Įkraunama...
Įkraunama...

Augalų kenkėjai ir ligos

buvau viena karta cesnaka uzplikinus, tai jau kvapas namie buvo lotuliukas.gif Bet ko mes del tu savo mylimu gelyciu nepadarom wub.gif
Atsakyti
noreciau paklausti tokio dalyko. vasara persodinau geles, atrodo viskas gerai buvo, o dabar eme zemes pelyti. galvojau gal per daug laistau. isemiau is vazonu papelijusia zeme ir jau 2 savaites nelaistau geliu. bet zeme ir vel supelijus. gal zinot, kas tai galetu but? gal zeme buvo kokia nors negera.
Atsakyti
SOS! Mano kambarine rozyte kazkas apipuole. Lapeliai tarsi miltais apibarstyti. I mazus kirminelius nepanasu, nebent jie butu labai labai mazi. Voratinkliu taip pat nera. Lapeliai neruduoja (tik vos vos po tais milteliais). Taciau pries kelias savaites masiskai dziuvo. Nors dziuvo tai manau nuo salygu pasikeitimo (kai tik isigyjau). Taciau kaip tuos miltelius panaikinti? Kas tai galetu buti? Kuo gydyti? Dekui uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Gelbekit, mielosios sad.gif
Persodinau geles i pirktine zeme, ir tik viename vazone pastebejau kad gyvena tokie mazuciai plonuciai bati kirminukai blink.gif Kituose vazonuose nera. Kaip man jas ishnikinti? ir kas cia do per pabaisiukai?
Galvoju jei vel persodint i kita zeme, tai juk galiu pernesti ir jas kartu g.gif
Aciukas uz asakima wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 01 lapkričio 2007 - 08:50
Sveikos gėlininkės.
Gal kas padės rasti priežastį dėl ko chlorofito lapukų galai ruduoja ? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Platina_ @ 2007 11 06, 15:19)
Sveikos gėlininkės.
Gal kas padės rasti priežastį dėl ko chlorofito lapukų galai ruduoja ?  verysad.gif


Gal per sausa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 11 01, 09:50)
Gelbekit, mielosios sad.gif
Persodinau geles i pirktine zeme, ir tik viename vazone pastebejau kad gyvena tokie mazuciai plonuciai bati kirminukai blink.gif Kituose vazonuose nera. Kaip man jas ishnikinti? ir kas cia do per pabaisiukai?
Galvoju jei vel persodint i kita zeme, tai juk galiu pernesti ir jas kartu  g.gif
Aciukas uz asakima  wink.gif

Ju.Ju nueik į praitą temą aš ten pačioje pabaigoje aprašiau, kaip lengvai išnaikinti tuos gyvius.
Atsakyti
Aš savo falenopsio vazonėlyje irgi aptikau plonyčių baltų permatomų apie 5 mm ilgio kirmėlyčių blink.gif ir mažulyčių baltų greitų vabaliukų, nežinau, kas čia per parazitai, bet pamirkiau ir nupurčkiau su actara, tikiuosi padės.

O gal kas buvot su tokias susidūrusios, kaip išnaikinot?
Atsakyti
o kaip išnaikinti tokius pilkšvus labai labai mažiukus gyvunėlius?
laisčiau su kalio permaganatu, bet nepadėjo, tik kai užpili, visi jie greit išsilaksto nuo žemės ir eina pasivaikčiot vazono kraštais, o po to vėl sugrižta. šiaip gėlėms jie nieko nedaro, bet kažkaip nemalonu, kai pilna ten jų laksto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidule1 @ 2007 12 03, 13:48)
Viskas gerai, tavo Miniuko usai pats geriausias irodymas, kad juo labai rupinamasi.
Siaip, gal jau visiems laikams, nustokime suteikti dziaugsma moteriskei, parodydamos demesi jos "visiem idomiems komentarams"?
Gal žemė per drėgna, pamėgink išdžiovinti, turėtų praeit.
Atsakyti
Merginos,

mano fikuso saknis uzpuole parazitai panasus i simtakoji, net nezinau dabar tikslaus pavadinimo. Kokias priemones naudot???? Nes kiek zinau jie sugrauzia smulkias sakneles ir augalas zuva verysad.gif
Atsakyti
gal bus nelabai i tema, bet paklausiu cia. kaip reiketu nuvalyti dulkes nuo kambariniu geliu? neseniai darem remonta, tai geles visos labai apdulkejo kreidom visokiom, o dabar nebeiseina nuplauti tu dulkiu. nuplauni lapus, jie isdziuna ir vel balti.
ir labai visoms gelems lapai eme gelsti, sakau gal nuo tu dulkiu?
Atsakyti