Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai

QUOTE(solo @ 2010 02 22, 21:53)
"MP pension fund". Ir tėvus perrašiau, ir draugus. Vienintelė kompanija, užsiimanti TIK pensijų fondais.

Ir bendrovė, mokanti bene didžiausius komisinius pardavėįjams už parduotas 2 pakopas pensijas.
\
Arana, kodėl bėgtumėt atgal į Sodrą? Aš nebėgsiu. Nes tai jau mano asmeniniai pinigai, kuriuos, kad ir kokia būtų situacija mano artimieji paveldės. O ką jie gaus iš Sodros mano mirties atveju?

Beje, labai tikėtina, kad neilgai reiks laukt ir tuos fondus nacioanlizuos.

Manau daug atsirastų žmonių, kurie asmeniškai investuodami ir neturėdami jokios licenzijos padarė didesnį pliusą nei 27 proc.

Medinis, visada geriausiais uždarbis yra už paslaugas... smile.gif Šiuo atveju už fondų valdymą. Nesvarbu kokie fondo rezultatai, valdymo mokestį bendrovė vis tiek nusiskaičiuos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NiekoTokio @ 2010 02 24, 16:55)
Medinis, visada geriausiais uždarbis yra už paslaugas... smile.gif Šiuo atveju už fondų valdymą. Nesvarbu kokie fondo rezultatai, valdymo mokestį bendrovė vis tiek nusiskaičiuos smile.gif

O pensijų fondo paslaugos šiuo atveju yra kas? Investavimas? Tuomet tegu ima procentą nuo prieaugio. Manau būtų sąžininga.
Atsakyti
QUOTE(NiekoTokio @ 2010 02 24, 16:55)
Ir bendrovė, mokanti bene didžiausius komisinius pardavėįjams už parduotas 2 pakopas pensijas.

O kaip aš nukenčiu dėl kažkieno komisinių? biggrin.gif Brokerinėj dirbu, pasirinkau geriausia, iš ko buvo galima rinktis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2010 02 25, 00:25)
O kaip aš nukenčiu dėl kažkieno komisinių? biggrin.gif  Brokerinėj dirbu, pasirinkau geriausia, iš ko buvo galima rinktis biggrin.gif
o manote, kad komisinius altruistiskai kaip labdara draudimo kompanija sumoka nepaimdama ju is apdraustojo? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2010 02 25, 07:42)
o manote, kad komisinius altruistiskai kaip labdara draudimo kompanija sumoka nepaimdama ju is apdraustojo? bigsmile.gif

g.gif nu vat man labai dabar įdomu o kaip sumokėta komisinį pardavėjui galima paimti iš kliento? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2010 02 25, 07:49)
g.gif  nu vat man labai dabar įdomu o kaip sumokėta komisinį pardavėjui galima paimti iš kliento?  g.gif

Na tuomet jau man įdomu - iš kur atsiranda komisiniai, jei pinigai yra kliento?
Atsakyti
QUOTE(NiekoTokio @ 2010 02 24, 17:55)
Arana, kodėl bėgtumėt atgal į Sodrą? Aš nebėgsiu. Nes tai jau mano asmeniniai pinigai, kuriuos, kad ir kokia būtų situacija mano artimieji paveldės. O ką jie gaus iš Sodros mano mirties atveju?
Beje, labai tikėtina, kad neilgai reiks laukt ir tuos fondus nacioanlizuos.
Manau daug atsirastų žmonių, kurie asmeniškai investuodami ir neturėdami jokios licenzijos padarė didesnį pliusą nei 27 proc.
Savanoriškų pensijų fondų dalyviai nuo fondų įkurimo gavo kone 20 mln. Lt
Išėjusiems į pensiją 6.900 dirbantiesiems, kurie savanoriškai kaupė papildomą jos dalį, išmokėta 19,48 mln. Lt.
cituoju komentara po straipsniu (kalba netaisyta):
nu ka 2010.02.24 12:35
Teigini "Išėjusiems į pensiją 6.900 dirbantiesiems, kurie savanoriškai kaupė papildomą jos dalį, išmokėta 19,48 mln. Lt." perverciu i paprastu zmoniu kalba vienam zmogui ismoketa "net" 2823 Lt (19.480.000Lt/6.900žm.=2.823 Lt/žm. Gal gerbiamas straipsnio autorius parasys, kokios sodrines pensijos dalies negaus sitaip netiketai praturteje is privaciu pensiju fondu?
atsakymo i komentatoriaus klausima nera, bet ir man jis idomus butu.
Seimas po dviejų balsavimų sumažino pensijas ir socialines išmokas 2010-2011 metais
Nuo kitų metų bazinė pensija sieks ne 360 litų, kaip iki šiol, o 396 litai, nes dešimtadaliu didinama pagrindinė pensijos dalis nuo 110 proc. iki 120 proc. bazinės pensijos. Seimui nuo kitų metų 10 proc. padidinus pagrindinę pensijos dalį, ji sieks 432 litus.
Iki 325 litų senatvės pensijas šalyje gauna 2,670 tūkst. žmonių, iki 500 litų - 14,204 tūkst. litų, iki 600 litų - 38,169 tūkst., iki 700 litų - 69,262 tūkst., iki 800 litų - 61, 038 tūkst., iki 1 tūkst. litų - 31,649 tūkst., iki 1,1 tūkst. litų - 44,663 tūkst., iki 1,4 tūkst. - 7,219 tūkst., o virš 1,5 tūkst. -6,381 tūkst. šalies gyventojų.

