Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada anksčiausiai į darželį?

QUOTE(a79 @ 2006 01 11, 12:56)
Sveikos, ar kuriai teko savo turtelį pradėt leist į lopšelį žiemos metu? Labai pergyvenu, kad laikas nelabai tinkamas, bet kad neturiu pasirinkimo, netikėtai radau darbą, o tėčiui taip pat nėr kaip aukliaut.
Nerimą kelia ir tai, kad prie naujos dienotvarkės tėtis mažylį pratins. KAžin kaip jiems seksis. Tuo labiau, kad su mažium visą laiką pati sėdėjau, tik dabar tėtis pavaduoja.
Iki šiol mažasis beveik visai nesirgo, bet ar tai gali būt rodiklis, kad ir darželį greit ligų neprisigaudys?
Nuo proto tikriausiai nušoksiu kol mano vaikas taps rimtu "darželiečiu"  doh.gif Nors jis visai ne mamyčiukas ir žmonių nebijo...Tai čia jau man reiktų terminą išrast, kaip pavadint priklausomybę nuo vaiko.
Maniškiui kovą bus 2 metai, kaip ir nebe kūdikis jau, bet man vis tiek neramu.

Laba 4u.gif

Mums ir kovo menesi bus 2 metukai ir jau sausio pabaigoje ketinu leisti pipira i darzeli, nes kaip ir tu nelabai turiu pasirinkimo (mociute kuri ji ziurejo jau turi i savo namucius vaziuoti). Del ziemos tai manau jei sirgs tai bet kuriuo metu laiku sirgs, nes pavasari dar daugiau visokiausiu bacilu, dar sildyma atjungia, o vasara grupes sujungia, aukletojos keiciasi ir pan., gal ruduo tinkamesnis, bet kaip viena mamyte rase, kad ir tada pradejus leisti ligu neisvenge.
Kad ir sunkiai, bet as jau bandau susitaikyti su mintimi kad is pradziu mano lelius sirgs, nes ir taip nera is stipresniu, vat ir dabar sloga baiginejasi. Bet galvoju tai truks gal kokius metelius ir po to imunitetas bus zymiai atsparesnis. O del pratinimo, bijau kaip ir tu, galvoju, kad viska gerai padarius kad vaikui ten labai patiktu ir noretu ten pasilikti. Svarbiausia mums reikia nusiteikti ir islikti kuo ramesnem, nes vaikas ta nerima labai jaucia, bet kaip save sukontroliuoti nezinau g.gif , nes as ir jau pradedu labai labai nerimauti, linksmiau kad ne viena as tokia mamoholike bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2006 01 11, 12:56)
Sveikos, ar kuriai teko savo turtelį pradėt leist į lopšelį žiemos metu? Labai pergyvenu, kad laikas nelabai tinkamas, bet kad neturiu pasirinkimo, netikėtai radau darbą, o tėčiui taip pat nėr kaip aukliaut.
Nerimą kelia ir tai, kad prie naujos dienotvarkės tėtis mažylį pratins. KAžin kaip jiems seksis. Tuo labiau, kad su mažium visą laiką pati sėdėjau, tik dabar tėtis pavaduoja.
Iki šiol mažasis beveik visai nesirgo, bet ar tai gali būt rodiklis, kad ir darželį greit ligų neprisigaudys?
Nuo proto tikriausiai nušoksiu kol mano vaikas taps rimtu "darželiečiu"  doh.gif Nors jis visai ne mamyčiukas ir žmonių nebijo...Tai čia jau man reiktų terminą išrast, kaip pavadint priklausomybę nuo vaiko.
Maniškiui kovą bus 2 metai, kaip ir nebe kūdikis jau, bet man vis tiek neramu.

