Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai

QUOTE(Rimukas @ 2007 02 20, 13:39)
Bet man atrodo, kad ir po 10 metu pasiimant pensija, reikia moketi mokescius....  4u.gif  O iki 10 metu nutraukus, reikia dvigubai moketi...  Cia kaip gyvybes draudimas, nebent pasirasyta iki 2003m... Ar as kazka maisau???  g.gif

-Jei pasinaudojate pajamu mokescio lengvata, ir atsiimate pinigus anksciau - reikia sugrazinti ta gauta lengvata ir dar pelno mokesti nuo to, kiek uzdirbote su tuo fondu.
-Jei pasinaudojate pajamu mokescio lengvata ir pasiimate veliau nei po 10 metu - mokesite pelno mokesti nuo to ka uzdirbote.
-Jei nesinaudojate pajamu mokescio lengvata ir pasiimate veliau nei po 10 metu, arba busite jau pensininkas - yra projektas, kad nieko nereikes moketi.

sis principas tinka ir gyvybes draudimui ir III pakopos pensiju fondui.
Atsakyti
As kaupiu Hansa banke,o vyras Vilniaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Wilidza @ 2007 02 20, 20:50)
-Jei pasinaudojate pajamu mokescio lengvata, ir atsiimate pinigus anksciau - reikia sugrazinti ta gauta lengvata ir dar pelno mokesti nuo to, kiek uzdirbote su tuo fondu.
-Jei pasinaudojate pajamu mokescio lengvata ir pasiimate veliau nei po 10 metu - mokesite pelno mokesti nuo to ka uzdirbote.
-Jei nesinaudojate pajamu mokescio lengvata ir pasiimate veliau nei po 10 metu, arba busite jau pensininkas - yra projektas, kad nieko nereikes moketi.

sis principas tinka ir gyvybes draudimui ir III pakopos pensiju fondui.

Dabar iskaiciau, kad jei pasinaudosiu pajamu mokescio lengvata ir pasiimsiu pinigus veliau nei po 10 metu - mokesiu 15 proc mokesti ne nuo to ka uzdirbau, bet nuo imoku.... g.gif (ir gal dar nuo pelno, sito iki galo nesupratau... schmoll.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimukas: 05 kovo 2007 - 11:33
QUOTE(Rimukas @ 2007 03 05, 11:32)
Dabar iskaiciau, kad jei pasinaudosiu pajamu mokescio lengvata ir pasiimsiu pinigus veliau nei po 10 metu - mokesiu 15 proc mokesti ne nuo to ka uzdirbau, bet nuo imoku....  g.gif  (ir gal dar nuo pelno, sito iki galo nesupratau... schmoll.gif )

as taip pat iki galo nesuprantu to draudimo... tik pagrindinius principus zinau...
Svarbiausia kad savo laiku nesileidau ikalbinejama pasirasyti GD sutarti, o dabar man jos uz nieka neipirstu smile.gif buvo jau tokiu keletas - kai iskart paklausiu kaip isvengti mokesciu valstybei uz GD pradeda tik lementi kad neimanoma... ir iskart atsoka....
Atsakyti
QUOTE(Wilidza @ 2007 03 05, 12:13)
as taip pat iki galo nesuprantu to draudimo... tik pagrindinius principus zinau...
Svarbiausia kad savo laiku nesileidau ikalbinejama pasirasyti GD sutarti, o dabar man jos uz nieka neipirstu smile.gif buvo jau tokiu keletas - kai iskart paklausiu kaip isvengti mokesciu valstybei uz GD pradeda tik lementi kad neimanoma... ir iskart atsoka....

