Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai

QUOTE(prieblanda @ 2008 10 17, 12:12)
kokia šalis?

nezinau, kuria sali turejo omenyje Orchideja, bet praktikoje maciau vienos ES senbuviu pensiju fondu griuti ten gyvendama ax.gif patikekit, vaizdelis ne is graziuju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(VeroniQ @ 2008 10 17, 09:54)
me stai kadaise su CU pasirasem sutarti, bet siaip kai dabar pasauly tokia finansu krize, tai geriausia paciam savo lesas valdyt, o ne kokiem fondam patiket..

aha... pabandyk iš Sodros tuos 5,5 proc. persivesti į savo asmeninę sąskaitą tongue.gif tokios krizės kaip dabar , manau paliečia net tik pensijų fondus, bet ir kitas investicijas, bankų sąskaitas... ne veltui gi valstybė padidino indėlių draudimą ax.gif o šiaip žinau vieną žmogeliuką, kuris investavo, tam pasiėmė paskolą.. ir... baloj... gaila, bet niekas nuo to neapsaugotas... o jei fondus valdanti įmonė, sukišo babkes bile kur, ir todėl fondų vertės nusmigo... manau reikia fondų valdytojui duoti velnių, o įmonei padengti dėl rizikingų ir nepamatuotų investicinių sprendimų patirtus fondų nuostolius... aš už tokį fondų valdymą drinks_cheers.gif tik dar reiks palaukti kol įstatymai kalbės apie tą patį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2008 10 18, 13:06)
aha... pabandyk iš Sodros tuos 5,5 proc. persivesti į savo asmeninę sąskaitą  tongue.gif tokios krizės kaip dabar , manau paliečia net tik pensijų fondus, bet ir kitas investicijas, bankų sąskaitas... ne veltui gi valstybė padidino indėlių draudimą  ax.gif o šiaip žinau vieną žmogeliuką, kuris investavo, tam pasiėmė paskolą.. ir... baloj... gaila, bet niekas nuo to neapsaugotas... o jei fondus valdanti įmonė, sukišo babkes bile kur, ir todėl fondų vertės nusmigo... manau reikia fondų valdytojui duoti velnių, o įmonei padengti dėl rizikingų ir nepamatuotų  investicinių sprendimų patirtus fondų nuostolius... aš už tokį fondų valdymą  drinks_cheers.gif tik dar reiks palaukti kol įstatymai kalbės apie tą patį  ax.gif

Tuos 5,5 proc. nepersivesi, bet jei iki anuitetu mokejimo pradzios mirsi, juos gaus paveldetojai - vyras, vaikai, tevai...
Perskaicius apie indeliu draudimo sumos padidinima nejucia nusisypsojau. Paaiskinsiu kodel. Europos komisija rekomendavo suma didinti iki 50 tukst. euru, musiske finansu ministerija teikdama pasiulyma vyriausybei, ta suma padvigubino smile.gif faina, o dabar skaitom tarp eiluciu, ko nebuvo pranesimuose spaudai. Ta suma galios metus, primetam laika reikalinga patvirtinimui seime, paskelbima Valstybes ziniose (istatymas isigalioja tik po to, kai isspausdinamas ten) ir gaunam, kad istatymas galios kazkur iki 2009 m. lapkricio vidurio. O paskui... vel sena direktyva ir 22 tukst. euru. Izvelgiu tik viena teigiama dalyka, kad iki kitu metu lapkricio pas mus nebankrutuos ne vienas bankas, nes indėlių draudimo fonde 2008 m. rugsėjo 1 d. buvo sukaupta apie 1 mlrd. Lt, o indeliu lietuviai esam padeje 24 mlrd. Lt arba 24 kartus daugiau... taigi valstybe ju nesugebetu kompensuoti is jokiu saltiniu smile.gif
Del fondus valdanciu imoniu. Na jos tikrai diversifikavo rizika ir kiso visur, bet pasauline vertybiniu popieriu rinka downtrend'e ir tai jau nuo jokio fondo nepriklauso, paziurek, kiek NASDAQ indeksas nuo rugsejo sumenko doh.gif siaip pas mus administravimo mokesciai nesveiki - tiek sutarties sudarymo, tiek metiniai. Nors del sutarties sudarymo mokescio kadangi jis vienkartinis, labai nesikabinciau. Daug idomiau su metiniais - sukauptos lesos menksta, o valdytojas nuo ju metinius mokescius vis tiek pasiima. Cia manau turetu buti sekmes mokestis - uzdirbai, pasiimk tam tikra dali, nuostolis - nera ir metinio sekmes mokescio nuo investiciju prieaugio g.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2008 10 19, 09:56)
Tuos 5,5 proc. nepersivesi, bet jei iki anuitetu mokejimo pradzios mirsi, juos gaus paveldetojai - vyras, vaikai, tevai...
...siaip pas mus administravimo mokesciai nesveiki - tiek sutarties sudarymo, tiek metiniai. Nors del sutarties sudarymo mokescio kadangi jis vienkartinis, labai nesikabinciau. Daug idomiau su metiniais - sukauptos lesos menksta, o valdytojas nuo ju metinius mokescius vis tiek pasiima. Cia manau turetu buti sekmes mokestis - uzdirbai, pasiimk tam tikra dali, nuostolis - nera ir metinio sekmes mokescio nuo investiciju prieaugio g.gif

