Įkraunama...
Įkraunama...

Augalų kenkėjai ir ligos

Sveikos,
Perskaiciau dar ir sena tema, bet niekur neradau apie mano vazonu gyventojus unsure.gif Gal jus susidurete.
Jie kazkur +- 1cm, tokie kaip ploni sliekai su daug daug kojyciu ir lyg tokiom kaip antenytem priekyje ir gale. Jie is zemiu islenda kai palaistau. ir begioja, raitosi tarp grumstu. verysad.gif nepatinka man .... kas jie tokie ?
Labai aciu..
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2007 10 01, 08:35)
ačiū išdykėlė už patarimą dėl Brugmansijos, tikrai radau gyvių  blink.gif

o gal dar turit minčių kodėl mano magnolijų lapai ruduoja, pradeda nuo kraštų ir džiūsta, ruduoja  g.gif

Perskaičiau magnolijų temoje, bet kad nieko tiksliai negaliu pasakyti. Aišku tik kad tai ne kenkėjas. Galima nupurkšti fungicidu.
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2007 10 01, 09:35)
ačiū išdykėlė už patarimą dėl Brugmansijos, tikrai radau gyvių  blink.gif

o gal dar turit minčių kodėl mano magnolijų lapai ruduoja, pradeda nuo kraštų ir džiūsta, ruduoja  g.gif

Jei dabar pradėjo ruduoti, tai jau ir laikas lapams ruduot, bet jei rudavo vasarą, tai tikriausiai trūko rūgšties. Magnolijos mėgsta rūgščią dirvą, todėl trešk rododendrų trašomis ir viskas susitvarkys.
Atsakyti
Jau kaip as nekenciu tu voratinkliniu erkuciu gun_bandana.gif protest.gif gun_rifle.gif Truksta zodziu apsakyti. Jos nebijo NIEKO. Purskiau biochron, nimezaliu, jau kelis kartus po lapuka isvaliau visokiais muilais, alkocholiais ir tt. Negaliu ju atsikratyt, vis pasirodo ir pasirodo. Tik praeina po proceduros pora dienu ir vel, lapai gelsta, ruduoja verysad.gif Jei maniske rozyte nebutu tokia miela ... wub.gif . Ji vis tiek zydi ir pumpurus krauna.. cry.gif cry.gif ismesti taip gaila, kad net sirdis plysta...
Atsakyti
Ar ta rožytė vazonėlyje auga?
Papildyta:
QUOTE(Chenelle @ 2007 10 17, 18:34)
Jau kaip as nekenciu tu voratinkliniu erkuciu  gun_bandana.gif  protest.gif  gun_rifle.gif  Truksta zodziu apsakyti. Jos nebijo NIEKO.

Kai ko bijo zarazos lotuliukas.gif Dar norėjau paklausti ar jūs ne iš Kauno? Tada pasakyčiau kur nusipirkti gerų nuodų.
Atsakyti
Pamatyciau toki "kurkli"- tai mane reiketu gaivinti, o ne mano augalus swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 10 17, 19:41)
Kai ko bijo zarazos  lotuliukas.gif Dar norėjau paklausti ar jūs ne iš Kauno? Tada pasakyčiau kur nusipirkti gerų nuodų.

parašyk, lėksiu pirkt bigsmile.gif ( tikrai kažkur mačiau tų mažyčių, raudonų voriukų)
Atsakyti
taip vazonelyje. As is vilniaus, bet kaip ir buvus kauniete, tai i kauna daznai pas tevelius griztu aplankyti. Prasau, sakykit, kur man gauti ko nors, kas butu NUODINGA joms :gun_smilie.gif
Atsakyti
Pegasus gerai naikina erkes - bandyk ieškoti kur prekiauja chemikalais. Kaune geležinkelio stoties turguje yra kioskelis, kuriame prekiauja žūklės reikmenimis. Ten paklausk chemikalo nuo erkių. Jis turi rusišką chemikalą (neatsimenu pavadinimo) toks tamsiai mėlynas skystis - irgi gerai veikia.
Atsakyti
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Chenelle @ 2007 10 17, 18:34)
Jau kaip as nekenciu tu voratinkliniu erkuciu  gun_bandana.gif  protest.gif  gun_rifle.gif 

Ir dar: voratinklinės erkės dažniausiai būna apatinėje lapo pusėje (bent kol jos dar nebūna labai stipriai išplitę) ir labai nemėgsta šalto vandens. ax.gif Taigi galima apvertus vazonėlįaugalo apatinę pusę vis nuplauti po dušu (tai kartoti kelis kartus kas antrą dieną). Tik nupurškę chemikalais, augalo mažiausiai 4 valandas nenuplaukite. Net ir lauke augančius nupurškus, reikia kad bent 4 val nelytų.
Atsakyti
Merginos, galiu pasakyt ka man patare sena gelininke del voratinklines erkes.Viena galvele cesnako nulupt sutrinti ir uzpilti 90 laipsniu kars. vandeniu,palaikyti,iskosti ir nupurksti.Mano citrinmedis atsikrate erkiu.Ji dar minejo,kad galima uzpiltom medetkom,kraujazolem ir dar kai kuo,bet pamirsau blush2.gif doh.gif
Papildyta:
Pmirsau pasakyti,kad taip kas savaite kokius 4 kartus. doh.gif
Atsakyti