą dieną nubėgo prie žaislų ir nebekreipė dėmesio į mane. Linkiu ir jūsų vaikučiui lengvos adaptacijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(viltuke @ 2007 05 10, 14:29)
Turbūt visoms mamoms kyla tokių klausimų, bet tikrai nereikėtų dėl to jaudintis. Darželyje vaikučiai greičiau tampa savarankiški, greičiau visko išmoksta, įpranta prie dienos ritmo... Ir ne visi vaikai sunkiai adaptuojasi. Saviškį, kai nuvedžiau, tai jau pačią pirmą dieną nubėgo prie žaislų ir nebekreipė dėmesio į mane. Linkiu ir jūsų vaikučiui lengvos adaptacijos  4u.gif

Aš irgi taip manau, kad darželi vaikai daugiau savarankiškesni pasidaro, ir daug ko išmoksta. Žiurek namie nei valgyt nemoka, o darželi pamato kad kiti vaikai taip daro ir pats taip nori.
Atsakyti