Įkraunama...
Įkraunama...

Augalų kenkėjai ir ligos

QUOTE(vene @ 2007 09 25, 12:38)
Ta va, kad ir aš iš čia negavau tinkamos info  unsure.gif . Gal pas jus irgi po vazonėliais yra baltų kirminiukų? Mano supratimu, tos musytės yra kitos nei nuo vaisų ir daržovių, iš tų kirminiukų veisiasi kažkokios kitokios musytės  mastau.gif . Nusipirkau purškiamus nuodus Schultz, jau du kartus purškiau, laisčiau su kalio permanganato tirpalu - kirminiukų nebematau, tik musyčių prie vazonų vis negyvų randu. O kas per parazitai, tai nesuprantu, tiksliau nežinau kaip jie vadinasi, ir parduotuvėje klausiau, pardavėjos nežino  g.gif .

Tikrai čia kitos musytės, o ne drozofilos, kurios būna ant vaisių. Šitos musytės pačios augalams nebekenkia. bet jos deda kiaušinėlius į žemę, iš kurių išsirita mažos baltos kirmėlytės, kurios graužia šaknis, o kai būna tik ką išdygę iš sėklų augaliukai, tai ir juos pačius suėda verysad.gif Tos kirmėlytės būna dirvos paviršiuje (po grumsteliu, po lapeliu), o kai jų prisiveisia labai daud, tai dirvos paviršiuje galima pastebėti tokį lyg voratinkliuką - jį pakrapščius smailu pagaliuku, matosi kirmėlytė.
Pačio augalo purkšti neverta, nes kenkėjas ten nesiveisia schmoll.gif Reikėtų stengtis kiek įmanom apagauti musyčių, kad jos nedėtų kiaušinių (dėl to yra tos lipnios juostelės), arba bandyti palaistyti žemę kokiu nors insekticidu (chemikalu, kuris naikina vabzdžius pvz. fastaku) Kalio permanganatas čia irgi nieko nepadės, nes jis turi tik dezinfekuojančių savybių (tinka kovai su grybinėmis ligomis).
Papildyta:
QUOTE(skm @ 2007 09 26, 10:06)
sveikutes, mano brugmansijos, kuri dabar lauke, sukasi lapeliai ir geltonuoja, ką reikėtų daryti?

Gerai apžiūrėkit apatinę lapo pusę. Manau, kad užpuolė voratinklinės erkės. Jei turit padidinamąjį stiklą, galit pasižiūrėti per jį - turėtų matytis oranžinės erkutės ir balti taškeliai - jų kiaušinėliai.
Jeigu taip, tada reikia purkšti akaricidu- neemazal arba fitovermu ( ir būtinai po 6 dienų pakartoti). Sumaišius abu šituos chemikalus, naikina ir erkių suaugėlius, ir kiaušinėlius.
Papildyta:
QUOTE(snail @ 2007 09 26, 11:11)
Laba diena
help.gif  help.gif  help.gif
gelbėkit
kažkas užpuolė mano medeli  doh.gif
kažkokios kirmelės  blink.gif  ir skruzdėlės ir baltos dėmelės  doh.gif
padėkit prašau  4u.gif

Kur tos kirmėlės - žemėje ar ant lapų? Augalas vazone? O kur tos dėmelės? Kaip padėti, jei niekas neaišku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 09 26, 12:56)

Kur tos kirmėlės - žemėje ar ant lapų? Augalas vazone? O kur tos dėmelės? Kaip padėti, jei niekas neaišku doh.gif


oi taip išsigandau, kad nieko neparašiau doh.gif
medelis auga lauke kirmelės ant lapų, aš jas nurinkau,
bėgu nufotkinsiu ir ikelsiu, tada bus aiškiau

jau gryžau.
ten kur matysis kad nėra lapu, tai buvo apgražti keli , o kiti su kiaušinėliais tai aš juos nulupau ir išmečiau ir kirmele nufotkinaunors ir škykštu, bet matydamos tikiuosi padėsit verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snail: 26 rugsėjo 2007 - 12:42
Na va, sakai nežinai, o viską padarei gerai lotuliukas.gif Jeigu dar jų atsiras - galima nupurkši medelį fastaku. O tos kirmėlės visai gražios ax.gif Juokauju, nes tam medeliui mirtis jau negberesia blush2.gif bent jau dėl tų kirmėlių.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 09 26, 13:51)
Na va, sakai nežinai, o viską padarei gerai  lotuliukas.gif Jeigu dar jų atsiras - galima nupurkši medelį fastaku. O tos kirmėlės visai gražios  ax.gif Juokauju, nes tam medeliui mirtis jau negberesia  blush2.gif bent jau dėl tų kirmėlių.



