Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai

QUOTE(Vall2 @ 2008 04 24, 20:43)

Papildyta:
Jau minejau, yra kitokiu investavimo budu: obligaciniai fondai, terminuoti indeliai ir t.t.
laikui "pratempti".

Tačiau investavus į III pakopos PF, galima pasinaudoti mokesčių lengvata, kurios nesuteikia investiciniai fondai.
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2008 04 25, 07:27)
Tačiau investavus į III pakopos PF, galima pasinaudoti mokesčių lengvata, kurios nesuteikia investiciniai fondai.

g.gif vo čia man irgi patinka...
Atsakyti
Mūsų šalis taip tvarkosi, kad kuo labiau susukti ir nieko gero paprastam žmogeliui. Džiaugiuosi, kad neįsivėliau į šią pensijų fondų aferą. Jautė dupcė, kad čia nieko gero. Neseniai skaičiau kelis straipsnius apie tai, kaip žmonės nukentėjo, kiek turi negatyvių potyrių. Nenoriu jaustis taip, kad mane kažkur apvogė man nežinant.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 04 25, 08:17)
Mūsų šalis taip tvarkosi, kad kuo labiau susukti ir nieko gero paprastam žmogeliui. Džiaugiuosi, kad neįsivėliau į šią pensijų fondų aferą. Jautė dupcė, kad čia nieko gero. Neseniai skaičiau kelis straipsnius apie tai, kaip žmonės nukentėjo, kiek turi negatyvių potyrių. Nenoriu jaustis taip, kad mane kažkur apvogė man nežinant.

Nenorėčiau sutikti, kad nukentėjo, nes dar ne daug laiko praėjo. O tie kurie jau baigė kaupimą net ir išlošė - jiems Sodros pensija nesumažėjo ir dar vienkartine išmoka gavo iš II pakopos PF. O apie naudą ar nukentėjimą galima spręsti tik tada, kai gauni išmoką, o ne kai žiūri į sąskaitą, nes situacija gai labai pasikeisti.
Atsakyti
Ar gali parašyti, kiek tie žmonės dabar gauna iš pensijų fondų? Realiai.

Tas ir yra, kad pas mus tai yra nauja, nepatirta, neištyrinėta. Kai tokia situacija, daug vietų manipuliacijoms, susukimams. Nes žmonės nežino. O nežinantį, nesusigaudantį apsukti - viens du trys ax.gif

Atsakyti
Tikrai negalėčiau pasakyti, kiek gauna realiai, čia lygiai toks pats klausimas kaip ir kiek pinigų turi savo sąskaitoje. O be to, tokios informacijos neturiu ir negaliu turėti. Prielaidas darau vadovaudamasi įstatymų nuostatomis ir bendrais ekonominiais dėsniais, tokias kaip - kadangi PF yra ilgalaikė investicija, rezultato reikėtų laukti po kokių 10 metų ir tada daryti išvadas
Atsakyti
niekas nieko nezino,... aisku kad dar anksti spresti, turi min. 20 metu praeiti kad ivertinti pokycius ir nauda
Atsakyti
vat būtent... visi apie pensijų fondus kalba, kad oj nieko gero, va pirmieji išėjo į pensiją ir nieko negavo doh.gif bet kiek jie metų kaupė? 3-4 maksimum... nenuostabu, juk kai prasidėjo reforma, visiems bankams svarbiausia buvo parduoti produktą, nežiūrint žmogaus amžiaus, nepaaiškinant jam, kad tiek metų neužteks... pamenu kaip man draudime aiškino ir rodė, kad tik po 15 metų prasidėda tikrasis investicijų augimas, tai čia draudimas, kur mokesčiai nerealūs atskaitomi ir visokios apsaugos... pensijų fonduose tų atskaitymų mažiau visokių, man jie suprantamesni, nes viskas aišku, o ne kaip investiciniam draudime... aišku pasidaro tik kai reikia išmokos arba kažką pakeisti... doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

Tai stai susiduriau su tokia problema .Pries kelias dienas pasirasem pensiju kaupimo fondo sutarti su aig kompanija 25 metams.Na taip gavosi kad ten dirba viena mamos pazistama ir ji tiesiog ipirso vos ne prievarta ta sutarti ,kad mums jo butinai reikia,kad cia labai naudinga ir tt.netgi manipuluodama tuo kad ji cia labai mumis rupinasi ir daug del musu daro,nors net salygu sutarties kaip reikiant nepaaiskino.Na kazkaip net labai nepagalvodamos pasirasem .Bet kazakip veliau tik atsigaiveliojau ,kad iklimpom 25 metams moketi i pusmeti 900lt.Na gal cia atrodys kam ir maza suma ,turiu omeny tiems kurie jau seniai dirba,turi pastovu darba,nemaza alga gauna.na bet as tik pradejau studijuot ir turiu uz tai moketi ,o dirbt tikrai neiseitu,nes mokslai is kart nukentetu. mama vel gi dirba tik puse etato ,nes del ligos kitaip negali,plius dar turim paskola pasiemeir siap visokie mokesciai. Bijau kad neisgalesim tu pinigu moket,nes labai sunku taupyt is minimaliu pajamu ,nebent pragyvent tik su duona ir vandeniu.
Pati jokio supratimo apie tiokias sutartis neturiu,tai gal jus galetumet paaiskint man ,ar sunku nutraukti tokia sutarti,ar imanoma isvis??
Atsakyti
QUOTE(Promise @ 2008 06 10, 20:38)
Sveikos,

