Įkraunama...
Įkraunama...

KLASIKA mūsų namuose

QUOTE(VILIMA @ 2008 12 09, 16:02)
Aciukas. Pavartysiu atsilaisvinusi, o suoliukas turetu sia savaite jau isplaukti.... stojo 712Lt.
http://www.wildorchi...oman_Bench.html

Kiek daug grozybiu, sakykit, jus pati siunciates ar per tarpininkes, gal galetumet man i az parasyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardenija @ 2008 12 09, 13:56)

Spalvų derinukas... wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kusachius @ 2008 12 11, 11:56)
tai juk ir nesiūlau kurti atskirų temų kiekvienam stiliui, tik gal tada ir ši neturėtų vadintis vieno konkretaus stiliaus vardu  g.gif  juk yra bendresni pavadinimai, kaip "istorinio stiliaus interjerai" ar "viskas, kas ne modernu", ar "minimalizmui kaput!"  biggrin.gif  nors ir modernių čia mačiau ne vieną. Juk klasika lygiai kaip ir barokas, rokokas ar gotika yra konkretus stilius. Šiaip man tai tas pats, bet gal kažkam, kas ateina čia ieškodamas būtent klasikos, būna painu šioje mišrainėje.
4u.gif

man rodos jūs painiojate klasicizmą (tam tikro laikotarpio stilių) su klasika (apskritai laiko patikrintos meno vertybės ar formos). taigi klasika šiuo atveju viskas kas primena laikus iki modernizmo.

apskritai klasikos siekis interjere atėjęs iš to slapto prabangos (kadaise būdingos tik aukštuomenei) troškimo, noras prilygti karaliams, būti į juos panašiais. ir kai tai tapo prieinama visai liaudžiai prasidėjo kuriozai - man labai juokinga, kai stalinistiniuose, (o ir vėlesniuose) butuose lubos ir sienos išpuoštos klasikiniais ornamentais, kaip sakau tortas - na netinka mažuose daugiabučio kambariuose tokia puošyba (dažniausiai dar ir nesaikinga, neskoninga ir nekruopščiai padaryta) ypač kai iš išorės tas pastatas yra paprasčiausia betono dėžė. pastato vidus turi derėti su išore, visas pastatas turi turėti vientisumą.
taigi mano akimis klasika interjere pasiteisina tik tuomet, jei yra didelės erdvės; jei ta klasika labai saikinga ir neperkrauta; jei ji kiek sumoderninta.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 12 gruodžio 2008 - 10:42
QUOTE(trr @ 2008 12 12, 11:40)

taigi mano akimis klasika interjere pasiteisina tik tuomet, jei yra didelės erdvės; jei ta klasika labai saikinga ir neperkrauta; jei ji kiek sumoderninta.
4u.gif

Visiskai pritariu. drinks_cheers.gif Manau, viskam savo erdve ir savo vieta.
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2008 12 12, 10:40)
man rodos jūs painiojate klasicizmą (tam tikro laikotarpio stilių) su klasika (apskritai laiko patikrintos meno vertybės ar formos).  taigi klasika šiuo atveju viskas kas primena laikus iki modernizmo.

apskritai klasikos siekis interjere atėjęs iš to slapto prabangos (kadaise būdingos tik aukštuomenei) troškimo, noras prilygti karaliams, būti į juos panašiais. ir kai tai tapo prieinama visai liaudžiai prasidėjo kuriozai - man labai juokinga, kai stalinistiniuose, (o ir vėlesniuose) butuose  lubos ir sienos išpuoštos klasikiniais ornamentais, kaip sakau tortas - na netinka mažuose daugiabučio kambariuose tokia puošyba (dažniausiai dar ir nesaikinga, neskoninga ir nekruopščiai padaryta) ypač kai iš išorės tas pastatas yra paprasčiausia betono dėžė. pastato vidus turi derėti su išore, visas pastatas turi turėti vientisumą.
4u.gif

stalinistiniuose namuose ir naturaliai buvo gipso rozetės ir pan. Ir kadangi ten aukštos lubos, dar didelės erdvės. Tai tai tinka. Labai gausiai buvo lubos puošiamos 19 a. pab - 20 a pr, namuose. Tokių namų pvz. Vilniuj daug nuo gedimino prospekto iki basanavičiaus g. net pylimo ar sodų. hm ir šopeno turbūt. Tad čia tie karaliai nieko dėti, Tiesiog tų laikų namai natūraliai buvo puošnūs.

