Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas

QUOTE(zuzula @ 2007 05 25, 15:26)
Mano muiliukai panasus i situos  smile.gif  tik as dariau su kava, bet atrodo kaip su aguonom ir spalva kaip labai smariai balintos kavos. O del kvapu tai nezinau, norejau,kad mano muiliukai kvepetu kava -ipyliau kavos aromato (is kepiniu skyriaus),bet zinokit, nekvepia taip intensyviai,kaip tikejausi  g.gif

As pacioj pradzioj kvapui naudodavau ta aliejuka kur i tas aromatines lempas pila, jis ten ne eterinis bet aromatinis lygtais( daug kartu praskiestas eterinis). Maximoj apie 3 lt kainuoja, bet suvarydavau jo visa buteliuka ir kvepedavo tik rankos nusiplovus, o is tolo uzuost neidavo. Po to pirkau maximoj tuos jau tipo eterinius aliejus, jau jie apie 10 lt kainuoja, kvapas intensyvus, bet man ten labai nepatiko seip kvapas. O dar is lietuvisku turbut jau geriausia ka buvau radus tai tokios firmeles Naujoji Barmune vadinas rodos. I google ivesk ir bus apie juos, kur juos galima rasti, nes as is ju parodoj pirkau. Tai pas juos tie eteriniai jau zymiai geresni, plius pakankamai didelis pasirinkimas. O jau eterinio aliejaus tai reikia vos vos, o kvepia taip kad visa vonia kvepes.
Atsakyti
QUOTE(girtalyte @ 2007 06 02, 12:19)
nuimk biski gaza, nes jau juokingai atrodai.

juoktis sveika- tad juokis
Atsakyti
siandien biski sumasciau pavartyti nuo pradzios sita tema, tai galiu nusilenkti irmuliai. Pagarba, galiu pasakyti kad labai nemazai info surinkus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitar @ 2007 05 31, 15:38)
Anksciau vire is visokiu lietuvisku medziagu. O sitie isvirti is JAV parsisiustu medziagu. Ozkos pieno, taukmedzio ir pan. As kai to nedarau, tai placiau negaliu papasakoti smile.gif Pasakysiu, kad uzsuktu.

Tai čia viskas aišku. Jei girtalyte medžiagas parsisiunčia iš kitur, tai mum ji nelabai ką ir padės. Todėl, kad jei bet kuri iš mūsų turėtumėm tam skirtas medžiagas, tai irgi prigamintumėm daug muiliukų. O čia verčiamės iš to ką Lt turim, ir bandom naudot kuo paprastesnes mežiagas. smile.gif
Atsakyti
Glicerininio muilo as pati negaminu vien del to, kad parduodama muila turiu uztikrinti jo kokybe. O tai reiskia kad reikia sertifikatu visokiu, tyrimu, labaratoriju ir t.t.

Kaip suprantu, bet kokiu atveju reikia kažkokį popieriuką gauti , kad galėtum savos gamybos muiliukais prekiauti? Nes vistiek perlydai pufabrikatį ir dedi priemaišų g.gif

Taigi as perku ta vadinama pusfabrikati, ji maisau su specialiais is akmens isgautais dazais ir su auksciausios rusies eteriniais aliejais.

O kaip galima iš akmens išgauti spalvą? g.gif Kaip manai, tie maistiniai dažai tinka?

Tada viskas pilama i muilui skirtas formas.

O gal žinai kur galima įsigyti formelių muilui? nejau tik siųstis iš užsienio verysad.gif

O beja as zadu atidaryt Kaune parduotuve - labaratorija, kur kiekvienas atejas gales issivirti savo muila. Toki koki nori, spalva, kvapas ir muilo rusis savo nuoziura smile.gif  4u.gif  tai va galesit pas mane lankytis ir selti  lotuliukas.gif  4u.gif

Gal kokią chemiją esi baigusi? Nes supratau, kad norint užsiimti rimta muilo gamyba reikia šį tą nusimanyti šioje srityje. O kai atidarysi laboratoriją, tai informuok, mielai užsuksiu "pasimuilintis" biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(girtalyte @ 2007 06 02, 12:57)
siandien biski sumasciau pavartyti nuo pradzios sita tema, tai galiu nusilenkti irmuliai. Pagarba, galiu pasakyti kad labai nemazai info surinkus  thumbup.gif

Ech, smagu tokiais dalykais domėtis blush2.gif , iki šiol vis dar renku receptus, tik išversti reikia biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(girtalyte @ 2007 06 02, 12:34)
As pacioj pradzioj kvapui naudodavau ta aliejuka kur i tas aromatines lempas pila, jis ten ne eterinis bet aromatinis lygtais...

Ačiū už išsamią ir praktiškai patikrintą informaciją 4u.gif
O gal žinai ką daugiau apie tuos vadinamuosius aromatus "Fragrance" ar "Fragrance Oils"? Aš sužinojau tiek, kad jų kvapas nevisada gali patikti, kažkoks aštrus kartais būna g.gif
Atsakyti
Na, as siandien neiskenciau, nebelaukiau kol visai sudzius blush2.gif , ir muilinausi savo muiliuku. Kaip faina, kaip patiko thumbup.gif as tokia megeja gerai,siurksciai nusitrinti, o cia iskart ir pilingas, ir muilas.... ir toks grazus pasidare, kai apsitryne- pasimate balti gabaliukai (gerai neistirpes buvo, kai lydziau blush2.gif ) toks mozaikinis wub.gif . Labai suzaveta muiliuku wub.gif Dabar kai darysiu muiliuka, tai desiu laabai daug kavos tirsciu, o kvapu nebedesiu (visteik nekvepejo mano muiliukas)
Atsakyti
man kilo vienas klausimas...o darant ta muila paskuj ji dziowinti butinaj rejkia menesi? unsure.gif negalima kjp nors grejciau per pora dienu? blush2.gif
Atsakyti
Geriausia džiovinti muilą tiek, kiek ir priklauso mirksiukas.gif
nes
citata iš girtalytės "...is formu isimti po 24 val ir pradeti brandinima. Tokie muilai turi bresti bent 4 sav. Optimaliai butu apie 6 savaites. Tuo metu jame vyxta muilinizavimosi procesai, tai reiskia kad ilgai islaikytas muilas geriau putos..."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 03 birželio 2007 - 16:41
[quote=irmulia,2007 06 02, 22:19]

O gal žinai kur galima įsigyti formelių muilui? nejau tik siųstis iš užsienio verysad.gif

Maximoje maciau yra vaikisku formeliu,parsiukas,gaidys,arklys ir begemotas,visos4 kainuoja 0.99lt. smile.gif manau turetu tikti.
Atsakyti
QUOTE(skaika @ 2007 06 03, 19:16)
Maximoje maciau yra vaikisku formeliu,parsiukas,gaidys,arklys ir begemotas,visos4 kainuoja 0.99lt. smile.gif manau turetu tikti.

Žiūrinėjau tokių ir rimiuke, ir iki, ir maximoje ir senukuose, bet motyvai daugmaž vienodi ir nėra tokių dailesnių verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(girtalyte @ 2007 06 02, 11:19)
ohmy.gif beja as zadu atidaryt Kaune parduotuve - labaratorija, kur kiekvienas atejas gales issivirti savo muila. Toki koki nori, spalva, kvapas ir muilo rusis savo nuoziura smile.gif  4u.gif  tai va galesit pas mane lankytis ir selti  lotuliukas.gif  4u.gif

Skamba kaip kokia reklama blink.gif
Atsakyti
dar vis nesuprantu kaip cia tuoj muiliukus padaro biggrin.gif
Atsakyti