PKS galima pasirasineti nebent iki 40 metu. veliau jau vargiai ar beapsimoka tai daryti, nebent jusu atlyginimas ant popieriaus yra kokie 4.000lt. siaip geda del kai kuriu kolegu, kai del savo komiso eina ir apgaudineja zmones :?
Šiaip manau, kad apsimoka pensijos kaupimas jei turi dar min 10-15 metų iki pensinio amžiaus, aišku jei išvis tai pradedi tiek likus daryti, tai antros pakopos nebeužteks, reikės kaupti ir pačiam trečioje
Pasirinkau nuo pat pradžių,kai tik tokie atsirado
is pradziu nepasirinkau, ir tikriausiai nebesirinksiu
QUOTE(ojojoj @ 2008 08 17, 23:51)
is pradziu nepasirinkau, ir tikriausiai nebesirinksiu
o kas vercia taip elgtis? jei kalbeti apie 2 pak fonda tai ji tureti yra tiesog butina, tai tiesiog padidina jusu busima pensija keliais simtais litu, na nebent jums pinigu nereikia...
va yra skaisciuokle kur galit pasiskaiciuot pensija su 2 pak ir be 2 pak fondu:
Skaiciuokle
QUOTE(Zilvinasb @ 2008 08 25, 08:51)
aš kažkodėl nelabai pasitikiu skaičiuoklėmis, čia kažkas panašaus kaip su banko paskolų ar lizingų skaičiuokle, pasiskaičiuoji, ateina ir žiūri, kad visai ne tas gaunasi... kadangi ji pagaminta Sodros iniciatyva, tai nesistengta pernelyg manau, juk sodrai gaila atiduot pinigėlius
QUOTE(dowwe @ 2008 08 25, 18:16)
aš kažkodėl nelabai pasitikiu skaičiuoklėmis, čia kažkas panašaus kaip su banko paskolų ar lizingų skaičiuokle, pasiskaičiuoji, ateina ir žiūri, kad visai ne tas gaunasi... kadangi ji pagaminta Sodros iniciatyva, tai nesistengta pernelyg manau, juk sodrai gaila atiduot pinigėlius
ne taip mane supratai, norejau tk parodyt kad 2 pak fondas lygu 200 lt plius pensijos ir tiek, a taip ar kitaip is sodros gaunamu keliu simtu litu neuzteks pensijoj, taigi butina rupintis ir savarankisku investavimu. p.s. skaiciuokle padaryta valstybine, tai neturetu smarkiai "meluoti" vistiek situacija graudziai apgailetina, jei gauni 3000 i rankas tai pensijos gausi apie 800lt... baisu.
Mane tai labiausia erzina, kad su tais paciais duomenim vyro ir moters pensija skirsis apie 200 Lt...
Bet vistiek as uz PF. Su tokia demografine ir ekonomine situacija is sodros nieko gera negalima tiketis....
Bet vistiek as uz PF. Su tokia demografine ir ekonomine situacija is sodros nieko gera negalima tiketis....
Jo... ypač po tokių žinučių, kad pensijų fondai ją varo į bankrotą ir todėl jie didins visiems mokesčius 1 proc...
Nepasirašiau ir nepasirašysiu. Nes po 20 metų gali tokių fondų nebelikti, bankrutuoti, kaip dabar bankai. Žinau šalį, kurioje tokie fondai uždrausti. Manau ne be reikalo.
me stai kadaise su CU pasirasem sutarti, bet siaip kai dabar pasauly tokia finansu krize, tai geriausia paciam savo lesas valdyt, o ne kokiem fondam patiket..
QUOTE(Orchidėja @ 2008 10 17, 10:45)
Nepasirašiau ir nepasirašysiu. Nes po 20 metų gali tokių fondų nebelikti, bankrutuoti, kaip dabar bankai. Žinau šalį, kurioje tokie fondai uždrausti. Manau ne be reikalo.
kokia šalis?