Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė-psoriazė (4 tema)

Aš prieš pradėdama vaikščioti į baseiną tris kartus buvau soliariume, tai daugmaž aprimo mano pso. Tiesa, ant kelių gana ryškiai matosi, tai aš iki vandens nucimpinau su rankšluosčiu apsivyniojus, tada, kai visi nuplaukė į kitą baseino pusę, įlipau blush2.gif Su išlipimu tas pats. Be to, einu tada, kai mažiausiai žmonių būna, ir tie patys ne -niolikiniai biggrin.gif Žinoma, būtų smagiau ne vienai, bet...
Atsakyti
As irgi taip pat darydavau anksciau, kai dar tos demes nebuvo tokios ryskios, bet dabat tai sviecia is tolo, matosi skaidriame vandenyje, tai vengiu rodytis kazkaip...
Kamiliuke, jei tu Lietuvoje, tai kai kuriose vaistinese yra jo pirkti, kainos nezinau, as mokejau su atsiuntimu is JAV i Londona 77 JAV dolerius (2 buteliukai, kuriu panasu man uzteks kokiems 3-4 men).
Atsakyti
Pavaikščiojau porą kartų į soliariumą ir žinokit baigia išnykt mano pso thumbup.gif Žinau, kad laikinai, bet bent savaitėlę gražiai pabūt yra pasaka bigsmile.gif Ir vaistu jokių nereikia thumbup.gif
Atsakyti
Sakes, kaip faina, kad padeda soliariumas! Mano forma tokia kad nei saule nei soliariumas itakos jokios neturi, o as taip megstu sauluteje kaitintis... Pastebejau tik viena dalyka, kai pabunu ant saules, mano demes sauleje pasidaro beveik baltos, na kuno spalvos, bet paskui, grizus namo, jos buna dar raudonesnes nei pries einant degintis.
Atsakyti
Man po soliariumo irgi porą valandų labai raudona būna, kaip nudeginta, bet iš ryto odytė tokia lygi būna wub.gif Tiesa, lieka baltos dėmelės, nes visa oda ruduoja, o pso išgyja, bet neįdega taip greit.
Atsakyti
O man nieko panasaus sad.gif Mano kaip parausta, taip paskui kelias dienas buna labai suerzinta oda, niezti, persti. Na nebent labai daznai kremuka nuo saules tepu, tada saulute nieko blogo nepadaro mano pso.
Zinot, as kartais isivaizduoju kad pasveikau, pasveikau pilnai ir visam laikui. Bandau save mintyse aprengt tokiais rubais, kokiu dabar neisdristu. Bet prisizadejau sau kad kai pagimdysiu, pasistengsiu greit apsigydyt ir tada tikrai igyvendinsiu savo sena svajone apsivilkt mini sijonuka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aganiux @ 2007 06 29, 11:44)
O man nieko panasaus sad.gif Mano kaip parausta, taip paskui kelias dienas buna labai suerzinta oda, niezti, persti. Na nebent labai daznai kremuka nuo saules tepu, tada saulute nieko blogo nepadaro mano pso.
Zinot, as kartais isivaizduoju kad pasveikau, pasveikau pilnai ir visam laikui. Bandau save mintyse aprengt tokiais rubais, kokiu dabar neisdristu. Bet prisizadejau sau kad kai pagimdysiu, pasistengsiu greit apsigydyt ir tada tikrai igyvendinsiu savo sena svajone apsivilkt mini sijonuka smile.gif

Labas,o aš dirbau tokioi imonėj ten panelė labai dailios figurytės,ji nešiojo mini ir su pso.
Papildyta:
QUOTE(aganiux @ 2007 06 29, 10:48)
Sakes, kaip faina, kad padeda soliariumas! Mano forma tokia kad nei saule nei soliariumas itakos jokios neturi, o as taip megstu sauluteje kaitintis... Pastebejau tik viena dalyka, kai pabunu ant saules, mano demes sauleje pasidaro beveik baltos, na kuno spalvos, bet paskui, grizus namo, jos buna dar raudonesnes nei pries einant degintis.

Man seniau irgi taip budavo bet dabar ne as viena karta jas taip pakaitinau kad ne raudonos o melinos buvo per kelias dienas tik aprimo,nusilupo ir buvo dinge net pusmeciui
Atsakyti
nu paneles - patarkit 4u.gif
matau 2 itarima keliancius spuogelius - abu tose vietose kurias megsta mano pso - vienas ant peties kitas ant mentes doh.gif
ka man tepti kad jeigu tai pso zidinukai is karto juos nuzudyciau mad.gif

zinokit kartais pavargstu kovoti su ja.... ir iznau kad nereikia kovoti nes kova vis tiek pralaimesiu - pso tuno genuose, jei ji ir pranyktu isoriskai - viduje ji visada bus verysad.gif

