Įkraunama...
Įkraunama...

KLASIKA mūsų namuose

QUOTE(srauni_upe @ 2008 12 16, 16:54)
Va nežinau gal jau matėte, bet įdėsiu  http://www.moteris.l...iniai_neriniai/

gražių idėjų yra. Nors čia daugiau apie universalumą kalbama.

QUOTE(lotute @ 2008 12 16, 17:41)
nemaciau, bet man kazkodel nieko nerodo g.gif

teisinga nuoroda būtų www.moteris.lt/lt/naujienos/mano_namai/praktika/metaliniai_neriniai

iliustracija user posted image
Atsakyti
doh.gif O vargeli...Vienos uz kita protingesnes cia biggrin.gif As be jokio meninio issilavinimo, maciau, kad dauguma foto cia nebuvo grynai klasika, daug eklektikos... Tai nereikia lotuliukas.gif cia poniai trr jau taip pustis ir kitu zmoniu minciu iskraipyti ... Galetu ponia trr nuotraukyciu ideti, su jos supratimo klasikiniu interjeru thumbup.gif Ir be jokiu isvedziojimu parodyti klasika, gal ten kokiu ideju atrasciau, o ir litaniju apie zodynus nebutu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Niam @ 2008 12 16, 23:49)
doh.gif  O vargeli...Vienos uz kita protingesnes cia  biggrin.gif  As be jokio meninio issilavinimo, maciau, kad dauguma foto cia nebuvo grynai klasika, daug eklektikos...

o apie stilių (ar klasikos) grynumą čia nieks net nekalbėjo doh.gif bigsmile.gif čia net kalbėti nėra ką, kad čia vien eklektika arba tikrųjų stilių supaprastinimai. kol kas aš tik bandau išsiaiškinti kas čia ta klasika apskritai. gal jūs pasakysit? bigsmile.gif
nustebino ir nuliūdino mane čia šitas visų pasišiaušimas.. unsure.gif
o prasidėjo viskas nuo to, kad pirmame poste perpasakojau protingų žmonių aiškinimus (vieną iš teorijų), kodėl žmonės vienu ar kitu atveju renkasi klasiką, ir nors kalbėta buvo apibendrintai ir be ironijos ir be užuominų ar blogų kėslų, kažkas sugebėjo pritikyti sau asmeniškai ir įsižeisti. ir kuo daugiau bandžiau argumentuoti savo teiginius tuo tankesnis miškas gavosi. doh.gif
o šiaip dėsčiau vienokią ar kitokią informaciją, dėl įdomumo, gal norėjau detalizuoti, atskirti dėl aiškumo kai kuriuos dalykus, bet visiem pasirodė per sudėtinga tai pasijuto įžeisti ir apsitvėrė siena "nieko nenoriu žinoti". nenorit tai nenorit. 4u.gif matyt natūrali reakcija.
Atsakyti
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(kusachius @ 2008 12 17, 00:49)

Kaip man reikia namie kazko panasaus verysad.gif Bet vejas kisenes ispuste... vyras uzsiciklines kad tinka tas kas yra doh.gif (bet as ji kaip nors gudrumu g.gif tongue.gif )
Atsakyti
Smagu, kad idejai nuotraukyciu 4u.gif Bet, mano nuomone, ta gryna klasika buvo tik 1 ir 3 nuotraukose... g.gif Ar as neteisi? Man siaip idomu butu is issilavinusiu zmoniu isgirst ax.gif
P.s. man labiau mielas toks paprastas klasikinis stilius (panasiai kaip 1 nuotraukoj) wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Niam @ 2008 12 17, 02:05)
Smagu, kad idejai nuotraukyciu 4u.gif  Bet, mano nuomone, ta gryna klasika buvo tik 1 ir 3 nuotraukose... g.gif  Ar as neteisi? Man siaip idomu butu is issilavinusiu zmoniu isgirst ax.gif 
P.s. man labiau mielas toks paprastas klasikinis stilius (panasiai kaip 1 nuotraukoj)  wub.gif

grynos klasikos čia nėra nei vienoje nuotraukoje, nes visi šie interjerai -šių dienų. Tačiau jie turi klasikinio interjero bruožų, kurie ten dominuoja. Šiuolaikiniame interjere, jei tai nėra tiksli istorinio stiliaus kopija, jei pirkti nauji baldai ir medžiagos, bet kuriuo atveju bus tik klasikos interpretacija. Arba baroko, arba secesijos ar dar kokio kito.
Atsakyti
Na va, dusia atsigavo wub.gif o gal dabar galima butu trumpu komentaru? ax.gif nes ir man idomu. ax.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakyma 4u.gif Mazdaug aisku viskas, gal kada reikes kokia knyga nusipirkti apie si interjero stiliu, idomu visai pasidare. Gal kokia parekomenduotu kasnors... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kusachius @ 2008 12 17, 01:22)
grynos klasikos čia nėra nei vienoje nuotraukoje, nes visi šie interjerai -šių dienų. Tačiau jie turi klasikinio interjero bruožų, kurie ten dominuoja. Šiuolaikiniame interjere, jei tai nėra tiksli istorinio stiliaus kopija, jei pirkti nauji baldai ir medžiagos, bet kuriuo atveju bus tik klasikos interpretacija. Arba baroko, arba secesijos ar dar kokio kito.