o kas tas fastakas blush2.gif
gal visdėlto reiktu nupukšt?
gali juk dar likti tu velniu g.gif

o skruzdes? jos laipioja po mano medeli ir tie lapeliai kur fotke tai kažkokiom baltom dėmelėm nusėti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snail: 26 rugsėjo 2007 - 12:56
Tos baltos dėmelės - išgaužtas lapo minkštimas. Žinoma, kad nupurkšti būtų gerai. Fastakas - tai chemikalas nuo vabzdžių, bet turi veikti ir šitas kirmėles.
Pačios skruzdės laipiodamos nekenkia, bet ten, matyt, yra saldžių išskyrų, kurias paprastai išskiria amarai (o gal ir šitos kirmėlės). Žodžiu, rekomenduoju nupurkšti.
Atsakyti
Vene, kol kas nematau jokiu kirmelychiu... Bet gal ju dar yra mazhai, todel ir nesimato. Augalai dar neskursta, bet mane panika ima, matant tas nedoreles sukant ratus po vazonus...
Achiu, ishdykele. Bandysiu laistyti kokia otrava... Kazhin, ar tik fastakas tinka ar ir actara (ar neemezalis) gali tikt? (tiesiog jie shiuo metu metosi spinteleje). Bet jei actara nepadeda, tai begsiu fastako ieshkot...
Atsakyti
tinka ir aktara ax.gif Tik tie skraidantys biesai kad kiaušinių nepridėtų, bet vis priėjusi stenkis kokią muskę užmušti - ta jau tikrai nepadės.
Tiesa, toms kirmėlytėms labai patinka drėgna žemė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 26 rugsėjo 2007 - 14:46
QUOTE(išdykėlė @ 2007 09 26, 15:45)
tinka ir aktara ax.gif  Tik tie skraidantys biesai kad kiaušinių nepridėtų, bet vis priėjusi stenkis kokią muskę užmušti - ta jau tikrai nepadės.
Tiesa, toms kirmėlytėms labai patinka drėgna žemė.

Išdykėle, tai kaip iš tikrųjų vadinasi tie parazitai? Aš tuos mažiukus kirmėliukus aptikau po vazonu lėkštutėje. O ar nereikėtų tas gėlytes persodinti? unsure.gif
Atsakyti
Tai pameginsiu paliet su actara... Dregmes neturetu buti perdaug. Sukulentus auginu daugiausia, liejami jie gana retai...
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 09 26, 14:17)
Tos baltos dėmelės - išgaužtas lapo minkštimas. Žinoma, kad nupurkšti būtų gerai. Fastakas - tai chemikalas nuo vabzdžių, bet turi veikti ir šitas kirmėles.
Pačios skruzdės laipiodamos nekenkia, bet ten, matyt, yra saldžių išskyrų, kurias paprastai išskiria amarai (o gal ir šitos kirmėlės). Žodžiu, rekomenduoju nupurkšti.


dėkui, kad taip greit sureagavot i mano pagalbos šauksmą aciuks.gif
jei kada prireiks vėl kreipsiuos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vene @ 2007 09 26, 16:35)
Išdykėle, tai kaip iš tikrųjų vadinasi tie parazitai? Aš tuos mažiukus kirmėliukus aptikau po vazonu lėkštutėje. O ar nereikėtų tas gėlytes persodinti?  unsure.gif

Užkrito pavadinimas tų musyčių ir šiuo metu niekaip neprisimenu doh.gif g.gif Nežinau ar padės persodinimas - mat gali musytės vėl pridėti kiaušinėlių, o be to gali prie šaknų likti kirmėlytė, nes jos labai mažos ir blogai matosi. Pirmiausiai siūlyčiau palieti actara ir pasistengti sugaudyti musytes.
Atsakyti
help.gif help.gif help.gif
Naujos temos kurt nenoriu ir tikiuos ka nors man patarsit
Pastebejau ant geliu zemes vazonuose tokius baltus ir gelsvus taskucius tokiuose pukeliuose ir vienam lyg tokie geltoni grybai pradeda augti.neseniai esu persodinus geles ir lieju lietaus vandeniu.Negi vel visas reiks persodinti mega_shok.gif nes pas mane labai daug geliu.kazin is kur tas brudas atsirado,nes kambariuos tai tikrai nera dregna...ir geles jei sauso vistiek ta“slykstyne neisnyksta
Atsakyti