tai vat... paveldimi... tai yra daug geriau nei palikti Sodrai ax.gif manyčiau ax.gif
O dėl sutarties administravimo mokesčio, tai jis yra tik jei pasirašai su gyvybės draudimu pensijos kaupimą, man prie širdies gryni produktai, o ne primesti prie draudimo blush2.gif beje jis suvalgo procentaliai daugiau nei metinis 1 proc. administravimas g.gif aišku visi norim nieko nemokėti, bet iš ko tada gali gyventi fondų valdytojai ax.gif tai mokestis už valdymą, normalu... aišku sėkmės mokestis būtų prie tokių rinkos sąlygų geriausias klientui, bet prie didelio pelno labiausiai nuostolingiausias paprastam žmogeliukui ax.gif o jei valdytojas protingas, tai manau nuostoliai minimalūs blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2008 10 19, 11:25)
tai vat... paveldimi... tai yra daug geriau nei palikti Sodrai  ax.gif manyčiau  ax.gif
O dėl sutarties administravimo mokesčio, tai jis yra tik jei pasirašai su gyvybės draudimu pensijos kaupimą, man prie širdies gryni produktai, o ne primesti prie draudimo  blush2.gif beje jis suvalgo procentaliai daugiau nei metinis 1 proc. administravimas  g.gif aišku visi norim nieko nemokėti, bet iš ko tada gali gyventi fondų valdytojai  ax.gif tai mokestis už valdymą, normalu... aišku sėkmės mokestis būtų prie tokių rinkos sąlygų geriausias klientui, bet prie didelio pelno labiausiai nuostolingiausias paprastam žmogeliukui  ax.gif o jei valdytojas protingas, tai manau nuostoliai minimalūs  blush2.gif

Siaip reikia issikirti pensiju ir investiciniu fondu variantus, nes paskaicius tavo ir mano post'us... biggrin.gif doh.gif
Yra II pakopos pensiju fondai - pervedamos lesos is Sodros, papildomai zmogui nekainuoja, ir III pakopos pensiju fondai - i juos mokama savarankiskai. Mokesciai visur skirtingi ir tikrai ne 1 proc. smile.gif
Jei idomu, LR vertybiniu popieriu komisija savo tinklapyje yra susisteminus duomenis apie II pakopos pensiju fondus, nuoroda i xls failiuka cia, ir apie investicinius bei III pakopos pensiju fondus xls failiukai cia smile.gif mokesciu dydziai tikrai ivairus mirksiukas.gif
o va del didelio pelno nuostolingumo paprastam zmogeliukui, kuris ir yra svarbiausias ir vienintelis klientas, nesutinku smile.gif jei bet kuriuo atveju gauni pinigus uz darba, kurio neatlikai, tai velniam stengtis klientui uzdirbti daugiau smile.gif nera motyvacijos fondu valdytojams siuo metu biggrin.gif
Butu faina, jei daugiau papasakotum apie tavo nuomone protinga fondu valdytoja, man tikrai idomu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2008 10 19, 11:00)
Siaip reikia issikirti pensiju ir investiciniu fondu variantus, nes paskaicius tavo ir mano post'us... biggrin.gif  doh.gif
Yra II pakopos pensiju fondai - pervedamos lesos is Sodros, papildomai zmogui nekainuoja, ir III pakopos pensiju fondai - i juos mokama savarankiskai. Mokesciai visur skirtingi ir tikrai ne 1 proc. smile.gif
o va del didelio pelno nuostolingumo paprastam zmogeliukui, kuris ir yra svarbiausias ir vienintelis klientas, nesutinku smile.gif  jei bet kuriuo atveju gauni pinigus uz darba, kurio neatlikai, tai velniam stengtis klientui uzdirbti daugiau smile.gif nera motyvacijos fondu valdytojams siuo metu biggrin.gif
Butu faina, jei daugiau papasakotum apie tavo nuomone protinga fondu valdytoja, man tikrai idomu mirksiukas.gif