neišvėriau 4u.gif esant konkrečiam atvejui paklausiu, o toj knygoj šie interjerai remiasi TIK graikų klasika, ar ir kitais klasika sekusiais stiliais (renesansu, klasicizmu)?
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2008 12 17, 02:26)
Na va, dusia atsigavo wub.gif  o gal dabar galima butu trumpu komentaru? ax.gif  nes ir man idomu. ax.gif

įdėjau iš to, ką turėjau savo kompe, vėliau nuskenuosiu ko nors įdomesnio iš knygų, ir pakomentuosiu, koks ten stilius ir panašiai.
Klasikos stilius (interjere, kuriant jį dabar) pasižymi saikingumu, aiškiom grakščiom formom, naudojami klasikinės senovės graikų, klasicizmo ir neoklasicizmo architektūros elementai -karnizai, kolonos, arkos ir panašiai. Medžiagos tik natūralios -medis, gobelenas, marmuras, akmuo, gipso puošyba. Ten kur plastmasė ir laminatas, ten jau ne klasika, kad ir kaip to galbūt norėtumėt. Karnizai, lipdiniai -paprastai geometrinių formų, augalinių motyvų nedaug, ir tie patys nėra "laisvos gėlytės", o pvz. primena korintinės kolonos kapitelį.
Baldai klasikiniai -"ryži", juodi, ar tamsaus medžio. Tapetai, gobelenai -dryžuoti, lygūs, ar su saikingu ganėtinai griežtu ornamentu. Kilimai tinka rytietiški.
paskui gal daugiau prisiminsiu 4u.gif

QUOTE(Niam @ 2008 12 17, 02:29)
Aciu uz atsakyma 4u.gif  Mazdaug aisku viskas, gal kada reikes kokia knyga nusipirkti apie si interjero stiliu, idomu visai pasidare. Gal kokia parekomenduotu kasnors... ax.gif

knygyne "Humanitas" yra labai gerų knygų apie interjerą. Tik žiūrint kokiam tikslui nori jas naudoti -kad įsigilinti į konkrečius stilius, ar tiesiog įkvėpimui, kuriant istorinio stiliaus interjerą?
bet kuriuo atveju, jei norite susidaryti teisingesnį įspūdį apie istorinius stilius, tai mažiausiai tam tinka lietuviški ir rusiški žurnalai, nes ten dominuoja naujųjų rusų namai, su begale kičo, eklektikos ir bala žino kokių nesamonių biggrin.gif doh.gif taipogi amerikietiški pavyzdžiai dažnai būna klaidinantys, nes jie ten nei klasikos, nei baroko nei renesanso nėra turėję, tad prifantazuoja savaip.
Papildyta:
QUOTE(trr @ 2008 12 17, 02:46)
neišvėriau  4u.gif  esant konkrečiam atvejui paklausiu, o toj knygoj šie interjerai remiasi TIK graikų klasika, ar ir kitais klasika sekusiais stiliais (renesansu, klasicizmu)?

neturiu tos knygos, turiu tik viršelio nuotrauką kompiuteryje biggrin.gif Bet jau iš pavyzdžio matosi, kad remiasi ne tik graikais, bet ir klasicizmu, neoklasicizmu.
Atsakyti
QUOTE(kusachius @ 2008 12 17, 02:58)
bet kuriuo atveju, jei norite susidaryti teisingesnį įspūdį apie istorinius stilius, tai mažiausiai tam tinka lietuviški ir rusiški žurnalai, nes ten dominuoja naujųjų rusų namai, su begale kičo, eklektikos ir bala žino kokių nesamonių  biggrin.gif 

uztat, kaip galima pasilinksminti biggrin.gif niekaip neiseina is galvos vienas matytas zurnale namas. na taip ji isidemejau, kad net be vargo dabar per kelias minutes radau tongue.gif tiesiog stebina sugebejimas sugrusti viska kas tik imanoma i viena vieta biggrin.gif o labiausiai tai mane bezdzioniu tiltas "suzavejo" bigsmile.gif ir kaip zmonems tiek fantazija nesa bigsmile.gif stebiuosi, kad jie aplink nama gynybinio griovio neissikase ir pakeliamo tilto nepasidare.
Namas.na, normalus, kaip Pamaskveje, tai netgi sakyciau nieko ypatingo
user posted image

o cia visas geris biggrin.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 17 gruodžio 2008 - 01:15