O dėl viso kito - tai kiekvienas pagal skonį. Kai iš išorės žirmūnai, o viduje rūmai - tai jau... Bet jei žmogus pasideda pora senovinių toršerų, kurios tinka interjere, ar kokią komodą ar staliuką - tai manau tik pajaukina aplinką.

Čia prisiminiau kaip tamo madinga arkas daryti daugiaučiuose. Na bet čia jau ne į temą aš, sorry
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 12 12, 20:15)
stalinistiniuose namuose ir naturaliai buvo gipso rozetės ir pan. Ir kadangi ten aukštos lubos, dar didelės erdvės. Tai tai tinka. Labai gausiai  buvo lubos puošiamos 19 a. pab - 20 a pr, namuose. Tokių namų pvz. Vilniuj daug nuo gedimino prospekto iki basanavičiaus g. net pylimo ar sodų. hm ir šopeno turbūt. Tad čia tie karaliai nieko dėti, Tiesiog tų laikų namai natūraliai buvo puošnūs.

kaip suprast natūraliai?? g.gif tos rozetės pačios išaugo? natūralu nebent tuo, kad priderinta prie pastato visumos. g.gif bet tai dar nereiškia kad meniniu požiūriu vertinga. jeigu ta prabanga tik tariama ir neatitinka tikrovės (funkcinės, architektūrinės, socialinės, ekonominės, kultūrinės), jei padaryta iš pigiausių medžiagų ir pan. viskas, vadinas ji kičinė, ji nėra natūrali ir niekaip netinka. Jūs troboj (tebūnie ir didelėj) marmurines kolonas pasistatytumėt??? g.gif o tas stalinizmo neoklasikinis stilius bent jau man yra klaikus - grėsmingas, agresyvus, monumentalus, šaltas ir stokojantis įvairovės. tiesa, vakariečiams jis labai įdomus, egzotika. bet nemanau, kad iš jo yra ką pasimokyti. schmoll.gif

dabar apie tuos 19-20am pr. puošiamus namus. na tai tik dar viena pakopa ar dalis reiškinio, kurį nusakiau. 4u.gif taip, tose naujamiesčio gatvėse kurias išvardinote buvo statomi puošnūs pastatai, o kas gi juose gyveno? ogi vadinamieji buržua praturtėję iš verslų, nuo aristokratų jie skyrėsi tik tuo, kad jie neturi paveldimos kilmės ar titulų. tačiau šie naujieji buržua jau galėjo sau leisti prabangą, o ją susikurti mokėsi iš tų kilmingųjų, bei praeities karalių (juk lygiuotis į geriau gyvenančius ir šiandien natūralu mirksiukas.gif ). beabejo buvo ir kitų priežasčių klasikai gyvuoti, tad nereikia to suabsoliutinti ar suprasti pažodžiui, beto tai nevyksta sąmoningai. o ir tas procesas vyko visoje europoje (tik pas mus aišku silpniau tai išreikšta) - paprasčiausiai keitėsi visuomenė. iš pradžių ir pirmuosius fabrikus visi puošė kaip rūmus, paskui susiprato, kad nereikia, kad tai nedera prie pastato funkcijos, prie naujų medžiagų ir technologijų ir apskritai prie naujo gyvenimo ritmo mirksiukas.gif beje kaip tik jūsų minėta 19am. architektūra su ta savo neostilių puošyba buvo priėjusi aklavietę ir visiems įgrisusi, ji nebeatitiko laikmečio. (Ją ir šiandien nevisi laiko vertinga (bent jau meniniu požiūriu.) todėl modernistai architektai kiek galėdami bėgo nuo to, pradžioje tik stilizuodami tą puošybą, sumodernindami ją, o vėliau ir visai atsisakė. 4u.gif
nežinau ar aiškiai aš čia.. mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 13 gruodžio 2008 - 00:00
QUOTE(trr @ 2008 12 12, 11:40)
man rodos jūs painiojate klasicizmą (tam tikro laikotarpio stilių) su klasika (apskritai laiko patikrintos meno vertybės ar formos).  taigi klasika šiuo atveju viskas kas primena laikus iki modernizmo.