jo šitoj košėj makalošėj nesidominčiam investavimu tikrai trūko aiškumo biggrin.gif aš kalbėjau daugiau apie IIos pakopos fondus, nes pradėjau nuo situacijos apie Sodrą, manau šioje pakopoje kaupimas privalomas kiekvienam, todėl ir minėjau apie 1 proc. turto valdymo, kitaip metinio administravimo, mokestį ax.gif kuris ir pagal tavo nuorodą realiai taikomas yra iki 1 proc., ale poto primaišiau ir IIIią pakopą doh.gif čia ir susivėlė viskas doh.gif , o vat papildomą pensijos kaupima labai mėgsta pardavinėti su gyvybės draudimu... ir pardavėjui gerai, nes atsiranda įsipareigojimas mokėti, ir turtas auga ir mokesčiai auga, ir administravimo mokestį už sutartį gali nusiplėšt ax.gif pati esu ant to užkibus, gerai, kad tik investicinio gyvybės draudimo ir stebėdama šiandien rezultatus norisi verk verysad.gif
Aišku tikrai palaikau tavo nuomonę, kad dauguma nagai į save lenkti, bet aš mastau, kad tikrasis fondų valdytojas yra tas, kuris valdo svetimus pinigus taip kaip savo, investuodamas su protinga riziką, o ne bet kur... gaila tokių reikia labai gerai paieškoti... bet protingi pensijų fondai pagaliau turės įsisavinti, kad jei dirbs kliento naudai, tai turės jį ilgai ir dar jis visur rekomenduos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dowwe: 19 spalio 2008 - 17:36
Penktadieni, Sausio 9 d. laukiame KaunoSpekuliantu klube pensiju fondu valdytoju.

Kvieciu pas mus norincius isgirsti ir pamatyti, kas yra kas.

registruotis:
tel: 8 670 32660
Atsakyti
O ar girdejot ka apie aig life pensiju kaupimo fonda ,kaip jis jums?
Atsakyti
QUOTE(Promise @ 2009 01 08, 17:28)
O ar girdejot ka  apie aig life pensiju kaupimo fonda ,kaip jis jums?

Viskas normaliai. Gali drasiai pasirašyti, nes pats asmeniškai žinau, kad nepatyrė jokių praradimų per šią laiką...

IKI.
Atsakyti
QUOTE(Max' @ 2009 01 09, 09:37)
Viskas normaliai. Gali drasiai pasirašyti, nes pats asmeniškai žinau, kad nepatyrė jokių praradimų per šią laiką...

IKI.

Tai gyvybės draudimo įmonės filialas Lietuvoje ir neturi teisės vykdyti pensijų kaupimo veiklos. Taip vadinama jų pensijų kaupimo sutartis yra gyvybės draudimo sutartis.
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2009 01 09, 11:15)
Tai gyvybės draudimo įmonės filialas Lietuvoje ir neturi teisės vykdyti pensijų kaupimo veiklos. Taip vadinama jų pensijų kaupimo sutartis yra gyvybės draudimo sutartis.

Pažiūrėjau aranos81 įdėjo nuorodoje esantį failiuką - ten "aig life" nėra. Nemanau, kad VPK būtų juos pamiršusi.
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2009 01 09, 13:13)
Pažiūrėjau aranos81 įdėjo nuorodoje esantį failiuką - ten "aig life" nėra. Nemanau, kad VPK būtų juos pamiršusi.

AIG Life ir nerasi VPK, nes tai draudimo bendrove (o ne investicine) ja rasi www.DPK.lt (draudimo prieziuros komisija) ir AIG Life yra tik "brandas" UAB vadinasi "Amplico life.... filialas" wink.gif
Papildyta:
QUOTE(dowwe @ 2008 10 19, 18:36)
jo šitoj košėj makalošėj nesidominčiam investavimu tikrai trūko aiškumo  biggrin.gif aš kalbėjau daugiau apie IIos pakopos fondus, nes pradėjau nuo situacijos apie Sodrą, manau šioje pakopoje kaupimas privalomas kiekvienam, todėl ir minėjau apie 1 proc. turto valdymo, kitaip metinio administravimo, mokestį  ax.gif kuris ir pagal tavo nuorodą realiai taikomas yra iki 1 proc., ale poto primaišiau ir IIIią pakopą  doh.gif čia ir susivėlė viskas  doh.gif , o vat papildomą pensijos kaupima labai mėgsta pardavinėti su gyvybės draudimu... ir pardavėjui gerai, nes atsiranda įsipareigojimas mokėti, ir turtas auga ir mokesčiai auga, ir administravimo mokestį už sutartį gali nusiplėšt  ax.gif pati esu ant to užkibus, gerai, kad tik investicinio gyvybės draudimo ir stebėdama šiandien rezultatus norisi verk  verysad.gif
Aišku tikrai palaikau tavo nuomonę, kad dauguma nagai į save lenkti, bet aš mastau, kad tikrasis fondų valdytojas yra tas, kuris valdo svetimus pinigus taip kaip savo, investuodamas su protinga riziką, o ne bet kur... gaila tokių reikia labai gerai paieškoti... bet protingi pensijų fondai pagaliau turės įsisavinti, kad jei dirbs kliento naudai, tai turės jį ilgai ir dar jis visur rekomenduos  mirksiukas.gif

Va si bei ta esu surases apie II ir III pak kaupimuose taikomus mokescius: http://manofinansai....u-mokesciu.html
Atsakyti