Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai

QUOTE(Milda84 @ 2008 03 04, 17:33)
Sutinku reikia investuoti visada ten kur nukryte ir iseidineti is investiciju kai akcijos pakila. aisku nepirkti ir tu pigiu kuriom prognozes nekokios. geriausia tai manau tureti gera  financu patreja. tikrai gera

Baikit Jus ziureti TV ... ypac filmus susijusius su makleriais, brokeriais.

OMX - B turi 109 akcijas, kiek is ju pirktumete ?

Gal dar liko nors biskutukas atminties:
Alytaus tekstile, Panevezio ekranas, Vilniaus Vingis.
Panevezio statybos trestas, Apranga, Energetika.

Visos paminetos akcijos, jei vaziavo, tai vaziavo 2-3 metus ta pacia kryptimi, su pagreitejimu, suletejimu.

Aisku, jei Jus megstate adrenalina, Day Trading, tada kitas reikalas.
Aisku, jei dirbate ne OMX-B rinkoje, tada vel kita sneka.

O patarejai ...
kai paziuri pernai metu musu Lietuvisku makleriu snekas ... tai "pataikymas" 30%
Manau, kad tiek pataikyti galima "uzsimerkus".

O finansu patarejas reikalingas mokesciu klausime, cia pritariu, o jei dar bus geras, arba bus patareju komanda, tada galima drasiai ir i VMI izengti.
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2008 02 22, 15:24)
Sodra neleis sudaryti 2os pakopos pensijų kaupimo sutarties, nes nedirbi  rolleyes.gif man asmeniškai labai įdomu kodėl motinystė į stažą įeina, o pensijos kaupti negali... ar aš klystu dėl stažo unsure.gif ...

man atrodo, sutartį dėl pensijų galima sudaryti, bet pinigėliai į fondą bus pervedami tada, kai pradėsi dirbti unsure.gif
Atsakyti
4u.gif biggrin.gif
bet kur tokiu rasti? tu geru patareju?
Atsakyti
QUOTE(Milda84 @ 2008 03 05, 17:44)
bet kur tokiu rasti? tu geru patareju?

Jei Kaune, atbek pas mumi. Aisku, mes nepretenduojam buti labai geru patareju, bet ... bent jau bendaminciu buri siulau.

Kiekviena penktadieni. 16:xx ... 2x.xx

Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2008 02 26, 18:19)
Nors pensija man atrodo dar labai toli, bet cia pasiskaicius, susimasciau, kad reikia ir man pradeti pensija kaupti  g.gif 

Tie fondai man yra tamsus miskas, tos pensiju pakopos irgi. Kas domites tais pensiju fondais, kur siulytumet pasirasyt?? Man kazkaip Finasta patikimai atrodo, arba kokios tarptautines draudimo bendroves (commercial union, AIG Life ir pan.)  g.gif

aš siūlau bankuose kaupti o ne draudimo bendrovėse 4u.gif
QUOTE(Milda84 @ 2008 02 27, 13:57)
nu baikit finasta! ju fondai krenta! pasimkit verslo zynias ten parasyta pelningiausiai dirbantys fondai. ir ti toli grazu ne finasta

doh.gif man finasta tai kažkas baisaus, vien dėl to kokiom milijoninėm baudom baudžiami jie yra schmoll.gif
QUOTE(prieblanda @ 2008 02 27, 20:47)
Kas per baudos?  blink.gif  pirmą kartą girdžiu  unsure.gif

jie dirba nešvariai ir nesilaiko taisyklių

QUOTE(andos @ 2008 03 05, 17:29)
man atrodo, sutartį dėl pensijų galima sudaryti, bet pinigėliai į fondą bus pervedami tada, kai pradėsi dirbti  unsure.gif

jei nedirbi negali - nes registruojant rodo kad žmogus yra nedraudžiamas mirksiukas.gif

Aš pati turiu viem iš didžiųjų bankų, kol kas esu tuo labai patenkinta
Atsakyti
QUOTE(ingakalnis @ 2008 03 10, 11:19)
aš siūlau bankuose kaupti o ne draudimo bendrovėse 

"terminuoti indeliai" ...
Atsakyti
kaupti tiek PKS fonduose, tiek indelius kaupiamuosius dėti nes pastarieji palankesni yra jei nedidelės pinigų sumos ir žinai kad kaupi (kad ir kokiai kelionei su šeima vasara)
Atsakyti
QUOTE(ingakalnis @ 2008 03 10, 15:38)
kaupti tiek PKS fonduose, tiek indelius kaupiamuosius dėti nes pastarieji palankesni yra jei nedidelės pinigų sumos ir žinai kad kaupi (kad ir kokiai kelionei su šeima vasara)

Nu bet ... taciau, o ...
juk infliacija didesne nei palukanos terminuotuose indeliuose.
O apie kaupiamuosius .... tik nuo 20 KLT.

