o as praeitais metais tiek moliugu prisisauginau darze, kad nebezinojau kru deti ir siltnamio jiem nereikia
bet kaip isdziovinti toki moliuga, tai neisivaizduoju gal orkaitej galima butu dziovinti nes naturaliai, ypac didesni, prie musu oru tai sunkokai..
beje, manau, kad ir auginant reiktu kitaip laistyti - tiksliau kuo maziau laistyti, nes nuo dideles dregmes moliuginiai augalai ispampsta, vaisius darosi vaneningas, ne toks skanus, minkstesnis, tai toki moliuga butu itin sunku isdziovinti
Vilke čia mintis dėl laistymo , žodžiu reikia daugiau info
Nu kažkas nerealaus niekada nebūčiau pagalvojusi,kad šie grožiai padaryti iš moliūgo
Žaisliukai eglutei
Nu tikrai super. Prisimenu tokius dekoratyvinius moliūgėlius.... Jie tokie kieti būdavo, laikydavo sekcijoj už stiklo kaip grožį. Matyt kažkas panašaus. Kaži kaip jie vadinasi ...
Štai čia yra info apie pavadinimas (na gal ne visi) bei auginimo ir laikymo sąlygas
Moliūgėlių vainikas
APRAŠYMAS (anglų kalba)
Moliūgėlių vainikas
APRAŠYMAS (anglų kalba)
Kiek aš žinau, tai reik džiovint neišskobus.Jei vasara kaitri, padėjus ant saulutės išdžiūtų, bet, kad Lt tos saulės mažai, dažnai apsiniaukę, tai gal orkaitėj ir reiktų bandyt..
tie dekoratyviniai mazi tai visgi turetu gan sekmingai isdziuti ir ant palanges. ju pas senuosius sodininkus dar tikrai galima rasti. vat man tik problemiska atrodo su dideliais
QUOTE(mindira @ 2007 05 05, 21:10)
Nu pirma karta toki dalyka pamaciau net nesu tokiu moliugu macius sunku patiket kad is ju tokie groziai padaromi
Irmulia, nenustoji stebinti.
QUOTE(Vilke @ 2007 05 08, 11:53)
tie dekoratyviniai mazi tai visgi turetu gan sekmingai isdziuti ir ant palanges. ju pas senuosius sodininkus dar tikrai galima rasti. vat man tik problemiska atrodo su dideliais
Tai vat aš šituos ir turėjau omenyje.... Vaikystėj atrodydavo kaip egzotiški vaisiai
Mažiukai tai simpatiški, jų sėklų yra pirkt, bet įdomu su tais didesniais ir įdomesnių formų..
Teta mažiukus augina, reiks prašyt, kad duotų sėklų, o rudenį lauksiu derliaus..
Teta mažiukus augina, reiks prašyt, kad duotų sėklų, o rudenį lauksiu derliaus..
Moliūgus galima dekoruoti viena iš mozaikos rūšių, tai
"Inkrustavimas- Ypatinga mozaikos rūšis inkrustacija (lot. incrustatio). Tai dailės dirbinių dekoravimo technika, kai įvairių medžiagų (marmuras, keramika, metalas, medis, perlamutras ir pan.) gabalėliai arba plokštelės įleidžiamos į ištisinę (dažnai kitokią) medžiagą lygiai su paviršiumi." Iš Vikipedijos
Pavyzdžiai ir šiek tiek info (eiga ir foto )- anglų kalba
Išpjaustymas
O kaip jums šis arbatinukas?
Rankenai panaudotas...šaukštas...
"Inkrustavimas- Ypatinga mozaikos rūšis inkrustacija (lot. incrustatio). Tai dailės dirbinių dekoravimo technika, kai įvairių medžiagų (marmuras, keramika, metalas, medis, perlamutras ir pan.) gabalėliai arba plokštelės įleidžiamos į ištisinę (dažnai kitokią) medžiagą lygiai su paviršiumi." Iš Vikipedijos
Pavyzdžiai ir šiek tiek info (eiga ir foto )- anglų kalba
Išpjaustymas
O kaip jums šis arbatinukas?
Rankenai panaudotas...šaukštas...