Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė-psoriazė (4 tema)

Labos. Nu va, as irgi paveldejau liga is tevo puses, jis pats sveikas yra, na turiu galvoje be pso, nors serga cukralige del nesveiko gyvenimo budo. Sirgo jo mociute, mano prosenele, jau buvo pso ant alkunio, keliu ir galvoje, na mano pso po visa kuna, bet ant alkuniu, keliu ir galvoje maziausiai. Kad visi yra sios ligos nesiotojai, as irgi esu skaicius, ir kad tai nera vien paveldima genetiskai liga, kad bet kas, patyres dideli stresa ar apsinuodijes maistu, gali susirgti. Taip buvo mano vienai mamos pazistamai, ji susirgo pries pat abituros egzaminus,labai bijojo, pergyveno, mokesi diena nakti ir ja per viena nakti isverte visa nuo galvos iki koju, tebeserga ji iki siol ir labai sunkia forma.
Kas liecia maista, ko gero ne visai tiesa kad reikia kazko atsisakyti, nu gal kaip kam. As kokius metus laiko nevalgiau mesos, negeriau alaus, miltiniu patiekalu, nieko kepto, beveik zolemis mitau, spekit ar pagerejo?! Aisku kad ne. Dabar viska valgau, bet pablogejimo ryskaus irgi nera.
AS tai galvoju jeigu del musu ligos kaltos kepenys, tai kodel ju negalima gydyti?
Atsakyti
QUOTE(aganiux @ 2007 06 22, 18:01)
AS tai galvoju jeigu del musu ligos kaltos kepenys, tai kodel ju negalima gydyti?

gal ir galima unsure.gif Bent jau prasivalyti cool.gif Kaip jau pasakojau,mano tėtis vien vandenį gėrė kelias paras,skrandis nepriėmė maisto, o to pasėkoje dingo žvynai,nors buvo kokių 80proc kūno jau apėmę..Liko tik vos patamsėjusi oda tose vietose,bet manau kai pasidegins prieš saulę dings ir jos.. Beje, jis nuo to laiko nei lašo alkoholio nebevartoja, tas irgi turi įtakos tikrai,kad ir ką besakytumėt smile.gif
Atsakyti
Zinot merginos o man toks itarimas kad man atsirado psoriaze butent nuo kontraceptiku mam gydytoja patare pagert kad veidas butu svaresnis as nupirkau vienam menesiui Diane 35 ir nuo to prasidejo mano liga taigi kiekvienas is musu skirtingai reaguoja i tam tikrus dalykus ohmy.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2007 06 22, 21:11)
gal ir galima unsure.gif Bent jau prasivalyti cool.gif Kaip jau pasakojau,mano tėtis vien vandenį gėrė kelias paras,skrandis nepriėmė maisto, o to pasėkoje dingo žvynai,nors buvo kokių 80proc kūno jau apėmę..Liko tik vos patamsėjusi oda tose vietose,bet manau kai pasidegins prieš saulę dings ir jos.. Beje, jis nuo to laiko nei lašo alkoholio nebevartoja, tas irgi turi įtakos tikrai,kad ir ką besakytumėt smile.gif

