Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas

QUOTE(caroline @ 2007 06 03, 20:35)
dar vis nesuprantu kaip cia tuoj muiliukus padaro  biggrin.gif

o kas tokio neaiškaus?
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 06 02, 19:19)
Kaip suprantu, bet kokiu atveju reikia kažkokį popieriuką gauti , kad galėtum savos gamybos muiliukais prekiauti? Nes vistiek perlydai pufabrikatį ir dedi priemaišų  g.gif

O kaip galima iš akmens išgauti spalvą?  g.gif Kaip manai, tie maistiniai dažai tinka?

O gal žinai kur galima įsigyti formelių muilui? nejau tik siųstis iš užsienio  verysad.gif

Gal kokią chemiją esi baigusi? Nes supratau, kad norint užsiimti rimta muilo gamyba reikia šį tą nusimanyti šioje srityje. O kai atidarysi laboratoriją, tai informuok, mielai užsuksiu "pasimuilintis"  biggrin.gif

prajuokinai lotuliukas.gif lotuliukas.gif chemijos nebaige ir amfetamina susisintetina, ir bombas padaro, o cia glicerinine baze perlydyt tereikia doh.gif
kas del 'ish akmens ishgautu dazhu', tai cia greiciausiai tureta galvoj mineraliniai pigmentai,- gelezhies, chromo, mangano, titano ir kt oksidai, ultramarinai. zhmonija nuo akmens amziaus juos naudoja tongue.gif Tik dabar daugumos ju niekas ju ish akmens neishgaudineja,- sintetina laboratorijose ir vargo nemato mirksiukas.gif tik jie maziau tinka glicerininiams muilams, nes daro juos maziau permatomais.
Valgomuosius dazhus muilui dazhyt vartoti galima 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 03 birželio 2007 - 21:04
Šaunu, uups, ačiū už info ilgai laukti nereikėjo. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 06 03, 21:03)
chemijos nebaige ir amfetamina susisintetina, ir bombas padaro, o cia glicerinine baze perlydyt tereikia  doh.gif

Turėjau omenyje visas proporcijas gaminant namų sąlygomis muilą ir bendrą supratimą apie formules mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 06 04, 01:52)
Turėjau omenyje visas proporcijas gaminant namų sąlygomis muilą  ir bendrą supratimą apie formules mirksiukas.gif

ne nebaigiau as jokios chemijos. Chemijos aukstojo nereikia, kad tokius dalykus darytum. Del formu tai as jau uzsiknisau ju LT ar kazkur EU ieskoti. Siaip mano nuomone tai tinka bet kokia formele, tik kad ji nebutu metaline, nes metalas pakeicia muilo spalva. ten visos silikonines, ar plasmasines kur vaikams i smelio deze ar nuo leduku aisku kad tinka, ne is visu lengva bus iskrapstyti, bet tada idedat muila i saldytuva porai val, po to istraukiat vos vos pakaitinat su fenu (susidaro koncentratas) ir muilas issox kaip mat is formos.
Del tu visu brandinimu tai cia man rodos jau per daug info susipyne, nes cia tuos muilus man rodos kiekviena skirtingai daro. Menesi ir ilgiau reikia brandinti ta muila, kuri jau pacios darote is sarmo ir riebalu. O ta muila kuri darote is paprasto pirktinio muilo ir i ten pridedat visokiu dalyku tai jo brandinti man rodos nereikia (neesu tikra). Jei atvirai tai as neesu darius taip kad nusipirkciau koki palmolive ar pan ji islydiciau ir vel sustingdinciau. As pradejau muila daryti, nes norejau padaryti naturalu muila, o ne del to kad man ten beprotiskai patinka makaliuoti puode visokius bajerius smile.gif

O kad pasakiau kad zadu atidaryti ta pramogu parduotuve tai jokia cia ne reklama. Gal reklama ir butu jei as ja tureciau ir sakyciau davai panos atvarykit cia pas mane. O dabar kai tik tai yra ideja tai reklama jau tokia aktuali, kad as cia jau visom ir reklamuoju lotuliukas.gif nesuprantu, kokio velnio as cia lindau i ta foruma, nes cia tik ir atsiranda nepatenkintos viena paskui kita.
Atsakyti
QUOTE(girtalyte @ 2007 06 04, 10:44)
nesuprantu, kokio velnio as cia lindau i ta foruma, nes cia tik ir atsiranda nepatenkintos viena paskui kita.

nesijaudink irnesakyk.gif Manau, kad labai šaunu, kad įlindai į forumą 4u.gif tikrai ne vienai naudingų patarimų davei wink.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(girtalyte @ 2007 06 04, 09:44)
...Menesi ir ilgiau reikia brandinti ta muila, kuri jau pacios darote is sarmo ir riebalu. O ta muila kuri darote is paprasto pirktinio muilo ir i ten pridedat visokiu dalyku tai jo brandinti man rodos nereikia (neesu tikra). Jei atvirai tai as neesu darius taip kad nusipirkciau koki palmolive ar pan ji islydiciau ir vel sustingdinciau. As pradejau muila daryti, nes norejau padaryti naturalu muila...

