Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada anksčiausiai į darželį?

sveikutes, na as tai savo mazaji pradejau i darzeli vest nuo 6men, ir kam ten liux thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif
norėčiau atjaunint temą ax.gif
ir paklaust jūsų mamų , kokius lopšelius žinote Kaune , kurie nuo metukų priima.Nes žinia , kad ne visi lopšeliai-darželiai priima tokius pyplius.
Vieta mum nesvarbi ir nepabūgtumėm jei ir finansinės paramos paprašytų smile.gif
Nepatingėkit mamos parašykit, jei žinot.
Atsakyti
QUOTE(Rina @ 2006 03 27, 11:43)
4u.gif
norėčiau atjaunint temą ax.gif
ir paklaust jūsų mamų , kokius lopšelius žinote Kaune , kurie nuo metukų priima.Nes žinia  , kad ne visi lopšeliai-darželiai priima tokius pyplius.
Vieta mum nesvarbi ir nepabūgtumėm jei ir finansinės paramos paprašytų  smile.gif
Nepatingėkit mamos parašykit, jei žinot.

''Pagrandukas'' V.Krėvės pr. priima vaikučius nuo metuku. Aplinka nesuperinė, paramos, kiek teko girdėti, įpatingos neprašo.Nuvažiuokit apsižiūrėt bigsmile.gif
Atsakyti
"Žara" Ašigalio g. (Eiguliuose) irgi nuo metukų priima, tik man atrodo, kad turi vaikščioti...aš leidžiu nuo 1,3mėn....
nieko neprašo kad nupirkti, tik pradžioj davė sąrašą ką atnešti (toaletinis popierius, muilas ir t.t.)....
lauke aplinka prasta, grupėj manau kaip ir visuose standartiniuose daržuose....
Atsakyti
aš manu kad vaikui i darželi geriausia nuo 2 metuku o metuku dar yra per mažas blush2.gif
Atsakyti
SVEIKOS,MAMYTES!

QUOTE(Silvute @ 2004 06 11, 08:28)
lopselis darzelis "Pelene" priima vaikus ir nuo metuku. Dabar grupeje yra 7-8 vaikai sarasiniai, bet jau vasara ir tiek grupeje nebuna. Tiesa, vienas minusas - darzelis rusu.

QUOTE(Jurga @ 2004 06 11, 10:07)
Pasilaiciuose yra lopselis darzelis "Vejelis". Ten irgi nuo metuku priima tikrai. Darzelis rusu-lenku, bet maziausiuju grupese aukletoja sneka lietuviskai (taip tvirtino vedeja). Ten irgi grupeje mazai vaiku.

Turiu patirties su rusu-lenku darzeliais.Deja,nelabai kokia... g.gif Vedziau saviski 1.5m i "Gelvoneli" (Seskine).Esam lietuviai,namuose tik lietuviskai snekam.Bet pagalvojau,kad kuo vaikiukas mazesnis,tuo imlesnis yra kalboms,ir kita kalba nepakenks...OJ, KAIP KLYDAU!Nors man zadejo,kad su mano vaiku bus kalbama lietuviskai,esu tikra,kad to nebuvo,nes jis vos ne vienintelis lietuviukas grupeje buvo.Skandalai paliekant ryte-nerealus.Plius mamos veda sergancius vaikus - ant spinteliu vien vaistu buteliukai (nzn ,kaip ten aukletoja susigaudo kas kieno ,ir ka kada duoti).Turejau atsiimti vaika is darzelio po 1.5men.,nes rimtai susirgo - abipusis plauciu uzdegimas.Manau,kad stresas prie to nemazai prisidejo...
Taciau ir vel surizikavau (elemntariai kitos iseities neturejau),ir nuvedziau vaikiuka i "Gandriuka" Fabijoniskese.Situacija pasikeite is esmes.Asaros budavo ne paliekant,o pasiimant vaikuti is darzelio - taip jam ten patiko.
Taip kad,mano patarimas - jei kalbate namuose tik lietuviskai,neatiduokite vaiku i rusu ar lenku darzelius.Vaikams tai bus dvigubas stresas mirksiukas.gif
Esu tikra,kad rusu-lenku darzeliuose nera eiliu,ten kaip tik truksta darzelinuku,todel jie ima visus vaikucius.

