Sveikutes, na ir as pabandžiau tas vonios bombas pagaminti. Gal kam įdomi bus mano patirtis. Emiau 2 saukstus sodos, 2 šaukštus citrinos rūgšties, 60 g sodos (toks receptas, bet as dėjau iš akies. Išmaišiau. Po to kitam dubenyje sumaišiau sezamų aliejaus 3 šaukštus, keletą lašų eterinio aliejaus ir maistinių dažų (jų dėjau labai nedaug). Po to abiejų dubenų turinį sumaišiau ir dar įdėjau sulkiai sugrūstų mėtos lapelių. Masę sudėjau į perpjautus stalo teniso kamuoliukus ir kažkur 1,5 paros džiovinau. Paskui išbandžiau- na, man niekuo nesiskiria nuo pirktinių, o su savo gamybos burbulu maudytis buvo dar smagiau .
O dabar keletas pastebėjimų, gal kam ir pravers. Daugiau gamybai nenaudosiu stalo teniso kamuoliukų, visų pirma, man tos bombikės labai mažos gavosi, kažkaip norisi didesnės. O antra- kamuoliuko viduje ir toks plastmasinis sustorėjimas, kuris trukdo laisvai išmti bombą. Man viena net subyrėjo. Kai supratau kame reikalas, tiesiog perkirpau kitus kamuoliukus. Tada nusipirkau lauko teniso kamuoliukus, bet dar jų neišbandžiau, tik pasiruošiau darbui. Perpjoviau pusiau (ten guminis vidus), o išorę ištepiau lipalu, kad aliejus neteptų. Tai tokia ta mano patirtis
elzeda įdėk foto, idomu kaip gavosi
QUOTE(irmulia @ 2007 05 17, 14:55)
elzeda įdėk foto, idomu kaip gavosi
Kad jau neturiu ką fotkint , vieną pati sunaudojau, kitus draugėm padovanojau. bet kai vėl padarysiu nufotkinsiu.
QUOTE(elzeda @ 2007 05 17, 13:51)
Emiau 2 saukstus sodos, 2 šaukštus citrinos rūgšties, 60 g sodos
Truputėlį nesupratau šio sakinio - kam kartojasi du kartus soda?? Gal čia skirtingos sodos rūšys?
Papildyta:
Ir dar noriu paklausti dėl maistinių dažų - kokių būtent dėjai ir kur jų ieškoti?
QUOTE(bugytė @ 2007 05 17, 15:42)
Truputėlį nesupratau šio sakinio - kam kartojasi du kartus soda?? Gal čia skirtingos sodos rūšys?
Papildyta:
Ir dar noriu paklausti dėl maistinių dažų - kokių būtent dėjai ir kur jų ieškoti?
Papildyta:
Suklydau - ėmiau 60g sodos ir 2 šaukštus krakmolo.
Maistinių dažų po ranka neturėjau, tai nusiunčiau į parduotuvė MB. Tas tai daug neieškojęs (et, vyrai) nupirko kažkokių vokiškų, skystų, tūtelėse uz beveik 9 Lt. .
Jų ten nelabai daug yra, 4 spalvos. Kai tuos sunaudosiu, manau pirksiu milteliais tuos dažus, turėtų tikti. O pirko tai maximoj, sakė padėta kur visokie papuošimai tortams ir kt.
Ačiū jaučiu ir aš susigundysiu tomis bombikėmis
Tai kaip dėl tos kavos? tirščiai ar malta kava?
O kažin milteliniai dažai tiks?
Nes kažkuriam recepte tai tikrai buvo parašyta, kad reikia skystų
Papildyta:
Aš tai sakyčiau kad tirščiai, nes kiek žinau celiulitą trina būtent su jais
Nes kažkuriam recepte tai tikrai buvo parašyta, kad reikia skystų
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2007 05 17, 15:10)
Tai kaip dėl tos kavos? tirščiai ar malta kava?
Aš tai sakyčiau kad tirščiai, nes kiek žinau celiulitą trina būtent su jais
Na va, dabar ir aš suabejojau tais milteliniais dažais. Kai dariau su skystais, tai spalva labai tolygiai pasiskirstė ir tikrai tokia graži gavosi.
O kažin tuos miltelinius jei su trupučiu vandenuko sumaišius ne tas pats gautusi? Tik labai nesijuokit, jei nusikalbėjau- aš ne kokia konditerė.
Parašiau ir pati suabejojau- gal nuo vandens ta tešla paskui putoti pradėtų
Bet jei tuos dažus maišyti su aliejum, tai gal paskui viską sumaišius ir nieko gautusi. Žodžiu- nepabandęs- nesužinosi...
O kažin tuos miltelinius jei su trupučiu vandenuko sumaišius ne tas pats gautusi? Tik labai nesijuokit, jei nusikalbėjau- aš ne kokia konditerė.
Bet jei tuos dažus maišyti su aliejum, tai gal paskui viską sumaišius ir nieko gautusi. Žodžiu- nepabandęs- nesužinosi...
Elzeda o kiek tau gavosi teniso kamuoliukų iš šio recepto?
QUOTE(elzeda @ 2007 05 17, 14:28)
Na va, dabar ir aš suabejojau tais milteliniais dažais. Kai dariau su skystais, tai spalva labai tolygiai pasiskirstė ir tikrai tokia graži gavosi.
Manau su labai mažu kiekiu vandens galima tolygiai išmaišyti dažų miltelius ir nieko neatsitiks
QUOTE(bugytė @ 2007 05 17, 16:39)
Elzeda o kiek tau gavosi teniso kamuoliukų iš šio recepto?
4 mazi kamuoliukai ir dar truputėlis liko.
Irmulia, manau, pabandysiu skiesti.