Aš planuoju savo mergytes leisti nuo 3,5. Nemanau, kad darželiuose yra blogai, bet anksčiau nenoriu leisti dėl ligų.
Sveikutes.
Mano suneliui 1 metukai. Taip isejo kad turiu kuo greiciau eit darban. pasiskambinau i kelis darzelius. viename pasake kad vieta kaip ir yra, bet jie mieliau imtu nuo 1.2 - 1.4 metuku.taciau psiule ateit pasisneket... zodziu tiksliai nesupratau priims ji ar ne... gal kysio laukia???
Mano suneliui 1 metukai. Taip isejo kad turiu kuo greiciau eit darban. pasiskambinau i kelis darzelius. viename pasake kad vieta kaip ir yra, bet jie mieliau imtu nuo 1.2 - 1.4 metuku.taciau psiule ateit pasisneket... zodziu tiksliai nesupratau priims ji ar ne... gal kysio laukia???
QUOTE(danutb @ 2007 01 08, 10:25)
Sveikutes.
Man labai gaila ,kad tau teks taip anksti atiduoti savo vaikeli i darzeli,kiek prasides problemu su sirgymais ,aisku ne duok dieve ,bet......
As savo 3 vaika atidaviau rudeni jam buvo 3,5 metuku,kaip po 3 dienu apsirgo tai 3 sav su antibiotikais,dabar nusprendziau iki 4 m.pabusim namie,pavasasri bandysim vel,ir visi mano vaikai ejo nuo 3 metuku,labai gaila, kad mamos taip skuba i darba sugrizti ir taip anksti atiduoda savo vaikucius,viska suprantu ,kad toks gyvenimas reikia pinigu arba darbo vieta labai svarbi,bet as manau nieko nera svarbiau uz savo vaika.
plaunuoju saviškę leisti į darželį nuo 2m
o mes planuojam nuo metu
O man tiesa sakant idomu kads nustato nuo kokio amziaus priimti vaika i lopseli? suprasciau jei tai privatus darzelis bet juk beveik visi priklauso savyvaldai (merijai) .Gal kas zino ar yra koks istatimas arba isakymas ?
QUOTE(rimuze @ 2006 05 01, 13:48)
man tai irgi atrodo kad metuku dar per mazas. Nebent nera kitos iseities.
...gal aš ir mama, bet man maniškis 11 mėnesių "kūdikis" visai neatrodo mažas. Savarankiškai po namus lapnoja, stalčius krausto, koše šaukštu bando kabinti, katinui baigia uodegą nupešti ir šunims ausis nutampyti. Aš baigiu nuo proto nušokti jam užsiėmimus begalvodama. Manau, kad lopšiuke jam būtų neblogai Juk ten auklėtoja jam gali daugiau dėmesio skirti, nei aš, mėgindama namie suderinti 3 žmonių (valytojos, virėjos ir auklytės) darbus Be to, mano subjektyvia nuomone, vaiką prie "visuomenės" reikia pratinti kuo anksčiau
planuojam eiti nuo 1,5 metukų.
QUOTE(eris @ 2007 01 09, 13:34)
O man tiesa sakant idomu kads nustato nuo kokio amziaus priimti vaika i lopseli? suprasciau jei tai privatus darzelis bet juk beveik visi priklauso savyvaldai (merijai) .Gal kas zino ar yra koks istatimas arba isakymas ?
anksciausiai i lopseli priima nuo metu ( cia pagal istatymus). O toliau jau lopselio/darzelio vidaus reikalas, nes jie turi parupinti patalpas ir darbuotojus, taip pat atskira valgiarasti patiems maziausiems.
QUOTE(eris @ 2007 01 09, 12:34)
Lopšelyje, į kurį priima vaikus nuo metukų, turi būti dvi lopšelinės grupės skirtingo amžiaus vaikams, be to jaunesniojoje - vaikų skaičius mažesnis. Vedėjos verčia kaltę švietimo skyriui, kad finansavimo neskiria, švietimo skyrius ministerijai ir dėl finansavimo, ir dėl patalpų kartais... Bet faktas kaip blynas, kad norint lopšelin leisti metinuką reikia tikrai nemažai pavargti.
QUOTE(kasiopeja @ 2007 01 09, 13:06)
...gal aš ir mama, bet man maniškis 11 mėnesių "kūdikis" visai neatrodo mažas. Savarankiškai po namus lapnoja, stalčius krausto, koše šaukštu bando kabinti, katinui baigia uodegą nupešti ir šunims ausis nutampyti. Aš baigiu nuo proto nušokti jam užsiėmimus begalvodama. Manau, kad lopšiuke jam būtų neblogai Juk ten auklėtoja jam gali daugiau dėmesio skirti, nei aš, mėgindama namie suderinti 3 žmonių (valytojos, virėjos ir auklytės) darbus Be to, mano subjektyvia nuomone, vaiką prie "visuomenės" reikia pratinti kuo anksčiau
Lopšelyje 2 žmonės bando suderinti valytojos ir auklytės darbus, be to laksto paskui 10-15 vaikų. Patikėk, asmeninio dėmesio (taip būtino antraisiais gyvenimo metais, kai vaikas mokosi pažinti pasaulį) vaikai gauna tikrai žymiai žymiai mažiau, nei būdami su mama namie, ypač patys mažiausieji, kurie nemoka suprantamai išreikšti savo norų.