girtalyte, malonu, kad pasidalini savo nemaža patirtimi šiame forume mirksiukas.gif

Kad čia info daug tai taip lotuliukas.gif reiktų ją susisteminti g.gif Logiškai mąstant gal iš tiesų nereikia labi ilgai džiovinti perlydyto muilo (kadangi jis jau buvo subrandintas), bet jei taip ir atsitiko, nemanau, kad tai pakenktų. Kažkur skaičiau, kad norint, kad pirktinis muilas geriau putotų, reikia jį palaikyti ant radiatoriaus biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 04 birželio 2007 - 10:08
noreciau dar paklasuti, kj jus "iswerdat" muiliukus, supilstot i formeles, jus uzdengait kazkuo? uztenka plewele? Tada dedat i saldymo kamera? kiek ten lajkot? Ka darot kj isimat? kur dedat, kajp, kiek lajkot juos? kada jau galima naudot, dowanot? smile.gif znau, labaj jau daug klausimu, sor rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nescafe @ 2007 06 04, 10:16)
noreciau dar paklasuti, kj jus "iswerdat" muiliukus, supilstot i formeles, jus uzdengait kazkuo? uztenka plewele? Tada dedat i saldymo kamera? kiek ten lajkot? Ka darot kj isimat? kur dedat, kajp, kiek lajkot juos? kada jau galima naudot, dowanot?  smile.gif znau, labaj jau daug klausimu, sor  rolleyes.gif

Nescafe, prisipažink, perskaitei temą? mirksiukas.gif Labai daug atsakymų rasi ankstesniuose temos puslapiuose. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 06 03, 22:52)
Turėjau omenyje visas proporcijas gaminant namų sąlygomis muilą  ir bendrą supratimą apie formules mirksiukas.gif

nono.gif atsiversk savo sena mokyklini vadoveli, ir busi nemaloniai nustebinta, kiek turejai zinoti, bet neturi zhalio supratimo apie tai kalbu ish karcios savo patirties, kai tekomokytis nekenciamiausia disciplina

QUOTE(girtalyte @ 2007 06 04, 07:44)
* Del tu visu brandinimu tai cia man rodos jau per daug info susipyne, nes cia tuos muilus man rodos kiekviena skirtingai daro. Menesi ir ilgiau reikia brandinti ta muila, kuri jau pacios darote is sarmo ir riebalu. O ta muila kuri darote is paprasto pirktinio muilo ir i ten pridedat visokiu dalyku tai jo brandinti man rodos nereikia (neesu tikra).

**Gal reklama ir butu jei as ja tureciau ir sakyciau davai panos atvarykit cia pas mane. O dabar kai tik tai yra ideja tai reklama jau tokia aktuali, kad as cia jau visom ir reklamuoju  lotuliukas.gif  nesuprantu, kokio velnio as cia lindau i ta foruma, nes cia tik ir atsiranda nepatenkintos viena paskui kita.

*perlydyto muilo tikrai nereikia brandinti. Ji tereikia isdziovinti, o tai priklausys nuo to, kiek pylet i ji skysciu lydydamos. Jei muilas, pvz, lydomas mikrobangej nededant skysciu papildomai,- galima juo vos atvesiusiu eit praustis mirksiukas.gif

** aciu kad atejai ir pasidalinai ziniom (kad ir del zoleliu/formu ir pan). Ir butinai parashyk kai atidarysi laboratorija,- bus smagu uzsukti 4u.gif
Zvakiu temoje yra tokia pati 'reklama' ir nieko ji nepykdo. Smagu zinot,kad ir LT atsiranda vieteles, kur gali ramiai nueit, pazhaist ir palikt viska sutvarkyt kitiems lotuliukas.gif laukiu nesulaukiu, kada tokiose vietelese zmones prades shvesti vaiku gimtadienius thumbup.gif
Atsakyti
tikraj skajciau, bet kad wienur raso wiena, kitur kita...wienos raso kad minimum menesi rejk dziowint, ant mediniu lenteliu, perwertinet kasdien, o kitos sako kad wos pora dienu uztenka...
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 06 04, 10:21)
nono.gif  atsiversk savo sena mokyklini vadoveli, ir busi nemaloniai nustebinta, kiek turejai zinoti, bet neturi zhalio supratimo apie tai kalbu ish karcios savo patirties, kai tekomokytis nekenciamiausia disciplina

Teks kartoti chemijos kursą lotuliukas.gif smartass.gif
Papildyta:
QUOTE(Nescafe @ 2007 06 04, 10:27)
tikraj skajciau, bet kad wienur raso wiena, kitur kita...wienos raso kad minimum menesi rejk dziowint, ant mediniu lenteliu, perwertinet kasdien, o kitos sako kad wos pora dienu uztenka...

Taigi gaunasi, kad:

Pirktinį perlydytą muilą džioviname
Namuose gamintą muilą (iš šarmo ir riebalų) brandiname biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 04 birželio 2007 - 10:35