Įkraunama...
Įkraunama...

Renault Laguna

QUOTE(Jazza @ 2009 11 05, 09:21)
Ir dar noriu paklaust - kiek galėtų kainuoti vairuotojo pusės veidrodėlis? Ir jo keitimas? Maniškis skilęs, ir nors iš bėdos galima apsieiti, bet vis tiek galvoju pasikeisti....
Apie 40 lt veidrodelis smile.gif o keitimas apie 20 lt ax.gif man gerai viska daro vyras thumbup.gif o tu is kur?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VI-VA-VI: 05 lapkričio 2009 - 11:01
QUOTE(Jazza @ 2009 11 05, 11:21)
Dėkui  mirksiukas.gif
Štai mano rombikas:
user posted image
Aišku, ji čia neišblizginta, o „nubėgusi“ tądien jau nemažai km įvairiais (ne per geriausiais) keliais...  O iš vidaus kažkaip nesu fotkinus...
Beje, vienas prašymas - kadangi dar nesu (ar bent nesijaučiu  biggrin.gif ) labai sena, tai susitariam, kad aš esu ne JŪS, o TU, gerai?  mirksiukas.gif
Ir dar noriu paklaust - kiek galėtų kainuoti vairuotojo pusės veidrodėlis? Ir jo keitimas? Maniškis skilęs, ir nors iš bėdos galima apsieiti, bet vis tiek galvoju pasikeisti....

Na as bent nepamenu kad buciau kreipesis JUS 4u.gif O kas butent skile?pats veidrodzio stiklas ar jo korpusas? Seip jei stilas tai kainuoja jis apie 10 Lt naujas, o pakeisti gali bet kas, nesudetinga visai, va...pats keiciausi. o jei pats korpusas tuomet auto lauzynus turi apvaziuoti ir tikrai manau rasi... neesu jo pirkes smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ruggiagele @ 2009 11 05, 00:17)
Na klausyk, saunuolis! aciu tau labai wink.gif na, kainos kurias surasei, viiiisiskai normalios.
o kas per ph2 ar II ne neisivaizduoju... siaip ieskom chedzbeko, viena balta nuziurejom kaune. tai pradzioj Vilniuj apsiziuresim mersiukus, renushkes, ir mausim i kauno turgu apsidairyt ir spresim.

Na stai forume db yra pavyzdys Jaaza - pas ja RENAULT LAGUNA pH1. Naujesni modeliai ( pH2), kurie ejo po vadinamojo "facelift'o" (atnaujinimas) gavo naujus variklius, o vizualiai buvo grynai kaip ir va nuotraukoje Jaaza masiniukas, tik gale ir prieky skyresi zibintu forma, wa... Naujoji renault laguna karta vadinosi RENAULT LAGUNA II. Ji buvo jau visai kitokia, na internete gali pasiieskoti kaip atrode, nepanasi i "pirmaja" laguna... 2001 metai buvo tie, kuomet dar buvo gaminamos ir renault Laguna ph2, ir prasidejo renault Laguna II gamyba, todel yra skirtumas kuria tu ziuri biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(VI-VA-VI @ 2009 11 05, 10:55)
Apie 40 lt  veidrodelis smile.gif o keitimas apie 20 lt ax.gif man gerai viska daro vyras thumbup.gif o tu is kur?

Iš Alytaus ax.gif

QUOTE(ign@siux @ 2009 11 05, 16:27)
Na as bent nepamenu kad buciau kreipesis JUS  4u.gif  O kas butent skile?pats veidrodzio stiklas ar jo korpusas? Seip jei stilas tai kainuoja jis apie 10 Lt naujas, o pakeisti gali bet kas, nesudetinga visai, va...pats keiciausi. o jei pats korpusas tuomet auto lauzynus turi apvaziuoti ir tikrai manau rasi... neesu jo pirkes smile.gif

Skilęs tik pats veidrodžio stiklas. Dėkui, nudžiuginai mirksiukas.gif Pačiai pasikeist, aišku, būtų „tamsus miškas“, bet jei sakai, kad nesudėtinga, tai, manau, rasiu, kas pakeis.
Atsakyti
QUOTE(Jazza @ 2009 11 06, 10:43)
Iš Alytaus  ax.gif
Skilęs tik pats veidrodžio stiklas. Dėkui, nudžiuginai  mirksiukas.gif Pačiai pasikeist, aišku, būtų „tamsus miškas“, bet jei sakai, kad nesudėtinga, tai, manau, rasiu, kas pakeis.