QUOTE(Eima @ 2004 07 27, 22:44)
Bet ar ne baisu atiduoti tokį pipirą?  Juk nežinai kaip visą dieną auklėtojos elgiasi su tavo mažyliu. g.gif

As mieliau atiduociau vaikuti i darzeli.Deja,negaliu pati su juo iki 2-3m. buti,finansai neleidzia.O aukle imti siais laikais ZIAURIAI rizikinga.Saziningos ir norincios dirbti moterys 70 proc. emigravo i kokias Airijas ar Anglijas,liko ,taip sakant,tas, kas liko...
Atidavusi vaika i darzeli zinai,kad aukle niekur dienos metu nedings, neprisigers ,vaikiukas bus pamaitintas ir priziuretas.Galu gale,jei reikes (duokdie,kad nereiketu),bent zinosi ,is ko pareikalauti atsakomybes uz viena ar kita nutikima.Aukletoja taip lengvai nesumetys pedu,kaip tai gali padaryti aukle.

Tenesupyksta aukles,tikrai nenoriu pasakyti,kad VISOS blogos.Tiesiog daugiau yra kitu...

Atsakyti
Man irgi deja tapo aktuali ši temą, nes vyras paliko mus su vaikučiu verysad.gif todėl greičiausiai reiks mažytę leisti nuo metukų į darželį, tik nežinau ar toks yra Klaipėdoje verysad.gif gal kas žinote?
Atsakyti
QUOTE(GIEDRŪNĖ @ 2006 04 04, 11:48)
aš manu kad vaikui i darželi geriausia nuo 2 metuku o metuku dar yra per mažas blush2.gif

4u.gif 4u.gif man tai irgi atrodo kad metuku dar per mazas.Nebent nera kitos iseities.
Atsakyti
aišku kad 1 metukų mažiukas dar per mažas eiti į lopšiuką, bet kartais taip nutinka, kad nebėra iš ko rinktis, deja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta78 @ 2006 04 23, 08:35)
Taip kad,mano patarimas - jei kalbate namuose tik lietuviskai,neatiduokite vaiku i rusu ar lenku darzelius.Vaikams tai bus dvigubas stresas  mirksiukas.gif
Esu tikra,kad rusu-lenku darzeliuose nera eiliu,ten kaip tik truksta darzelinuku,todel jie ima visus vaikucius.

kodel pagal viena savo vaika darai tokias kategoriskas isvadas?
Abu ejo i Pelene ir su abiejais aukletojos bendraudavo lietuviskai. Taip zinau, kad girdedavo jie ir rusu kalba, bet jinai man netrukde, vaikais pripratimo sunkumo del to nekilo - dukra zymiau sunkiau priprato antrajame darzely, nors jisai ir lietuviskas buvo. O va mazesnes grupes privalumai buvo akivaizdus, zymiai maziau traumu, jau nekalbu apie prieziuros kokybe - pavasari ir vasara vakare vaikus pasiimdavau tiesiai is lauko, o dabartiniame darzely siais metais dar nera to buve, pernai irgi budavo labai retas dalykas rasti vaikus kieme.
O del eiliu, tai tu teisi - jeigu rusai ir lenkai nenori vesti savo vaiku i tokius darzelius, nes nori, kad jie bent jau darzely girdetu lietuviu kalba, kurios negali girdeti namuose, tai ir priima tie darzeliai noriau vaikus bei stengiasi juos islaikyti, bet nuo to tik teveliams geriau.
Atsakyti
Mes kaip tik startuosim nuo birzelio 1 - beveik 1 m. 10 men. Vaikas megstantis bendrauti, bet visko gali buti - noriu tiketi, kad adaptacija praeis sklandziai. Skaiciau knyga apie vaiku raida, tai parasyta, jog vaikas nuo 3 metu pradeda dometis savo bendraamziais, todel matyt, dauguma psichologu pataria vaika vesti i darzeli 3-4 metais, anot ju kaip tik siuo periodu vaikai lengviau adaptuojasi ir jaucia butinybe bendrauti. Bet visur yra isimciu, gali be jokiu problemu adaptuotis ir 1.5 metu vaikas ir kilti sunkumu keturmeciui, daug lemia vaiko budas, aplinka, kurioje jis gyvena ir kt. ypatumai. Kiekvienam savo laikas. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(gintariukas @ 2006 03 14, 16:10)
Kad ir kaip sirdis skaudetu, busiu priversta savo mazyle i lopseli atiduoti nuo metuku  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

man irgi teks taip daryti verysad.gif verysad.gif verysad.gif

QUOTE(uk-girl @ 2006 03 23, 13:55)
sveikutes, na as tai savo mazaji pradejau i darzeli vest nuo 6men, ir kam ten liux  thumbup.gif

as net ir nezinojau kad taip anksti galima vaikiukus i darzeli vest g.gif
Atsakyti