apskritai klasikos siekis interjere atėjęs iš to slapto prabangos (kadaise būdingos tik aukštuomenei) troškimo, noras prilygti karaliams, būti į juos panašiais. ir kai tai tapo prieinama visai liaudžiai prasidėjo kuriozai - man labai juokinga, kai stalinistiniuose, (o ir vėlesniuose) butuose  lubos ir sienos išpuoštos klasikiniais ornamentais, kaip sakau tortas - na netinka mažuose daugiabučio kambariuose tokia puošyba (dažniausiai dar ir nesaikinga, neskoninga ir nekruopščiai padaryta) ypač kai iš išorės tas pastatas yra paprasčiausia betono dėžė. pastato vidus turi derėti su išore, visas pastatas turi turėti vientisumą.
4u.gif

Butas musu maziukas, turbut stanilistinis namas statytas 1953-54m., lubos puostos tokiu ornamentu,user posted image user posted image darydami remonta mes ji issaugojome, atnaujinome, ir tuo labai dziaugiames. tik kad liustra reikia pasikeisti blush2.gif , kurio ieskosiu sendaikciuose. Balkone taip pat yra ornamentu . dabar foto neturiu.
Miegamajam kolkas pritaikiau staitokias lempukes, jos man mielos (atsiprasau remonto darbu pabaigos stadija buvo, kai fotkinau ner baldu) user posted image

tikiuosi pataikau i tema su foto, bent i komentara atsakydama ax.gif
Atsakyti
Gal ir durnas klausimas,o kur tu pirkai ta ornamento juosta paluby?ar ten gipsine?
Papildyta:
doh.gif apsimiegojus doh.gif praskaiciau,to ornamento uzsilikima doh.gif
Atsakyti
QUOTE(elitarai @ 2008 12 13, 01:42)
Gal ir durnas klausimas,o kur tu pirkai ta ornamento juosta paluby?ar ten gipsine?
Papildyta:
doh.gif apsimiegojus doh.gif praskaiciau,to ornamento uzsilikima doh.gif

smile.gif gipsa dejom (matosi antroje foto) virtuve, nes lubos buvo be irnamento ir labai labai nelygios, plius palubej kampe pasleptas kanalizacijos vamzdis, zoddziu virtuvej lubos pazemintos , taip pat zemintos kolidoriuj ir vonioj. o salione ir miegamajam, kur vuvo ornamentai jokio gipso smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveriuxe: 13 gruodžio 2008 - 00:50
QUOTE(voveriuxe @ 2008 12 13, 01:19)
Butas musu maziukas, turbut stanilistinis namas statytas 1953-54m., lubos puostos tokiu ornamentu,..
tikiuosi pataikau i tema su foto, bent i komentara atsakydama  ax.gif

o ką jūs norėjote pasakyti, (kad ne taip nesuprasčiau) ? bigsmile.gif
jūsų pavyzdys teigiamas, (tiesa, kol nėra baldų nėr ką spręsti) nes čia lubų puošyba labai kukli ir saikinga (kaip sakiau supaprastinta), (beje įdomu, ar ji išlikusi autentiška nuo pastatymo laikų ar ji kažkaip buvo keista vėliau ten gyvenusių šeimininkų? g.gif) ir teisingai, kad išsaugojote, nes ten balkone įžiūriu baliustradą, o tie dalykai dera tarpusavy. kaip ir tos lempelės. kaip ir sakiau visuma irgi svarbu. tik va tiek langai g.gif ar jie tokie buvo (turiu omeny angos dydį, rėmo formą ir įstiklinimo plotą)?
ir ar jūs tiksliai žinote namo pastatymo datą?
kalbėdama apie stalininę architektūrą vertinau laikmečio bei pasaulinio meno kontekste, ir nors ta architektūra neturi meninės vertės ji turi istorinę vertę, todėl namie tokius elementus (net jei jie būtų neskoningi) išsaugočiau vien dėl autentikos - na architektūrinis antikvaras tskant. bigsmile.gif mirksiukas.gif tik va suderinti su likusiais aplinkos elementais būna labai sunkus uždavinys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 13 gruodžio 2008 - 01:17
QUOTE(trr @ 2008 12 13, 02:10)
o ką jūs norėjote pasakyti, (kad ne taip nesuprasčiau) ? bigsmile.gif
jūsų pavyzdys teigiamas, (tiesa, kol nėra baldų nėr ką spręsti) nes čia lubų puošyba labai kukli ir saikinga (kaip sakiau supaprastinta), (beje įdomu, ar ji išlikusi autentiška nuo pastatymo laikų ar ji kažkaip buvo keista vėliau ten gyvenusių šeimininkų?  g.gif) ir teisingai, kad išsaugojote, nes ten balkone įžiūriu baliustradą, o tie dalykai dera tarpusavy. kaip ir tos lempelės. kaip ir sakiau visuma irgi svarbu. tik va tiek langai  g.gif ar jie tokie buvo (turiu omeny angos dydį, rėmo formą ir įstiklinimo plotą)?
ir ar jūs tiksliai žinote namo pastatymo datą?
kalbėdama apie stalininę architektūrą vertinau laikmečio bei pasaulinio meno kontekste, ir nors ta architektūra neturi meninės vertės ji turi istorinę vertę, todėl namie tokius elementus (net jei jie būtų neskoningi) išsaugočiau vien dėl autentikos - na architektūrinis antikvaras tskant.  bigsmile.gif  mirksiukas.gif tik va suderinti su likusiais aplinkos elementais būna labai sunkus uždavinys.