Na jei stiklelis, tuomet sakau, bet kurioje normalesneje autodetaliu parduotuveje turetu tureti tokiu dalyku, sakau, jis jkainuoja apie 10 Lt, o ji pakeisti visai nesudetinga: pati stikliuka reikia tiesiog smarkiau " nurauti", gali pasinaudoti kad ir kokiu atsuktuvu biggrin.gif Jis ten ant tokiu 4 pipsiuku plasmasiniu uzspaustas. tai nusiims su remeliu jis. is remelio ji iskrapsyk atsargiai (jis is vidines puses su tokiu lipduku yra, iklijuojamas), ir tada naujojo stiklo nuplesi toki popieriu ir i remeli itaikius iklijuojsi. Tada visa tai vel is jegu uzspausi i pati veidrodelio orpusa ir vsio. Uztruksi ne daugiau pusvalandzio g.gif mirksiukas.gif Taip veidrodelis bus kaip naujas smile.gif Ir pati nesudetingai susitvarkysi.
Atsakyti
QUOTE(Ruggiagele @ 2009 11 04, 00:50)
Labas. nors lagunos neturiu, taciau siuo metu renkames masina ir vienas is varinatu yra 2001 metu laguna. kiek teko vaziuoti joje, tai atrodo minkstai vaziuoja, patogiai sedisi, nesikaprizina labai ir dyzeliuko nelabai daug valgo, taciau, daug kas sako, kad jeigu laguna, tai del menkiausio gedimo pas meistreli pinigine istustinsi visiskai. nes praktiskai vienas kas sulaiko nuo pirkimo - brangus remontas ir dazni gedimai (na cia tokie gandai sklinda) stai ir noriu patyrusiu lagunu turetoju pasiteirauti, ar verta klausytis tu plepalu. aisku, kad visos masinos genda, nieko cia keisto, bet vienos dazniau, kitos reciau, vat ir butu idomu sulaukti svieziu komentaru (nes prisiskaiciau cia sm poros metu senumo smile.gif )

Kalbi apie Laguna II - Tai isties smagus automobiliukas, isvaizda idomi, nenusibodusi, vaziavimas taipogi labai malonus, tikrai dideli konforta turintis automobilis.
Galima girt ir girt kol neatsimusam i remonto tema.
Tenka pripazint jog pagamine laguna renault tikriausiai pakilo ant lauru ir apsileido kurdami antraja, turi ji savo bedu, su elektra, deze. Bet, bet, bet ... viskas priklauso ar nenuvargusia nusipirksi ir kaip ja priziuresi, mokek rupintis automobiliu ir sita laguna tikrai tave dziugins, neapleisk skirk demesio jai, nes siaip ji negenda is oro, kazkas to prisipraso. Apie remonto kainas... na servisai yra tikrai ispuike ir daliu pardavinetojai, kartais uzsipraso nesveiku kainu kur to neverta tikrai, bet jai turi renault iskart siulau bendraut su bendraminciais lietuvos renault klube ar naujai isikurusiame laguna klube, zinok cia tas remontas supaprasteja ir gali rast daliu uz normalia kaina: Kas yra normali kaina? Tai yra kaina tokia kuria pigia nepavadinsi, bet reikia atmint jog vazineji su 2001m automobiliu ir nereikia tiketis kad remontuosi kaip bulka kokia kuri jau antikvaras.
Kuro sanaudos... nzn kiek mano zinios eina tai yra mazos, aplamai renault yra gan ekonomiski auto. VIVAVI tau rode musu lagunistu foruma, nepatingek uzeik ir ten pasiklausink, yra kas turi ten ta antra laguna su 1.9 dyzeliniu varikliu :] Patars tau daugiau :] www.lagunaclub.lt

Papildyta:
O apie lagunas as jau nekarta minejau. Maziau klausykit ka kalba - kuriu didzioji dalis net nera ju tureja. Apsizvalgykit zmones kas darosi gatvese - laguna jau patapo tautoveziu :] Paziurekite kokia gausybe ju vazineja gatvemis... Gal liaudis daugiau pasako, kad renkasi si modeli?
Atsakyti
Ruggiagele 4u.gif Ar jus jau nupirkote laguna,ar kokia kita? ax.gif
Atsakyti
Sveiki

Ign@siux, dėkui už paaiškinimus apie veidrodėlio keitimą aciuks.gif Labai pagelbėjai thumbup.gif

Dabar kita bėda mane kankina verysad.gif Kartais būdavo, kad ne iš karto įsijungdavo atbulinis bėgis (maniau, gal čia tik aš nemoku blush2.gif ) O šiandien - viskas nebesijungia atbulinis (jau ne tik aš, bet niekas nebeįjungia) doh.gif Į parkavimo vietą teko įsistumti laisvu. Gal kas numanot, kas čia gali būt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazza: 17 lapkričio 2009 - 12:16
QUOTE(Jazza @ 2009 11 17, 14:13)
Sveiki

Ign@siux, dėkui už paaiškinimus apie veidrodėlio keitimą aciuks.gif Labai pagelbėjai  thumbup.gif

Dabar kita bėda mane kankina  verysad.gif Kartais būdavo, kad ne iš karto įsijungdavo atbulinis bėgis (maniau, gal čia tik aš nemoku blush2.gif ) O šiandien - viskas nebesijungia atbulinis (jau ne tik aš, bet niekas nebeįjungia) doh.gif Į parkavimo vietą teko įsistumti laisvu. Gal kas numanot, kas čia gali būt?

