Įkraunama...
Įkraunama...

Renault Laguna

QUOTE(Braškutė @ 2010 08 04, 22:43)
o kuris dyzelio varikliukas geresnis 1.9l ar 2.2l, masina nuo ~2000m?

1,9
Atsakyti
QUOTE(Matomas @ 2010 08 05, 11:23)

kuo butent? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazza @ 2009 11 04, 15:21)
Sveiki  biggrin.gif

Nugis įsiterpsiu ir aš į šitą dialogą. Mano mašniuks - irgi Laguna, 1994 metų. Kadangi tai yra pirmoji mašina mano gyvenime, tai aš tiesiog negaliu jos nemylėti.  wub.gif  (Pirmoji, tai čia neskaičiuojant tų, su kuriomis mokiausi vairuoti, jei įskaičiuočiau - būtų septintoji. Per du mėnesius 6 skirtingos mašinos  doh.gif Suprantama, pirmiausia aš kaifuoju nuo to, kad ji yra MANO, kad kas kartą nereikia nusistatinėti sėdynės, nusireguliuoti veidrodėlių, išsiaiškinti, kaip gi čia jungiasi tas atbulinis bėgis ir t.t. Čia, aišku, ne Lagunos nuopelnas, o apskritai  biggrin.gif )
Kol kas ji labai kantriai pakenčia mano neįgudusį vairavimą.  blush2.gif Nesikaprizina (tfu tfu tfu), ačiūDie kol kas negenda. Šiaip, mechanikoj kol kas nelabai nusimanau, o šiaip, mašinytė, patogi, smagi, klusni. O kažko daugiau man kol kas iš jos ir nereik.

Aš irgi tokią turiu, tų pat metų. Taip pat mano pirmas mašiniukas, tai labai ją myliu wub.gif Esu važinėjusi su tėvo nauja audi A6, bet po teisybei mano lagūnoj smagiau važiuoti blush2.gif tėtis irgi sako tą patį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(hollie @ 2010 05 28, 09:23)
Kas turi Laguna 2002-2004m, 1.9 dyzeliuka? Idomu suzinot kiek tokia masina ryja benzo  ax.gif

Žiauriai ekonomiška. Pas mane šešių bėgių dyzelis. Myliu savo mašiniuką smile.gif
Bet nusiteikite, kad perkant turbo dyzeliuką, greičiausiai reikės remontuoti turbiną anksčiau ar vėliau. Ir mano Laguna'i remontavome, ir vyro Espace'ui, nes čia silpnoji vieta.
Dėl remonto: jau trejus metus važinėju ir tik dabar reikėjo pakeisti galinius amortizatorius ir įvores (silent block'us), neskaitant turbinos, kuri buvo planuotai remontuota prieš 10 mėn. Kainavo apie 700 lt. Turbinos remontas-1500 lt.
O va, nusipirkome Espace, tai jau apie 3000 lt. remontui sukišome (kartu su turbina).
Atsakyti
as turiu laguna 2000metu. praejusia savaite teko technikini varyti, islindo visokie galai, teko pakloti 300svaru (gyvenu UK). visus metus niekuo nesiskundziau, viskas buvo puiku smile.gif is kitos puse pagalvoju, i metus viena karta sukisti 300svaru - nera daug smile.gif man Laguna SUPER smile.gif
Atsakyti
Laba vakara mamytes smile.gif Turiu ir as Laguna 1995 3,0 variklis thumbup.gif benzinas /dujos, mechanine, visa juoda , langai niaukti biggrin.gif patenkinta iki negaliu , vaziuoti malonumas , elektra , kondiske, boba kazka prancuziskai mala doh.gif sedynes reguliuojamos elektra , odines , kazkur skaiciau kad tik nuo 1997 , bet netiesa maniske jau reguliuojama. Traukia nerealiai tiesiog zveriukas , ryja 12 litru duju nu mieste daugiau bet mes rajone gyvenam tai telpam i tiek smile.gif