va kaip ji man atsidekoja - o as jai pries kelias dienas nupirkau pati skaniausia kuno sviesteli ir pati brangiausia iki siol pirkta blush2.gif
o ji - va kaip ji man doh.gif
Atsakyti
Delfine, nesisielok taip. Tepk su kuo ir kitas demes tepi ir kas tau padeda. MAn tai tie mazyciai spuogeliai kaip tu sakai niekada neissiplecia, pabuna menesi du ir praeina, o kur jau yra pastovios demes, toms jau niekas nepadeda, jos vis pleciasi po truputuka ir niekada neisnyksta.
Atsakyti
QUOTE(aganiux @ 2007 06 27, 11:08)
Beje, man pagerejo, nieko nebeniezti, atrodo gyvenimas prasviesejo. Skin Capa 3 dienas panaudojau ir viskas. Dabar tepu tokiu naturaliu kremuku nuo psoriazes, anksciau buvau rasius kad nusipirkau, bet nepadejo ir kad vengiau toliau naudoti del vitamino A, ieinancio i sudeti. Nu dabar lyg ir padeda  g.gif  O gal cia pas mano padaugejo kokiu hormonu nestumo pabaigoje?  thumbup.gif

aganiux, o koks ten kremukas? as noreciau kazka naujo isbandyti ax.gif su kojyciu kulnais labai liudna padetis, suskile iki kraujo. ant pirstu galu vaikstineju doh.gif

QUOTE(kamiliuke @ 2007 06 28, 11:28)
Mane asmeniskai sifilitike išvadino ir susirinkusi vaikus boba iš pležo išvažiavo(iš ežero).Tai buvo pirmas ir paskutinis ižeidimas mano gyvenime,buvo skaudu iki širdies gelmiu,nuo tos dienos niekada nerodžioau savo problemos viešai.Prikalbinta savo vyro nusirengiau prie jūros ir buvau nustebusi,kad niekas net nereguoja,nesisnabžda ir nežvairuoja.tai vienintele Lietuvos vieta kur jaučiuosi kaip normalus žmogus.

nemaloni situacija g.gif ir gerai, kad isvaziavo. taip jai ir reikia tongue.gif
man kolkas nepasitaike repliku, bet kartais buna paciai nemalonu, kai atsiskaitineju parduotuvese pinigus paduoti blush2.gif
Atsakyti
Labukas visoms. Temos pradžioje diskutavote apie nagus. Tai va šitą problėmėlę ir aš turiu. Tai pati tikriausia nagų žvynelinė: "Žvynelinė (psoriasis) - tai yra lėtinė odos liga, kurios metu 50 proc. ligonių pažeidžiami ir nagai. Jų plokštelėje atsiranda duobučių, nagai pagelsta, pleiskanoja, sustorėja jų panagė".
"Nagų žvynelinė: nagai nustoja blizgėję, sustorėja, nago plokštelė pakyla nuo nago guolio, tampa trapi. Paviršiuje atsiranda smulkių duobelių". Tai citatos iš internetinių puslapėlių.
Man šita bjaurastis atsirado praeitą vasarą po didelių nervinių sukrėtimų. Vaikas labai rimtai sirgo. Ačiū Dievui viskas susitvarkė, o va man pasekmės liko.Gydytoja sako, kad gali persimesti ir į odą unsure.gif
Nagus reikia mirkyti jūros druskos tirpale, geriausia Negyvosios jūros druskos tirpale. Taip pat man patarė vengti vitamino B12, nes jis skatina pso. Sėkmės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(`delfine` @ 2007 06 26, 16:46)
as tai tikrai esu pastebejus
gal ne tiek umeja kol esi persalus - kiek paskui ja sunku nuraminti
na jei sergi rimtai kokia savaite dvi tai jau ziurek po kokiu 3-4 dienu ir pradeda umeti, ir tada jau i kova su ja reikia stoti, nes tikrai labai niezti ir raudonuoja ir sunkiai netgi vaistams nori pasiduoti - o jei vaistai veikia tai nors viena diena nepatepk - vel viskas bujoja  doh.gif
geriau jau nepersalti, nes bent manaja pso tie persalimai labai jau siutina  unsure.gif

Pso labai ūmėja po peršalimo ligų, gydytojai pataria grūdintis, man vienais metais buvo tragiška padėtis po gripo, tik Daivonex pagalba apsigydžiau, o buvau prieš tai po sesijos porą savaičių pagulėjus ligininėj, apsigydžius, nerviukus pailsinus ir susirgau gripu, tai buvo šakės išbėrė kokius tris katrtus daugiau nei prieš ligoninę. Dabar kiekvieną žiemą geriu kokius multivitaminus ir saugau gerklę, nes biškį vėjas papučia, jau, žiūrėk, ir skauda...

QUOTE(carvalho @ 2007 06 27, 10:42)
Reik pradet sportuot, tai noriu vaikščiot į baseiną, tik štai kur klausimas: o chloruotas vanduo mums nekenkia? Ar gal nebededa nieks jų į vandenį? Ir dar: ar su pso apskritai įleidžia į baseiną? Pagalvojau, kodėl turėčiau atsisakyt malonumo paplaukiot unsure.gif Bet jei bobos pradės rėkt, kad raupsuota atėjo doh.gif Ar reikia pažymėjimo kažkokio?

Aš vaikštau į baseiną, 3 kartus per savaitę, bet pas mane išbėrimai ant šonų ir ant nugaros, tai maudymukas beveik viską uždengia, stengiuosi dušuose nesiafišuoti ir persrengiant prisidengti, kažkaip viskas kol kas normaliai 4u.gif . Bent jau man po baseino būna thumbup.gif Oda išmirksta, visi žvynai nusilupa, parėjus pasitepui vaistukais ir thumbup.gif Dabar kelis kartus į soliariumą nuėjau, tai iš vis visai neblogai, kai kurie išbėrimai praktiškai pranyko ax.gif
Atsakyti