Įkraunama...
Įkraunama...

Augalų kenkėjai ir ligos

QUOTE(Susiena @ 2005 01 20, 15:02)
Gal tu ją tiesiog perlaistai? O su tom musytėm tai jau taip ir būna: kai prisiveisia, tai reikia purkšti jas chemikalais... 4u.gif



nu lyg ir ne, o kokiais chemikalais, gal patarsit ka nors?
Atsakyti
Dabar ziema,o laistai beveik kaip vasara.Vandens gele neisgarina,nes ji snaudzia(juk ziema,ramybes periodas).Reikia liet tik tada,kai i vazona ismeigus pirsta ir patikrinus dregnuma-bus sausa.Zinoma,neperdziovinti zemes.Tada neskraidys kokios musytes.O musytes vaisosi dregnoje zemeje.Dabar pabandyk ikist pirsta i vazona ir pajusti kokia ta zeme(tikiuosi pakankamai silta)-t.y. zemes uzmirkimas..Tokioj zemej gerai vystytis gyviams,nes ten silciau nei ore..
Vienintelis patarimas,laistant reikia ziureti ne tik i virsutini dirvos sluoksni-isdziuves,bet ir patikrinti giliau.Tada neperlaistysit.O ziema visiems tiems augalams reikia tik tiek,kad neperdziutu saknys.
Atsakyti
Badyti pirshtais tas zhemes man, asmenishkai nepatinka, o be to, ash pavirshiu esu apiberusi tokiais dekoratyviainiais akmenuskais, skalda kazhkokia ir pan. zhodzhiu jei kas kaskart ten badysiu pirshtu-bus shnipshtas. Gal yra dar koks metodas pazhiuret, ar jos nepermirko?
Ir, beje, arteja Vasaris, kaip suprantu, jau galima persodinti geles? O kada konkrechiau: pradzhioje, viduryje, gale? O gal laukti kalendorinio pavasario - kovo men?
Atsakyti
Tada teks pasiieskoti dregmes matuokliu.Ju galima rasti "Senukuose".As tokiu neturiu ir nesu bandziusi,tad apie juos nei gero,nei blogo pasakyti negaliu.O akmenukus sudejus tikrai sunku numatyti zemes dregnuma.Jie grazu,dekoratyvu,bet jau reikia tureti "gera pojuti" kada lieti geles,kitaip bus perlaistyta.Juk akmenukai taip pat stabdo garavima.As savimi nepasitikiu,todel su jais geliu neauginu.
Atsakyti
Del akmenuku pagalvosiu... Betgi gal yra kazhkokie laistymo standartai? Karta per savaite ar 2 per savaite vasara, 1 - zhiema ar kazhkas pan? Ash pvz. geles laistau sekmadieniais, vasara - gausiai, zhiema - mazhiau g.gif
Regila, tai kai del persodinimo? Kada jau galiu kibti i darba?
Atsakyti
Ei, mamytės, kurios nusimanot apie gėles biggrin.gif Turiu jums du klausimėlius:
1. Ar teisybė, kad gėles, kurias tarkim nusiperki iš MAximos vazonuose, persodinti galima tik pavasarį. Mano viena gėlė ilgais lapais jau baigia nudžiūti (nelabai suprantu kodėl), aš sakau, kad reikia persodinti, nes ji išaugo ir trūksta vietos, o mano vyrelis užsispyrusiai aiškina, kad persodint galima tik pavasarį.
2. Darbe turiu labai gražią nusvirusią gėlę, noriu turėti tokią ir namie. Ką daryt?Girdėjau apie kažkokius plencus - lyg nusiskini, pasisodini ir viskas. Kaip iš tikrųjų yra?
Ačiū iš anksto biggrin.gif
Atsakyti
Mano žiniomis, geriausiaslaikas persodinti gėles yra kovo mėnesis. Kai kurios gėlės, pavyzdžiui amarilis (meilenis), persodinamas ir vasarą. Bet tai jau išimtis. Pavasarį gėlės atsigauna po ramybės periodo, pradeda augti, tada ir geriausia jas persodinti, nes jos būna pailsėję, stipresnės, geriau prigyja.
Na, o pirktas gėles aš iš karto, net nežiūrėdama į sezoną, persodinu. Man labai nepatinka pirktinėse gėlėse esančios durpės. Jas laisto vandeniu su įvairiomis medžiagomis, tai jos ir auga tose durpėse. O namų sąlygomis tai geriausia persodinti į normalią žemę, kad tas augalas neskurstų. O tada jau tik reikia retkarčiais patręšti. Žinoma, jei nusiperku augalą su tom durpėm, bet vazonas gana didelis, o ir pavasaris ne už kalnų, tai geriau palaukiu pavasario ir tada persodinu.
Na, o dėl svyrančios gėlės, tai, žinoma, reiktų žinoti, kas per gėlė. Bet dažniausiai galima nusilaužti kelias augalo viršūnėles ("plencus"), pamerkti į vandenį galiukus ir palaukti, kol išleis šakneles. Arba juos iš karto sukišti į žemę, kad išleistų šaknis iš karto į žemę. Dažniausiai svyrančios gėlės taip ir dauginamos. Bet aišku, dar žiūrint, kokia gėlė - sunku kažką paaiškinti...
Atsakyti
Oi ačiū, Susiena, dabar tik nusipirksiu žemių ir persodinsiu, kad visai nenuvystų ta mano gėlytė...
Atsakyti
Žinutė buvo ištrinta
Atsakyti
Na va. Pagaliau suzinojau ir as kas tam mano fikusui, kodel tie lapai geltonuoja ir krenta. thumbup.gif Bet daugeliui geliu reikia daug sviesos, tai statau prie palangiu, bet juk ten radijatoriai ar nieko gelem tas sildymas, juk raso kad ziema reikia sviesos ir vesos.Nu as pasimetus g.gif
Atsakyti
Žodžiu, su tuo radiatoriniu šildymu ir man problemos. Vienintelė šviesi vieta žiemą - tai palangės, o ten gėlės kaista nuo tų radiatorių... verysad.gif Lapai džiūsta, dažniau lieji, nes perdžiūna, bet pasirodo, kad paskui supūna... verysad.gif Vienu žodžiu - kvaila padėtis... frusty.gif
Atsakyti
Sveikos! Noriu paklausti. Gavau gimtadienio proga kroku. Jie baigia perzydeti ir vysta. As noreciau, kad jie augtu ir augtu. Ka man daryti? Aisku butina persodinti, nes dabar dekoratyviniame indelyje? Ar jie vienkartiniai - pasidziaugei ir ismest?rolleyes.gif Patarkit, jei kas zinot. Nieko apie juos nezinau. verysad.gif Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cipliukas: 10 vasario 2005 - 09:13