As ir dabar niekaip nesuprantu, kodel sumokant uz GD sutarti jau apmokestintus pinigus juos dar karta nori apmokestinti... g.gif Tipo, kad pasinaudojai pajamu lengvata? Tai kokia cia lengvata, jei ja vel susigrazina... verysad.gif
na dzin, jau saukstai po pietu...
Atsakyti
Ne as dar nepasirinkau ir kaskaip negaliu apsispresti rolleyes.gif
Atsakyti
Nepasirinkau ir net nesiruosiu rinktis smile.gif
Atsakyti
Skambinau į mokesčių inspekciją,tai viską labai gerai apie tą GD paaiškino..Žodžiu yra taip, kad jei pasinaudoji mokesčių lengvata ir sutartis yra ilgiau kaip 10 metų,tai atsiimdamas pinigus nuo sumokėtų įmokų moki 15 proc. mokestį, nuo to ką uždirbo tau (jei investicinis) nieko nemoki, jei nepasinaudoji irgi nieko nemoki, jei neišlaikai 10 metų, nutrauki anksčiau, tai moki 27 proc. (jis aišku turi mažėt,tai neaišku koks bus tuo metu kai atsiiminėsi įmokas). tai žodžiu nesuprantu ko čia parintis,gi kol kas viskas dar ok, kol tas pajamų mokesčio procentas kurį tu atsiimi viršija tą kurį sumokėsi,ir nelabai tikiu,kad kažkada jie apsikeis vietom,nebent gali susilyginti,tada bus dzin atsiiminėt biggrin.gif juk jei tarkim aš moku po 100 lt pr mėnesį, tai per metus sumoku 1200,atsiimu 27 proc, o kaž-kada gale sumokėsiu 15, tai jei gerai suprantu skaičiais bus taip-realiai sumokėjus būsiu 876 Lt,o atgausiu 1020 Lt,tai juk daugiau,ar ne?aišku yra infliacija ir t.t. ir pan.,bet jau nuo to neapsisaugosi..jei kas labiau supranta-prašau pataisykit mane ax.gif
db, į temą-kaip yra su II pakopos pensijų fondais?mokama ar ne 15 proc atsiimant?nes III pakopos moki tikrai-nu tas pats kas su GD,o su II?nes jei irgi reik mokėt-kažin ar tada verta eit iš sodros?nuo sodros pensijų juk nemokam pajamų mokesčio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anna: 09 kovo 2007 - 09:38
QUOTE(anna @ 2007 03 09, 09:37)
Skambinau į mokesčių inspekciją,tai viską labai gerai apie tą GD paaiškino..Žodžiu yra taip, kad jei pasinaudoji mokesčių lengvata ir sutartis yra ilgiau kaip 10 metų,tai atsiimdamas pinigus nuo sumokėtų įmokų moki 15 proc. mokestį, nuo to ką uždirbo tau (jei investicinis) nieko nemoki, jei nepasinaudoji irgi nieko nemoki, jei neišlaikai 10 metų, nutrauki anksčiau, tai moki 27 proc. (jis aišku turi mažėt,tai neaišku koks bus tuo metu kai atsiiminėsi įmokas). tai žodžiu nesuprantu ko čia parintis,gi kol kas viskas dar ok, kol tas pajamų mokesčio procentas kurį tu atsiimi viršija tą kurį sumokėsi,ir nelabai tikiu,kad kažkada jie apsikeis vietom,nebent gali susilyginti,tada bus dzin atsiiminėt  biggrin.gif juk jei tarkim aš moku po 100 lt pr mėnesį, tai per metus sumoku 1200,atsiimu 27 proc, o kaž-kada gale sumokėsiu 15, tai jei gerai suprantu skaičiais bus taip-realiai sumokėjus būsiu 876 Lt,o atgausiu 1020 Lt,tai juk daugiau,ar ne?aišku yra infliacija ir t.t. ir pan.,bet jau nuo to neapsisaugosi..jei kas labiau supranta-prašau pataisykit mane  ax.gif
db, į temą-kaip yra su II pakopos pensijų fondais?mokama ar ne 15 proc atsiimant?nes III pakopos moki tikrai-nu tas pats kas su GD,o su II?nes jei irgi reik mokėt-kažin ar tada verta eit iš sodros?nuo sodros pensijų juk nemokam pajamų mokesčio.

A tai šita gi aš galvojau, kad kai jau įsiveli į II pakopą, tai nieko negali atsiimti - dalyvauji kaupime ir gali tarp fondų migruoti ir viskas. O III pakopa yra savanoriškas, tai ten logiška atsiėmimo galimybė unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieblanda: 09 kovo 2007 - 10:08
O aš nepasitiku schmoll.gif Turiu net pavizdį čia gal ne tas pats,bet visdelto.Draugu tevai kaupe vaikų mokslams tai vat sumokejo žmonės 15.000 per visus tuos metus,o kai atėjo laikas atsiimti jiems dave 13,000.Tai vat kažkaip atšoko man noras kaupti tokiu būdu blush2.gif Geriau jau keist i eurus ir į sąskaita deti kaip procentinį indelį tongue.gif
Atsakyti

QUOTE(Shalnaja @ 2007 03 09, 12:02)
O aš nepasitiku schmoll.gif Turiu net pavizdį čia gal ne tas pats,bet visdelto.Draugu tevai kaupe vaikų mokslams tai vat sumokejo žmonės 15.000 per visus tuos metus,o kai atėjo laikas atsiimti jiems dave 13,000.Tai vat kažkaip atšoko man noras kaupti tokiu būdu blush2.gif Geriau jau keist i eurus ir į sąskaita deti kaip procentinį indelį tongue.gif

Na manau jei GD mokėdamas nesinaudoji pajamų mokesčio lengvata, tada ir atsiimant nereikia moket mokesčių, o tai reiškiaa tas pats kas ir normalioje sakaitoje laikyti, tik čia plius būna apdraustas ir dar gali truputėlį uždirbt, jei pingai investuojami.
Atsakyti
QUOTE(taiptaip @ 2007 03 09, 14:17)
Na manau jei GD mokėdamas nesinaudoji pajamų mokesčio lengvata, tada ir atsiimant nereikia moket mokesčių, o tai reiškiaa tas pats kas ir normalioje sakaitoje laikyti, tik čia plius būna apdraustas ir dar gali truputėlį uždirbt, jei pingai investuojami.

Na tiesą sakant visų niuansu nežinau schmoll.gif Parašiau tai ką man pasakė,o kaip ten iš tikro buvo.....
Atsakyti