Tai stai  susiduriau su tokia problema .Pries kelias dienas pasirasem pensiju kaupimo fondo sutarti su aig kompanija 25 metams.Na taip gavosi kad ten dirba viena mamos pazistama ir ji tiesiog ipirso vos ne prievarta ta sutarti ,kad mums jo butinai reikia,kad cia labai naudinga ir tt.netgi manipuluodama tuo kad ji cia labai mumis rupinasi ir daug del musu daro,nors net salygu sutarties kaip reikiant nepaaiskino.Na kazkaip net labai nepagalvodamos pasirasem .Bet kazakip veliau  tik atsigaiveliojau ,kad iklimpom 25 metams moketi i pusmeti 900lt.Na gal cia atrodys kam ir maza suma ,turiu omeny tiems kurie jau seniai dirba,turi pastovu darba,nemaza alga gauna.na bet as tik pradejau studijuot ir turiu uz tai moketi ,o dirbt tikrai neiseitu,nes mokslai is kart nukentetu. mama vel gi dirba tik puse etato ,nes del ligos kitaip negali,plius dar turim paskola pasiemeir siap visokie mokesciai. Bijau kad neisgalesim tu pinigu moket,nes labai sunku  taupyt  is minimaliu  pajamu ,nebent pragyvent tik su  duona ir vandeniu.
Pati jokio supratimo apie tiokias sutartis neturiu,tai gal jus  galetumet  paaiskint man ,ar sunku nutraukti tokia sutarti,ar imanoma isvis??

Čia, kaip suprantu, III pensiju pakopa. Sutartį tikrai galima nutraukti, tik nesu garantuota, ar visai nepatirsit finansinių nuostolių. Jei ir patirsit, tai tikrai nebus daug, ypač jei palyginsit su tom sumom, kurias turėtumėt sumokėt rolleyes.gif mano tėtė po metų III pakopos pensijų kaupimo sutartį nutraukė, tai jam tas kainavo 300 Lt, bet dabar to visai nesigaili smile.gif
Atsakyti
aš irgi suprantu, kad čia trečia pakopa, kai žmogus kaupia pats, noriu pasitikslinti ar pirmąją įmoką jau įmokėjei? nes tik tada sutartis įsigalioja, ir ar ji su draudimine apsauga dar klausimas, kad būtų visai aiškesnė situacija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dowwe: 11 birželio 2008 - 07:50
QUOTE(Promise @ 2008 06 10, 19:38)

Pati jokio supratimo apie tiokias sutartis neturiu,tai gal jus  galetumet  paaiskint man ,ar sunku nutraukti tokia sutarti,ar imanoma isvis??

Ir aš kiek esu susidūrusi, panašias sutartis be jokių nuostolių galima nutraukti ar ne per 30 kalendorinių dienų?

Štai ką rašo DPK (http://www.dpk.lt/gyvybe.klausimynas.php prie Pagrindinės draudimo sutarčių nuostatos):

Štai kodėl ypač svarbu įdėmiai skaityti draudimo taisykles, tačiau nereikėtų pamiršti, kad kuo daugiau draudimo įmonė prisiima rizikos, tuo daugiau reikia mokėti už draudimo apsaugą. Prieš sudarydami draudimo sutartį, apgalvokite, ko Jūs tikitės ir ko Jums reikia. Nesielkite skubotai. Praktika parodė, kad yra draudėjų, kurie persigalvoja tik sudarę draudimo sutartį. (t. y. per 30 dienų nuo gyvybės draudimo sutarties sudarymo). Tokiu atveju draudėjas turi teisę vienašališkai nutraukti draudimo sutartį ir draudikas, išskyrus atvejus, kai gyvybės draudimo sutarties terminas yra 6 mėnesiai ar trumpesnis, privalo grąžinti visą sumokėtą draudimo įmoką. Ši lengvatinė sutarties nutraukimo galimybė taikoma tik tada, kai draudėjas yra fizinis asmuo.

Atsakyti