ačiū
VMI niekaip nesugeba normaliai paaiškint...
aš čia skaičiuoju kai būsiu pensininkė ir tarkim pagal įstatymą pasirinksiu, kad man mokėtų kas mėnesį po 300 lt iš papildomai sukauptų, tai kaip šias išmokas apmokestins, niekaip negaunu normalaus atsakymo...
vienintelis komentaras, kad reikia šioje sumoje išskirti apmokestinamas ir neapmokestinamas sumas... apmokestinamos įmokos, neapmokestinamas pelnas, bet jei nuostolis? kas tada
? ir kaip atskirti kuri dalis apmokestinama kuri ne... vargšai tie pensininkai, jei aš nesuprantu, tai kaip suprast
Papildyta:
QUOTE(zuza @ 2008 02 06, 19:02)
laba visoms, ziuriu isryskejo bendra tenndencija, kad investicinis GD yra blogai
o as apsidraudziau pries trejeta menesiu
o tai kas konkreciai blogai: kaupi, investuoji, draudiesi nuo visokiu kriziu + susigrazini mokesciu lengvata
Tai kas cia blogai?
Papildyta:
bendrai tai plaukioju as siame reikale, tundra visiska
gal verta nutraukti sutarti, jeigu isgirsiu rimtu argumentu
investicinis gyvybės draudimas nėra blogas produktas iš principo, o ir lyginti su pensijos kaupimo nėra ką, nes gyvybės draudimo paskirtis - gyvybės ligų ir traumų draudimas, o kaip prideda investicinis, tai dar tipo ir taupymas... bet kas lieka iš to taupymo, kai visokios rizikos suvalgo... neįpatingai, todėl mano nuomones, geriausi yra ne kažkokie hibridiniai produktai i gryni, imi tik gyvybės ir taumų draudimu ir taupai senatvei. Aš turiu pasirašius prie 3 metus investicinio draudimo sutartį ir kai išsiaiškinau viską pasijutau apgauta, vien dėl mokesčių, kurie pirmuosius metus siekia net 50proc. visos įmokėtos sumos. Todėl susimažinau visas rizikas, palikau tik gryną gyvybės draudimą su nedarbingumo praradimu, kokia ir yra tikroji jo paskirtis, kad to "investicinio taupymo" bent kažkiek liktų, o dabar kai jau greit baigsiu mokslus ir galėsiu susigrąžint už pensijos kaupimą įmokas, tuomet imsiu kaupti ir pensija