Taip, lopšelinukai anksčiau už "naminukus" tampa savarankiški, bet tik todėl, kad daug ką yra priversti daryti patys, nes niekas už juos nepadarys. O kai kurie jų poreikiai taip ir lieka nepatenkinti, nes vaikas paprasčiausiai nesugebėjo to parodyti ar auklėtojos neteisingai suprato. Pvz. auklytė nunešė praktiškai nepaliestą košės lėkštę, kadangi vaikas suko nuo jos nosytę. O košė tiesiog buvo kiek karštesnė, nei mažasis buvo įpratęs gauti namie.
Metinukui tenka adaptuotis ne tik prie naujos aplinkos, ištisinio triukšmo (nuo kurio jis oi kaip pavargsta), bet ir prie jam dar tikrai netinkančio dienos režimo (bent jau maniškiams, tegul ir dvimetukams, pietų miegelis gerokai per trumpas buvo), maisto.
Surašyčiau dar ne vieną priežastį, dėl ko metinukui į lopšiuką tikrai per anksti, bet siūlau padaryti, tai ką aš padariau pernai - mamai su vaikučiu praleisti lopšelio grupėje bent porą savaičių po pusdieniuką ir pačiai nuspręsti, ar jos vaikučiui ten bus gera. Maniškiams tikrai žymiai geriau namie su bandančia auklės, namų šeimininkės ir namuose įkurto biuro darbuotojos pareigas suderinti bandančia mama.
QUOTE(Silvute @ 2007 01 09, 21:19)
anksciausiai i lopseli priima nuo metu ( cia pagal istatymus). O toliau jau lopselio/darzelio vidaus reikalas, nes jie turi parupinti patalpas ir darbuotojus, taip pat atskira valgiarasti patiems maziausiems.
Kur galima surasti tuos istatymus ?[FONT=Arial][SIZE=7][COLOR=red]
Parašų tvarkymosi akcija SuperMamoje!
Dalyvio parašas vieta trumpam, neužimančiam daug vietos asmeniniam devizui, šūkiui, mėgiamai citatai; mažai, padoriai, estetiškai nuotraukai/paveiksliukui (maksimalus nuotraukos aukštis - 120 taškų/pikselių); arba 1-2 skaitliukams/liniuotėms, kurie padeda skaičiuoti laiką iki svarbaus jūsų gyvenime įvykio ir pan.
Parašai nėra skirti išvardinti visiems jūsų vaikučių vystymosi pasiekimams - tam turime dienoraščius forume, bendraamžių temas; neperkraukite parašo nuotraukomis tam turime galerijas, Štai mes kokie temas. Didžiulis perkrautas parašas apsunkina ir prailgina puslapio vartymo laiką forumo dalyviams, kurie turi lėtesnį interneto ryšį (tokie puslapiai kraunasi ypač ilgai).
Draudžiama asmeniniame paraše patalpinti bet kokio pobūdžio skelbimą. Tam skirtas atskiras skyrelis forume - "Skelbimų lenta".
Stenkitės pasirinkti trumpą subtilų įdomų skoningą parašą! Būkit malonios, pas ką netvarka, susitvarkykit! Parašai, neatitinkantys šių reikalavimų, trinami be perspėjimo.
Dalyvio parašas vieta trumpam, neužimančiam daug vietos asmeniniam devizui, šūkiui, mėgiamai citatai; mažai, padoriai, estetiškai nuotraukai/paveiksliukui (maksimalus nuotraukos aukštis - 120 taškų/pikselių); arba 1-2 skaitliukams/liniuotėms, kurie padeda skaičiuoti laiką iki svarbaus jūsų gyvenime įvykio ir pan.
Parašai nėra skirti išvardinti visiems jūsų vaikučių vystymosi pasiekimams - tam turime dienoraščius forume, bendraamžių temas; neperkraukite parašo nuotraukomis tam turime galerijas, Štai mes kokie temas. Didžiulis perkrautas parašas apsunkina ir prailgina puslapio vartymo laiką forumo dalyviams, kurie turi lėtesnį interneto ryšį (tokie puslapiai kraunasi ypač ilgai).
Draudžiama asmeniniame paraše patalpinti bet kokio pobūdžio skelbimą. Tam skirtas atskiras skyrelis forume - "Skelbimų lenta".
Stenkitės pasirinkti trumpą subtilų įdomų skoningą parašą! Būkit malonios, pas ką netvarka, susitvarkykit! Parašai, neatitinkantys šių reikalavimų, trinami be perspėjimo.