Na mes pradejom eiti nuo lapkricio ir mano mazei buvo 1m 2men. , tiesa nuo spalio karts nuo karto pabudavo po pora valandziukiu. Ir kol kas (tfu tfu tfu) dar jokiu ligu nebuvo. Va tik vakar siek tiek slogyte atsirado, bet siandien namuose pasedejom ivairias proceduras atlikom ir lyg vel viskas normaliai.
Taigi mamytes, drasiau 4u.gif Svarbiausia, pacioms nusiteikt.
Maniske irgi is tu drasiuju, keliauja per rankas, nieko nebijo thumbup.gif gal todel jai nebuvo sunku priprast. Asaru visai nebuvo. Tik pora sykiu teko nuvest i grupe pradejusia verkslenti, bet uztekdavo duris uzdaryt ir nurimdavo. Pora savaiciu vaiko pasiimt negaledavau, ikalbinedavau 10-15min doh.gif dabar jau pamacius pati atlekia, pasiilgsta labai wub.gif
Atsakyti
As savo maziu nuo vasario leisiu i lopseli,tai nezinau kaip bus nes jis dar toks mazas,bet pasirinkimo kito nera ,tik guodziuosi ,kad tai tik keliems men.(jei jam ten nepatiks).Darzelis tai nieko ,dukra ji lanke ,tai teko matyti lopselio aukletoja,nebloga ispudi paliko ir darzelis tosk maziukas,fainukas,isviso 4 grupes ir visi ten graziai draugauja. thumbup.gif
Atsakyti
as noreciau savo sunu i darza leist nuo 1,2 m. (tai bus balandi). Bet mes dar niekur neuzsirase, nes niekaip negaliu apsisprest i koki darzeli eisim. Dauguma man patinkanciu darzeliu priima vaikucius tik nuo 2 metuku. Girdejau neblogu atsiliepimu apie "Strazdeli" karoliniskese, bet mums labai nepatogu, nes gyvenam Naujamiesty. Gal kas nors man galetu kanors patarti?
O del amziaus, tai manau cia labai individualu - priklauso nuo kiekvieno vaiko. Manu reikia stebeti, ir jei matai, kad vaikas jauciasi blogai - ieskoti iseiciu, nepriklausomai nuo to, kokio amziaus jis bebutu - ar metuku, ar triju... Siaip, kiek zinau, mazesni vaikuciai greiciau adaptuojasi prie naujos aplinkos.
O mano asmenine nuomone tokia, kad arba pati mama sedi su vaiku, arba i darza leidzia, nes jokia aukle neatstos nei mamos, nei vaiku kolektyvo.
Atsakyti
O mes pradeko eiti nuo 1,8.men, nuo gruodzio menesio. Pora kartu biski buvom susirge, bet uzsikrete tikrai ne darzelyje. Dabar viskas O.K.
Atsakyti
Na, mes pradejome eiti gruodzio men, mazajai buvo 1,8 m., man buvo siaubinga, kadangi aukles netekom, o pasirinkimo neturejau, tad pagal "blada" isitaisem zveryne "Pusele"ar tai "Pusynelis", darzelis miske, vieta fantastiska, tiesa, tas darzelis savaitinis, bet man atrode, kad tai privalumas, kadangi gali vaika pasiimti ne 17val. ar geriausiu atveju 18 val., o iki 20 val. Taigi, moraliskai nusiteikus su buteliu rankoj drinks_cheers.gif(kysis) , isvykom i darza. Manau mazajai labai patiko, zaislai,vaikai,ir miegojo gerai ir valge, bet..., kaip tik pamaciau viena mergaiciuke su snargliu, galvojau sakes..., akurat trecia diena jau ir manoji susirgo, tad dar sedim namie , vis sergam...Bandysiu vesti kaip pasveiks, bet vel lauk ir bijok..., jei ne vienu virusu, tai kitu susirgs.Gal kitu vaikai atsparesni, tad darzelis tikras issigelbejimas! Manuoju atveju.... g.gif , ziuresm.....
Atsakyti
QUOTE(Agile @ 2006 01 16, 19:35)
Na mes pradejom eiti nuo lapkricio ir mano mazei buvo 1m 2men. ,

Siandiennuejome uzsirasyti i eilei darzeli... Man pasake, kad mazuju grupe bus formuojama tik rugseji... ir kad visur Vilniuje vaikai i darzeli priimamai tik nuo metu.. g.gif Nieko nesuprantu... As nenoriu daugiau ieskoti jokiu aukliu, jau ir taip 3 turejom ir daugiau jokios neisileisiu i savo namus, planavau vaika leisti i darzeli , o dabar matau, kad dar iki 1.5 metu lauksim...

rolleyes.gif
Atsakyti
Nieks nepasidalins savo ispudziais?
Atsakyti
QUOTE(Lali @ 2006 02 03, 21:06)
Siandiennuejome uzsirasyti i eilei darzeli... Man pasake, kad mazuju grupe bus formuojama tik rugseji... ir kad visur Vilniuje vaikai i darzeli priimamai tik nuo metu.. g.gif  Nieko nesuprantu... As nenoriu daugiau ieskoti jokiu aukliu, jau ir taip 3 turejom ir daugiau jokios neisileisiu i savo namus, planavau vaika leisti i darzeli , o dabar matau, kad dar iki 1.5 metu lauksim...

g.gif Visi darželiai tai tikrai negali priimt tik nuo 2metų, ar tik nuo rugsėjo g.gif gali būt, kad tame darže, kuriame buvot nėra metinukų grupės, bet planuojama ją įrengt nuo rugsėjo, tai gal dėl to taip pasakė. O kitam darže nebandėt? Taigi yra Vilniečių mamyčių vedančių metinukus į lopšius. (Pvz. Lazdynuose tikrai yra tokia grupė- nebent per toli) gal ką vilnietės patars ax.gif
Atsakyti
Mano dukrytė pradėjo eiti į lopšelio grupę nuo lapkričio ir tada jai buvo 2 m. - nusibodo keisti aukles, turėjom ne vieną ir ne dvi. O į lopšelį ir šiemet pradėjo eiti dar 3 vaikai - turbūt priima, kai yra vietų.
Atsakyti
4u.gif
Manoji dar visai mažiukė , bet aš jau planuoju nuo metų leist į darželį , nes kito pasirinkimo nėra verysad.gif
Gal žinot kokie darželiai Kaune tokius pyplius priima ir kurie geri?
Atsakyti
į lopšelių grupes ir priima nuo metukų
Atsakyti