Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai

Esu pasirašiusi ir aš pensijos kaupimo sutartį. Tikėkimės per 40metų kasnors prisikaups biggrin.gif
Atsakyti
Esu pasirasiusi - tikiuosi neisiu i minusa g.gif
Atsakyti
esu pasirases bet labai netinkina
Atsakyti
Nesirasiau, nes salygos pasirode diskriminacines lyginant moteru ir vyru, uzdirbanciu tiek pat, tokio paties amziaus, busimas pensijas. Dar pries pora savaiciu skambino is SEB ir siule pasirasyti sutarti. Pastaruoju metu esu pasipiktinusi banku politika. Moralumas jiems svetimas.
Atsakyti
QUOTE(niedulis @ 2010 02 02, 20:09)
Nesirasiau, nes salygos pasirode diskriminacines lyginant moteru ir vyru, uzdirbanciu tiek pat, tokio paties amziaus, busimas pensijas. Dar pries pora savaiciu skambino is SEB ir siule pasirasyti sutarti. Pastaruoju metu esu pasipiktinusi banku politika. Moralumas jiems svetimas.

gal galit pakomentuoti tuos skirtumus?
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 02 02, 22:03)
pagal statistines draudiku lenteles moteru amzius ilgesnis nei vyru, todel tarkim sukaupus vienoda suma vyro pensija bus didesne nei moters, vien todel, kad ji moteris smile.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 02 02, 22:03)

Vyru numatoma pensija buvo didesne apie 300 Lt/men.
Atsakyti
QUOTE(niedulis @ 2010 02 02, 22:12)
Vyru numatoma pensija buvo didesne apie 300 Lt/men.
tokia ir bus smile.gif vieniems 300, kitiem gal daugiau ar maziau - siaip ne vienas konsultantas moteriai siulydamas II pakopos pensija apie sita skirtuma ne mur mur nepasako smile.gif
Atsakyti
afigiet blink.gif
kai reikalas privatus, tai nėra ko daugiau ir tikėtis - ekonomiškai naudinga turi būti paslaugos teikėjui, o ne gavėjui cool.gif

o kas, jei vyras gyvena ilgiau, nei numatyta? iš kokių pinigų mokama jo pensija, kai užsidirbtoji išsenka?
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2010 02 02, 22:20)
tokia ir bus smile.gif vieniems 300, kitiem gal daugiau ar maziau - siaip ne vienas konsultantas moteriai siulydamas II pakopos pensija apie sita skirtuma ne mur mur nepasako smile.gif

Tai vat siandien ir mane gunde,banke puse valandos smegenis plove,sakiau,pagalvosiu ir jau beveik buvau pasiryzus pasirasyt,bet dabar kai perskaiciau sita dalyka tai smarkiai suabejojau ar verta,sitokia diskriminacija blink.gif Idomu,kodel niekas lygiu teisiu kontrolieriams neapskundzia... g.gif konsultante,aisku,nei mur mur apie tai doh.gif Iki pensijos man 20 metu (arba daugiau ax.gif ),tai gal tikrai nebeapsimoka,a? Ka patartumet?
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 02 02, 22:27)
afigiet  blink.gif
kai reikalas privatus, tai nėra ko daugiau ir tikėtis - ekonomiškai naudinga turi būti paslaugos teikėjui, o ne gavėjui cool.gif

o kas, jei vyras gyvena ilgiau, nei numatyta? iš kokių pinigų mokama jo pensija, kai užsidirbtoji išsenka?
jei zmogus mirsta, kai ismoketa bent viena pensija - tie pinigai lieka draudimo bendrovei. Jei iki pensiju mokejimo pradzios - juos paveldi artimieji. Tu mirusiu anksciau/ veliau statistinio amziaus visada yra - statistines lenteles draudime tam ir reikalingos, kad ju pusiausvyra numatyti mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2010 02 02, 22:31)
Tai vat siandien ir mane gunde,banke puse valandos smegenis plove,sakiau,pagalvosiu ir jau beveik buvau pasiryzus pasirasyt,bet dabar kai perskaiciau sita dalyka tai smarkiai suabejojau ar verta,sitokia diskriminacija blink.gif Idomu,kodel niekas lygiu teisiu kontrolieriams neapskundzia... g.gif konsultante,aisku,nei mur mur apie tai doh.gif Iki pensijos man 20 metu (arba daugiau ax.gif ),tai gal tikrai nebeapsimoka,a? Ka patartumet?
Sodrai vienodai sviecia pensininko lytis smile.gif o va privaciose draudimo bendrovese taikomos draudimo metodikos pagal kurias lytis yra vienas is veiksniu apsprendzianciu busimo anuiteto dydi smile.gif

as apsidraudus ir turiu vieninteli nora - grizti i Sodros sistema blush2.gif siaip cia Jusu asmeninis sprendimas, bet kelio atgal pagal dabartine istatymine baze nebus 4u.gif
Atsakyti
bet, jei gerai pamenu, įmanoma gauti vienkartinę išmoką, o ne tik anuitetu mokėti, ar ne? g.gif
Atsakyti