Tai kas cia per investicijos, kai gale galu ideta pinigu suma ... sumazeja ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vall2: 10 kovo 2008 - 17:04
Nežinau kur taip gali atsitikti g.gif
pati dirbu viename iš bankų, galėčiau daug diskutuoti ta tema bet neverta tikrai.
kaupiamieji indeliai yra naudingi kai nori pasitaupyti ateičiai šiek tiek, ne ilgam laikotarpiui (tarkim keliem metams, kad ir su kokiom 5,5metinėm palūkanom, nuo 1000 ne daug priauga bet idėti po dalį kas mėnesį, pasiimi paskui visus be jokio mokesčio prieš mėn, pranešus ir viskas) kai tuo tarpu namuose pinigai gulėdami nei tų 5.5 neuždirbtų.
jei dėsi terminuotą kaupiamąjį - metams, palūkanos apie 6proc plius jei suma gera, galima padidinti kad ir iki 7proc. padėk kad ir 10-50tūks. metam - pasijaučia, bet čia jau kiti niuansai yra dėl ko kaupiamasis būtu parankesnis nei TI.

P.S INFLIACIJA BE ABEJONĖS PIRMAUJA PROCENTALIAI BET VIS ŠIS TAS GERIAU NEI 0.

PKS III pakopa jau yra taupymui tikrai ne +10 ar +20metų ( jei lieka iki pensijos mažiau nei 15metų fondai yra iš vis nenaudingi - ką norit tą galit klientam pudrinti bet faktais ir akivaizdūs pavyzdžiai kalba patys už save, bėt vėlgi - jei alga yra solidi ( ne 4000 ir ne 6000 tai tada galima dėti ir kaupti po kiek nori III pakopoje turint omenyje sodrines lubas ir galimybe paveldėti pensijos sukauptus pinigus...

Manau diskusija yra visiškai neverta dėmesio nes kiekvienas atvejis individualus, darbuotojai taip pat skirtingi, aš niekada nekišau ir nekišiu klientui to kas jam nenaudinga, produktų begalė bet kuriais netikiu (kaip kad investiciniai fondai tam tikrais - tai tokių ir nesiūlau - kokia iš to nauda jei šiai dienai ir pastaraisiais+-5m visi daugiau į minusą nei į pliusą kad ir kokie oficialius banko rezultatai būtų geri, apie tokią šaraškino kontorą kaip finasta net nekalbu...

o... bet.. tačiau - visur ir visada buvo ir bus, jei ant to kabėsime, geriau eiti ieškoti virvės stipresnės wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakalnis @ 2008 03 11, 13:26)
INFLIACIJA BE ABEJONĖS PIRMAUJA PROCENTALIAI BET VIS ŠIS TAS GERIAU NEI 0
o... bet.. tačiau

Labai daug teisingu zodziu, minciu ir minciu tarp eiluciu.

Galiu pasakyti: pirma karta girdziu taip snekant banko atstova.

Jei esat netoli Kauno noreciau Jus pakviesti i Kauno spekuliantu koki nors susitikima.
Atsakyti
Esu patenkinta tuo, kad save atradau visai kitokioje sferoje nei mano specialybė smile.gif

Dirbu ir jaučiu malonumą, o tai manau pati geriausia atsipirtis ir motyvacija.
- esu sostinėje-

Atsakyti
QUOTE(andos @ 2008 03 05, 16:29)
man atrodo, sutartį dėl pensijų galima sudaryti, bet pinigėliai į fondą bus pervedami tada, kai pradėsi dirbti  unsure.gif

nepavyks sudaryti pensijų kaupimo sutarties, jei žmogus nėra dirbantis schmoll.gif tuo metu, o sudarius pirmą sutartį Sodra pinigėlius pradeda pervedinėti tik kitais metais, tai jie vadina "biudžeto planavimu" wink.gif

QUOTE(Vall2 @ 2008 03 06, 11:34)
Jei Kaune, atbek pas mumi. Aisku, mes nepretenduojam buti labai geru patareju, bet ... bent jau bendaminciu buri siulau.

koks nuostabus pardavimas blush2.gif

Atsakyti