norejau atsakyti stai i sia pastraipa smile.gif '''''man labai juokinga, kai stalinistiniuose, (o ir vėlesniuose) butuose lubos ir sienos išpuoštos klasikiniais ornamentais, kaip sakau tortas - na netinka mažuose daugiabučio kambariuose tokia puošyba (dažniausiai dar ir nesaikinga, neskoninga ir nekruopščiai padaryta) ypač kai iš išorės tas pastatas yra paprasčiausia '''' 4u.gif
Puosyba islikusi autentiska, nes ir pas kaimynus buvau - tokie patys ornamentai yra. Langu angos dydis toks ir buvo, , remo forma visu langu buvo tokia, kaip miegamajam, kur lempos matosi, o istiklinimo plotas toks pat. Langus uzsakinejom , kad butu abu atidaromi i vidu, be statramscio, kaip ir buvo, tik kad salione ir virtuvej, panaikinom, ta horizontaliaja dali. Pastatymo data atrodo 1954, ryt, jei idomu galesiu patikslinti, paziuresiu buto byloje.
O kas liecia derinima, tai sunkoka, na turint pakankamai lesu - paprasta, o dabar kolkas baldus persevezem senuosius, o kai tik bus galimybe pakeisim.
Dar galvoju gal reikia atsivezti senaja tetules indauja - komoda, ir spinta, kurie cia ir buvo pries remonta. Jos visi baldai labai issaugoti, ir lova antikvarine, ir spinta, ir indauja, tik va, reikia pradziai susigalvoti kaip ir ko noriu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveriuxe: 13 gruodžio 2008 - 02:50
QUOTE(voveriuxe @ 2008 12 13, 03:44)
norejau atsakyti stai i sia pastraipa  smile.gif '''''man labai juokinga, kai stalinistiniuose, (o ir vėlesniuose) butuose  lubos ir sienos išpuoštos klasikiniais ornamentais, kaip sakau tortas - na netinka mažuose daugiabučio kambariuose tokia puošyba (dažniausiai dar ir nesaikinga, neskoninga ir nekruopščiai padaryta) ypač kai iš išorės tas pastatas yra paprasčiausia ''''  4u.gif
Puosyba islikusi autentiska, nes ir pas kaimynus buvau - tokie patys ornamentai yra. Langu angos dydis toks ir buvo, , remo forma visu langu buvo tokia, kaip miegamajam, kur lempos matosi, o istiklinimo plotas toks pat. Langus uzsakinejom , kad butu abu atidaromi i vidu, be statramscio, kaip ir buvo, tik kad salione ir virtuvej, panaikinom, ta horizontaliaja dali. Pastatymo data atrodo 1954, ryt, jei idomu galesiu patikslinti, paziuresiu buto byloje.
O kas liecia derinima, tai sunkoka, na turint pakankamai lesu - paprasta, o dabar kolkas baldus persevezem senuosius, o kai tik bus galimybe pakeisim.
Dar galvoju gal reikia atsivezti senaja tetules indauja - komoda, ir spinta, kurie cia ir buvo pries remonta. Jos visi baldai labai issaugoti, ir lova antikvarine, ir spinta, ir indauja, tik va, reikia  pradziai susigalvoti kaip ir ko noriu  blush2.gif

na rašydama tą pastraipą visai kitokį vaizdelį turėjau omeny, tikrus "tortus" nebūtinai ir stalininių pastatų, o pas jus ne tortas.
Atsakyti