na del veidrodelio tai nera uz ka 4u.gif O del pavaros tai kalta manau bus pavaru deze, arba dar gali buti kaltas tas toks dalykelis kur reikia pakelti i virsu ant pavaru svirties kuomet jungi...
A? Seip man niekad nieko panasaus nera nutike.... g.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazza @ 2009 11 17, 13:13)
Sveiki

Ign@siux, dėkui už paaiškinimus apie veidrodėlio keitimą aciuks.gif Labai pagelbėjai  thumbup.gif

Dabar kita bėda mane kankina  verysad.gif Kartais būdavo, kad ne iš karto įsijungdavo atbulinis bėgis (maniau, gal čia tik aš nemoku blush2.gif ) O šiandien - viskas nebesijungia atbulinis (jau ne tik aš, bet niekas nebeįjungia) doh.gif Į parkavimo vietą teko įsistumti laisvu. Gal kas numanot, kas čia gali būt?

Ar nesijaučia sunkumų įjungti kitus bėgius? Ar sankabos pedalas pradeda "kabinti" prie dugno ar link atleidimo pabaigos? Bėda greičiausiai bus arba sankaboje arba pavarų dėžėje. Parašyk, kuri Laguna.

Atsakyti
QUOTE(MindaugasT @ 2009 11 18, 02:49)
Ar nesijaučia sunkumų įjungti kitus bėgius? Ar sankabos pedalas pradeda "kabinti" prie dugno ar link atleidimo pabaigos? Bėda greičiausiai bus arba sankaboje arba pavarų dėžėje. Parašyk, kuri Laguna.

Kiti bėgiai jungiasi gerai. Sankaba „kabina“ ne visai prie pat dugno, bet gana žemai. Laguna pirma, 1994 metų.
Papildyta:
QUOTE(ign@siux @ 2009 11 17, 16:54)
O del pavaros tai kalta manau bus pavaru deze, arba dar gali buti kaltas tas toks dalykelis kur reikia pakelti i virsu ant pavaru svirties kuomet jungi...
A? Seip man niekad nieko panasaus nera nutike.... g.gif  schmoll.gif

Nu, tas dalykėlis jokių išorinių sugedimo požymių nerodo, pasikelia kaip ir anksčiau... O vat įjungia ne atbulinį, o pirmą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazza @ 2009 11 18, 10:26)
Kiti bėgiai jungiasi gerai. Sankaba „kabina“ ne visai prie pat dugno, bet gana žemai. Laguna pirma, 1994 metų.
Papildyta:
Nu, tas dalykėlis jokių išorinių sugedimo požymių nerodo, pasikelia kaip ir anksčiau... O vat įjungia ne atbulinį, o pirmą  unsure.gif

Reikėjo iš karto sakyti, kad vietoje atbulinio pirmas jungiasi (maniau neįsijungia atbulinis ir tiek). Tada Ing@siuko teorija bus geresnė - gali būti išdilę šarnyriukai kurie jungia atbulinio šakutę. Bet nereikia atmesti sankabos (tiksliau diskatoriaus) susidėvėjimo tikimybės.
Atsakyti
Nejungia galines pavaros:

Siulau automobili kelt aukstyn arba varyt ant duobes nes be to nieko nepadarysim siuo atveju smile.gif

Keletas varijantu kuriuos siuliciau iskart patikrint

1. Tegul automobilije kazkas sedi ir bando jungt galine pavara - o is apacios tegul stebi kas vyksta.

Jai riciagas vaiksto normaliai, nusikreipia iki tos vietos kur jungiasi galine pavara - visu pirma bandykite ryciago traukele ziuret - gal palingus, gal slicai persisuko ir pakeite stovejimo pozicija, bandyt atleist ir pakeitus stovejimo pozicija vej jungt ir taip keleta kartu kol pavys imust pavara. Greiciausiai bus sioje traukeleje beda.

Jai riciagas nedaeina iki galines pavaros perjungimo pozicijos (pakelus ta bumbola ryciagas nepasikreipia daugiau i kaire), vadinasi lygu jieskom tame bumbole, kazkur jis neatlieka savo darbo :]

Kad deze butu kalta tai yra imanoma, bet siuo atveju nenoriu tiket jog galejo jos viduje kazkas nutikt, cia greiciausiai isorines dalys kaltos, kurias katik paminejau :]

Beja - gali but net ir variklio pagalves kaltos, jai kazkuri bus plysusi variklis pakeite savo stovejimo trajektorija ir tai gali issaukt kazkurios pavaros nebuvimo :]
Sita galite patikrinti - uztraukiam rankini, jungiam pirma pavara ir bandom trumpais mostais pajudet is vietos ( padave gazo sankaba kreitu veiksmu atleidzia kazkiek kad auto bandytu lupt is vietos ir vel isminam) Taip darydami tegul stebi kazkas ar variklis nesivarto - jai vartos vadinasi ziurim kurios pagalves yra pasibaigusios :]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo :)nusisypsok:): 19 lapkričio 2009 - 14:13