Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai

QUOTE(dowwe @ 2007 12 17, 21:20)
tai bankas tik valdo ir už tai ima mokestį  ax.gif priklauso pensijų fondų turtas tai tik pensijų fondo dalyviams  mirksiukas.gif

tas valdo ir reiskia, kad bankas su jusu pinigais dirba, t.y. juos investuoja.
Atsakyti
QUOTE(TeQuiLa @ 2007 12 18, 07:24)
tas valdo ir reiskia, kad bankas su jusu pinigais dirba, t.y. juos investuoja.

bet valdo patikėjimo teise, negali panaudoti savo reikmėms g.gif , tai priklauso žmonėms, t.y. būsimiems pensininkams ax.gif
Atsakyti
nu *****... kuo toliau gilinuosi tuo labiau nesuprantu... jei kaupiu trečios pakopos pensijų fonduose, tai ką atsiimant apmokestina? g.gif įmokas ar visą sumą? jei nesu pensininkas kai nutraukiu ar nesu išlaikius tų 10 metų? unsure.gif
Atsakyti
as esu Hansa kliente, turiu ten viska ir draudima ir PF antros ir trecios pakopos...kolkas esu patekinta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2008 02 01, 20:56)
nu *****... kuo toliau gilinuosi tuo labiau nesuprantu... jei kaupiu trečios pakopos pensijų fonduose, tai ką atsiimant apmokestina?  g.gif  įmokas ar visą sumą? jei nesu pensininkas kai nutraukiu ar nesu išlaikius tų 10 metų?  unsure.gif

Ištrauka iš gyvyntojų pajamų mokesčio įstatymo

Neapmokestinamos pajamos:
iš sudaryto pensijų fondo gauta pensijų išmokų dalis, viršijanti sumokėtas pensijų įmokas į šį fondą, jei pensijų kaupimo sutarties terminas yra ne trumpesnis kaip 10 metų arba pensijų fondo dalyvis pagal Papildomo savanoriško pensijų kaupimo įstatymą yra įgijęs teisę į pensijų išmokas, taip pat, gyventojui išstojus iš pensijų fondo ir neperėjus į kitą pensijų fondą, išmokamos sumos dalis, viršijanti sumokėtas pensijų įmokas, jeigu išstojama iš pensijų fondo ne anksčiau kaip praėjus 10 metų nuo pensijų kaupimo sutarties sudarymo dienos arba gyventojas yra sulaukęs pensinio amžiaus pagal Papildomo savanoriško pensijų kaupimo įstatymo nuostatas;

*Pastaba: Nuostatos taikomos apskaičiuojant ir deklaruojant 2006 m. pajamas.

*9) iš sudaryto pensijų fondo gauta pensijų išmokų dalis, viršijanti sumokėtas pensijų įmokas į šį fondą, jei pensijų kaupimo sutarties terminas yra ne trumpesnis kaip 10 metų arba pensijų fondo dalyvis pagal Papildomo savanoriško pensijų kaupimo įstatymą ar Profesinių pensijų kaupimo įstatymą yra įgijęs teisę į pensijų išmokas, taip pat, gyventojui išstojus iš pensijų fondo ir neperėjus į kitą pensijų fondą, išmokamos sumos dalis, viršijanti sumokėtas pensijų įmokas, jeigu išstojama iš pensijų fondo ne anksčiau kaip praėjus 10 metų nuo pensijų kaupimo sutarties sudarymo dienos arba gyventojas yra sulaukęs pensinio amžiaus pagal Profesinių pensijų kaupimo įstatymo nuostatas;

*Pastaba. Šios nuostatos taikomos apskaičiuojant ir deklaruojant 2007 m. ir vėlesnių metų pajamas.