As jau rasiau anksciau, kad tik vandeni geriau 14 dienu, o maitas paskui labai po mazele iejo i mano raciona, mesa pradejau valgyt tik po metu, o apie alhogoli ir rukima, kalbos negalejo but. schmoll.gif Prieš badavima pora menesiu buvau gulejus ligonineje, tai pso buvo apmazejus, bet po pora menesiu vel atsirado.
Dziugu, kad teciui padejo thumbup.gif tik gaila, kad ir vel pasitvirtina teorija, KAS VIENAM PADEDA, KITAM GALI IR NEPADETI
Atsakyti
Butu bepigu kovot su musu liga jei ji visiems vienodai pasiduotu gydoma. Atrodo bet ka ryzciausi isbandyti jei butu bent jau 80% tikimybe pasveikti...
Na belieka tik tiketis kad ji kada nors ims ir isnyks, juk buna kitiems kad liga pasitraukia kuriam laikui...as to dar nepatyrus, bet labai noreciau, nors trumpam smile.gif
Ar esat ka girdejusios apie raudonojo dobilo ekstrakta? As kazkada zurnale perskaiciau kad norint isvaryti sita liga (esant lengvai formai) reikia raudonojo dobilo ekstrakto kapsules 12savaiciu gerti, tai isvalo krauja. Tuo pat metu omega 3,6,9 alieju vartoti. Man nepadejo, nors buvau isitikinus kad tikrai pades blush2.gif
Beje, man pries pradedant si gydyma buvo prasidejus kazkokia keista alergija, visos rankos buvo isverstos tokiais odos spalvos niezinciais spuogiukais, kelis men niekas nepadejo, bet pagerus ta raudonaji dobila viskas praejo. Beje lietuviskai informacijos apie ji beveik nera, o angliskai jis vadinasi Red Clover, gal kas susidomesit.
Atsakyti
4u.gif sveikos merginos.Si svaitgali tiek visko suzinojau kad net galvoj nesutelpa.
Tai va musu liga yra imunines sistemos sutrikimas(defektas)ja turi visi zmones bet nevisiem ji,imunine sistema,sutrinka.
Kauno klinikose ja gydo,bet ji kaip zinoma neisgydoma,gydimas pasitvirtina 80%.Reikia pas savo gydytoja pasiimti siuntima ir ilgokai palaukti eileje.Ten gydytojai nustato kokio gydimo ir vaistu tau reikia,subalancuoja mityba,paskiria dieta,nustato kam butent tavo organizmas reaguoja.sake kad labai liux ir niekas dar nesiskunde thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kamiliuke @ 2007 06 25, 19:23)
4u.gif sveikos merginos.Si svaitgali tiek visko suzinojau kad net galvoj nesutelpa.
Tai va musu liga yra imunines sistemos sutrikimas(defektas)ja turi visi zmones bet nevisiem ji,imunine sistema,sutrinka.
Kauno klinikose ja gydo,bet ji kaip zinoma neisgydoma,gydimas pasitvirtina 80%.Reikia pas savo gydytoja pasiimti siuntima ir ilgokai palaukti eileje.Ten gydytojai nustato kokio gydimo ir vaistu tau reikia,subalancuoja mityba,paskiria dieta,nustato kam butent tavo organizmas reaguoja.sake kad labai liux ir niekas dar nesiskunde thumbup.gif

alia visai noreciau pabandyti.... g.gif kas cia per gydymas idomu g.gif ir kodel gydytojai kol kas apie ji nesneka (tie pas kuriuos gydomes) unsure.gif
as jau seniai itariau kad man su imunine sistema blogai, o kai liga islindo mano imunine sistema buvo labai paslijus svelniai tariant rinkdavau visas bacilas aplink skraidancias ir sirgdavau nuo bet ko doh.gif
dabar gal ir geriau, bet deja liga nesitraukia verysad.gif
Atsakyti
As zinok nieko tiksliai nezinau ka ten daro.Bet zinau tik tiek kad gydima pritaiko kiekvienam individualiai,maitinima, vaistus pagal ligos bukle ir tipa,daro ivairius tyrimus ir viska pritaiko.Sake savaitele paguli ir viskas sugyja.
Atsakyti
QUOTE(kamiliuke @ 2007 06 25, 21:07)
As zinok nieko tiksliai nezinau ka ten daro.Bet zinau tik tiek kad gydima pritaiko kiekvienam individualiai,maitinima, vaistus pagal ligos bukle ir tipa,daro ivairius tyrimus ir viska pritaiko.Sake savaitele paguli ir viskas sugyja.

paguleti blink.gif
tai gal reikia paprasyti siuntimo is savo gydytojos? g.gif
nu zinok jei ka dar suzinosi daugiau - butinai pasakyk mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,na,man tai su imunine kaip ir tvarkoj viskas - nei sergu kokiais peršalimais, gripais g.gif Na tik angina smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, man pso prasidejo, kai sirgau puline angina, net 2 savaites gulejau ligonineje, o gyde nuo kokliuso. Va, kai isejau is ligonines ir uzciuopiau pirmaji lopineli galvoje. verysad.gif O siaip as net anginos nepjoviau, nes nuo to laiko tik viena kart sirgau, o ir siaip nelabai kimba visokie persaimai ir kitokios imunines kvarabos rolleyes.gif Bet gal tai ir buvo imuninis nusilpimas ir to uzteko g.gif esu ir as ne karta girdejus, kad tai priklauso nuo imuniteto.
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2007 06 26, 11:39)
Sveikos,na,man tai su imunine kaip ir tvarkoj viskas - nei sergu kokiais peršalimais, gripais g.gif Na tik angina smile.gif

"TIK ANGINA" ir skatina pso....
man gydytoja pasake kad pso itin suaktyveja po virsutiniu kvepavimo taku infekciju - o as jas ryte ryju i save doh.gif
esu ispjovus pries kelis metus angina, nes ten pasirodo sedejo nuolatine infekcija doh.gif tikejausi kad ir pso pades, bet nepadejo verysad.gif na ir is esmes man reiketu stiprinti imuniteta
nes kiekviena ziema pagaunu kokia nors persalimo liga ir po jos ziauriai paumeja pso - tenka labai ilgai kovoti kol vel ja atstatau i normalia bukle unsure.gif
Atsakyti