QUOTE(Himeko @ 2007 07 14, 20:03)
Ieškau sau auto ir dar neapsiprandžiau dėl modelio, bet dairausi į S40. Ką gali gero ir blogo papasakoti apie ją. Ar dažnai genda, į ką atkreipti dėmesį perkant, kiek kuro suvalgo? Ar talpi ir ar komfortiška?
Ačiū
Na, pas mane 1998 m. 1,9 TD, tai dabar papasakosiu detaliau apie ją. Visų pirma privalumus išvardinsiu. Labai ekonomiška. Su pilnu baku nuvažiuoju apie 1000 km (aišku, viskas dar priklauso nuo važiavimo stiliaus). Manevringa, tvirtai laikosi kelyje. Nepatraukli vagims. Gražus tiek interjeras, tiek eksterjeras (na, skonio reikalas). Turi jėgos, ypač jei TDI, jei kalbam apie dyzelinius. Didelė bagažinė.
Trūkumai mano akimis: Mažokai vietos, ganėtinai kieta važiuoklė, prastoka veliūro kokybė, dyzelinis variklis ganėtinai lepus. Man pradėjo blogai kurtis rytais, trūkčioti važiuojant, krito galia, tai variau į Dizelvitą (Kaune). Patvarkė už 160 Lt. Kol kas be problemų, laukiu žiemos, tada bus viskas matyti.
Vos nusipirkęs keičiau du galinius sailent blokus (100 Lt/vnt), du priekinius stabilizatorius (50 Lt/vnt). Remonto ir detalių kainos vidutinės, tik jokiu būdu nereikia varyti į Sosteną. Nulups devynis kailius, yra pilna servisų, kurie viską, kas reikia, padarys už kur kas mažesnę kainą ir kokybiškiau.
Na, bet prašau neišsigąsti, nes aš pirkau gerokai padrožtą, su 210 tūkst. km rida. Iš serviso knygelės buvo matyti, kad belgas retokai servise apsilankydavo:)
Perkant patarčiau atkreipti dėmesį į variklį, tiesiog kaip kuriasi ir dirba ar nemeta balto dūmo. Patarčiau pirkti su odiniu ar pusiau odiniu salonu.