Pamastymai? Niekas nezino, kiek bus verti dabarties pinigai ateityje po 30-40 metu, kai iseisime i pensija... ir deja joks Seimas nepriims politinio sprendimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2010 02 25, 08:17)
Na tuomet jau man įdomu - iš kur atsiranda komisiniai, jei pinigai yra kliento?

pagal Aranos ir Jūsų žinutę galima suprasti, kad komisinius mokamus pardavėjui įmonė nuskaičiuoja nuo kliento sukauptų lėšų fonde... nu aš tai kažkaip suprantu, kad nuo kliento galima nuskaityti tik įmokos ir turto valdymo mokesčius, bent 2os pakopos fonde, tai prie ko čia komisiniai pardavėjui ir klientas?
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2010 02 25, 09:22)
pagal Aranos ir Jūsų žinutę galima suprasti, kad komisinius mokamus pardavėjui įmonė nuskaičiuoja nuo kliento sukauptų lėšų fonde... nu aš tai kažkaip suprantu, kad nuo kliento galima nuskaityti tik įmokos ir turto valdymo mokesčius, bent 2os pakopos fonde, tai prie ko čia komisiniai pardavėjui ir klientas?
duosiu paprasta pavyzdi.
Imone gamina piestukus. Piestuko gamybine savikaina ceche 0,05 Lt. Imone nori 10 proc. pelno normos (gamybininku norai kuklesni nei prekybininku). Ar tai reiskia, kad piestuka pardavines uz 0,055 Lt?
Tikrai ne, nes dar yra administraciniai kastai - administracijos atlyginimai, rinkodaros kastai (niekas piestuko nepirks, jei apie jo egzistavima nezinos)... rezultate bendra piestuko savikaina gaunas 0,10 Lt, plius 10 proc. pelno norma ir piestukas prekybininkui parduodamas uz 0,11 Lt smile.gif

Analogiskai yra draudimo bendroveje. Pinigai is oro neatsiranda. Ir jokio skirtumo i kuria draudimo bendroves kastu eilute irasyti draudimo agento komisiniai - juos sumoka apsidraudes klientas mokedamas draudimo imokas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arana81: 25 vasario 2010 - 08:36
aš puikiai suprantu Jūsų pavyzdį, jei taip nebūtų nei vienas iš mūsų algų negautume bet kokiam darbe, gamyba ar paslaugas, čia jau nebėr prasmės...
bet tikrai neteisinga rašyti, kad komisinius pardavėjui tiesiogiai moka klientai tuomet, kaip aš supratau iš Jūsų pirmos žinutės, todėl ir pasitikslinau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dowwe: 25 vasario 2010 - 08:45
QUOTE(dowwe @ 2010 02 25, 09:44)
aš puikiai suprantu Jūsų pavyzdį, jei taip nebūtų nei vienas iš mūsų algų negautume bet kokiam darbe, gamyba ar paslaugas, čia jau nebėr prasmės...
bet tikrai neteisinga rašyti, kad komisinius pardavėjui tiesiogiai moka klientai tuomet, kaip aš supratau iš Jūsų pirmos žinutės, todėl ir pasitikslinau  ax.gif
svarbiausia, kad priejom bendros isvados mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2010 02 25, 09:44)
bet tikrai neteisinga rašyti, kad komisinius pardavėjui tiesiogiai moka klientai tuomet, kaip aš supratau iš Jūsų pirmos žinutės, todėl ir pasitikslinau  ax.gif

Tik biudžetinėse įstaigose algą moka biudžetas, kuris pinigų gauna iš piliečių ir įmonių mokesčių pavidalu. Visų kitų įmonių darbuotojų atlyginimus ir įmonių pelnus dažniausiai padaro klientai. Taip kad ir pensijų fondų komisus valdymo įmonės pardavėjams sumoka iš klientų nuimdami įmokos, valdymo ir dar kitaip vadinamus mokesčius. Žodžiu, jei firma neturėtų klientu, ji ne tik komiso nesumokėtų, bet ir atlyginimų. O galiausiai ir pati bankrutuotų. smile.gif

Pasidomėkit kiek siūlantis asmuo gaus komisinio už Jūsų pasirašomą pensiją. Gal apsimokės susitarti pačiam pasiūlyti tos firmos pensijas ir pasidalint komisiniu, nei tiesiog pasirašyt pensijos sutartį toje firmoje. smile.gif
Atsakyti