Va tik ipyliau bioetanolio tai kosmaras jame ir sustreikavao , visiskai jei nepatiko verysad.gif kazkas purkstukui verysad.gif noreciau pasiteiraut gal kas keite , gal kainas zinot netyciukais ? g.gif blush2.gif
Papildyta:
A tiesa kalbejau su pazystamu nesenei nusipirko laguna 2007 2.2 dyzeli girdejau atsiliepimai nekokie kazkokia durna liga tepelus uzpila i turbina o remontas 5000-7000 kainuoja
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jakikumaku: 14 sausio 2011 - 20:59
Na sakoma geresni varikliai 1,9 bet pas mus 2,2 dci, tai traukia kaip zveris, tik nelbai ji man pradejo lipt prie sirdies blush2.gif ziema sukniai vedasi, nes jei reikia tik geru tepalu pvz:ELF, dyzeluuka irgi reikia pilti tik is degalines, nes va buvau uzpilus is sono, tai siurbli teko keisti, purkstuka nes purvu uzsiterse, na kaprizinga tai tikrai, bet visos masinos genda ir negali pasakyti kur islosi, vieni turi audi tai taiso ir taiso, na tai tokia mano nuomuone, o siaip tai daug info http://www.lagunaclub.lt, ten labai saunus forumas ir labai faini forumieciai thumbup.gif
Atsakyti
Taip, common rail sistema trapi nekokybiskam kurui, pagalvokit kai i auksto slegio siurbli ateina apie 1300bar unsure.gif purvas kenksminas ir purkstukams. Ispurskemo purkstuko anga yra kaip du zmogaus plaukai rolleyes.gif tad pagalvokit ka purvas gali padaryti wink.gif
Reanult marke visda rekomenduoja pilti ELF bet tai nera butinybe ir galima pilti kitokio gamintojo siuloma tepala. Tvarkingai eksplotuosi ilgiau vaziuosi, svarbiausia neapleisti automobilio wink.gif
Atsakyti
sveiki..gal kas žinote kas gali būt ir kaip taisyt,lagunos pečiuko ventiliatorius teveikia ant 4 padėties,dingo 1,2,3...kas gali jai būt..laguna 1997m..lauksiu minčiu..
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2011 02 16, 19:49)
sveiki..gal kas žinote kas gali būt ir kaip taisyt,lagunos pečiuko ventiliatorius teveikia ant 4 padėties,dingo 1,2,3...kas gali jai būt..laguna 1997m..lauksiu minčiu..

"nuejo" varza, tinkamiausias varijantas. Kreipkis pas artimiausia elektrika sitam dalykui sutvarkyti.
Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2010 11 29, 15:31)
Žiauriai ekonomiška. Pas mane šešių bėgių dyzelis. Myliu savo mašiniuką smile.gif
Bet nusiteikite, kad perkant turbo dyzeliuką, greičiausiai reikės remontuoti turbiną anksčiau ar vėliau. Ir mano Laguna'i remontavome, ir vyro Espace'ui, nes čia silpnoji vieta.
Dėl remonto: jau trejus metus važinėju ir tik dabar reikėjo pakeisti galinius amortizatorius ir įvores (silent block'us), neskaitant turbinos, kuri buvo planuotai remontuota prieš 10 mėn. Kainavo apie 700 lt. Turbinos remontas-1500 lt.
O va, nusipirkome Espace, tai jau apie 3000 lt. remontui sukišome (kartu su turbina).

Turbinos gedimai yra ne dėl to, kad turbina silpna automobilio vieta 4u.gif Gedimai atsiranda dėl neteisingo eksploatavimo. Perkant naują a/m pardavėjas jums paaiškina kaip elgtis, kad turbina nebadautų ir nesugestų, o perkant nenaują nėra kam tai padaryti...
Visa esmė yra tame, kad važiuojant greitai ilgus atstumus ir po to sustojus ir iškart išjungus variklį turbina sukasi "sausai", dėl staigaus sustabdymo ji nebesutepama alyva ir dėl to sugenda greičiau, nei normaliai dėvėdamasi. Užtektų po ilgesnės kelionės didesniu greičiu, sustojus neišjungti iš karto variklio, o, pvz, atsisegti diržus, susitinkti ranka paiekiamus daiktus, žodžiu, leisti varikliui 1-3 min padirbti laisva eiga ir viskas.
Važinėjant tik mieste tokios stargumo priemonės nėra reikalingos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 18 vasario 2011 - 13:40
o as atvirai pasakius nemegstu itin minkstu masinu. Dave pazistamas pavairuoti renaul laguna 1998 metu. universalas. Tai dieve, vaziuoju ir nejauciu kad vaizuoju, visiskai nejauciu masinos gabaritu, nieko, atrodo kad skrendi ar plauki. (mano Fordas, tai jei vaziuoju, jauciu kad vaziuoju). nepatiko tas jausmas. Reikejo prisiparkuoti atbuliniu, tai nesugebejau., nors ir kaip gerai vairuoju. nors dizainas masinos man tikrai patiko, taciau pats minkstumas tai ne itin.
Atsakyti