Atsakyti
Ačiū, bet čia yra išlaikius 10 metų, o jei neišlaikius? g.gif labai jau painu man čia... net VMI sunku paaiškint doh.gif
Atsakyti
Neišlaikius 10 m. būtų apmokestinama iki 24 proc. jeigu naudojotės pajamų mokesčio lengvata. Kitaip sakant reikėtų grąžinti gautą pajamų mokesčio lengvatą, kurią būsite gavę per visą sutarties galiojimo laikotarpį.
Atsakyti
tai tik grąžinti lengvatą ar ir susimokėti nuo išmokamos sumos?

nes jei tik lengvatą tai aišku kaip suskaičiuot, bet jei nuo sumos, tai nuo kurios? įmokų ar išmokamos? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2007 11 22, 18:40)
as asmeniskai su kaupiamaisiais gyvybes draudimais nerealiai nusvilus... daugiau i bala nepulsiu... doh.gif

laba visoms, ziuriu isryskejo bendra tenndencija, kad investicinis GD yra blogai unsure.gif o as apsidraudziau pries trejeta menesiu g.gif o tai kas konkreciai blogai: kaupi, investuoji, draudiesi nuo visokiu kriziu + susigrazini mokesciu lengvata bigsmile.gif Tai kas cia blogai?
Papildyta:
bendrai tai plaukioju as siame reikale, tundra visiska doh.gif gal verta nutraukti sutarti, jeigu isgirsiu rimtu argumentu
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2008 02 06, 14:11)
tai tik grąžinti lengvatą ar ir susimokėti nuo išmokamos sumos?

nes jei tik lengvatą tai aišku kaip suskaičiuot, bet jei nuo sumos, tai nuo kurios? įmokų ar išmokamos?  ax.gif

nuo sumokėtų įmokų
Atsakyti
ačiū 4u.gif

VMI niekaip nesugeba normaliai paaiškint... doh.gif

aš čia skaičiuoju kai būsiu pensininkė ir tarkim pagal įstatymą pasirinksiu, kad man mokėtų kas mėnesį po 300 lt iš papildomai sukauptų, tai kaip šias išmokas apmokestins, niekaip negaunu normalaus atsakymo...

vienintelis komentaras, kad reikia šioje sumoje išskirti apmokestinamas ir neapmokestinamas sumas... apmokestinamos įmokos, neapmokestinamas pelnas, bet jei nuostolis? kas tada g.gif ? ir kaip atskirti kuri dalis apmokestinama kuri ne... vargšai tie pensininkai, jei aš nesuprantu, tai kaip suprast doh.gif
Papildyta:
QUOTE(zuza @ 2008 02 06, 19:02)
laba visoms, ziuriu isryskejo bendra tenndencija, kad investicinis GD yra blogai unsure.gif o as apsidraudziau pries trejeta menesiu g.gif o tai kas konkreciai blogai: kaupi, investuoji, draudiesi nuo visokiu kriziu + susigrazini mokesciu lengvata bigsmile.gif  Tai kas cia blogai?
Papildyta:
bendrai tai plaukioju as siame reikale, tundra visiska doh.gif  gal verta nutraukti sutarti, jeigu isgirsiu rimtu argumentu

investicinis gyvybės draudimas nėra blogas produktas iš principo, o ir lyginti su pensijos kaupimo nėra ką, nes gyvybės draudimo paskirtis - gyvybės ligų ir traumų draudimas, o kaip prideda investicinis, tai dar tipo ir taupymas... bet kas lieka iš to taupymo, kai visokios rizikos suvalgo... neįpatingai, todėl mano nuomones, geriausi yra ne kažkokie hibridiniai produktai i gryni, imi tik gyvybės ir taumų draudimu ir taupai senatvei. Aš turiu pasirašius prie 3 metus investicinio draudimo sutartį ir kai išsiaiškinau viską pasijutau apgauta, vien dėl mokesčių, kurie pirmuosius metus siekia net 50proc. visos įmokėtos sumos. Todėl susimažinau visas rizikas, palikau tik gryną gyvybės draudimą su nedarbingumo praradimu, kokia ir yra tikroji jo paskirtis, kad to "investicinio taupymo" bent kažkiek liktų, o dabar kai jau greit baigsiu mokslus ir galėsiu susigrąžint už pensijos kaupimą įmokas, tuomet imsiu kaupti ir pensija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2008 02 07, 08:06)
turiu pasirašius prie 3 metus investicinio draudimo sutartį ir kai išsiaiškinau viską pasijutau apgauta, vien dėl mokesčių, kurie pirmuosius metus siekia net 50proc. visos įmokėtos sumos. Todėl susimažinau visas rizikas, palikau tik gryną gyvybės draudimą su nedarbingumo praradimu, kokia ir yra tikroji jo paskirtis

50proc. blink.gif blink.gif eina sau.... tai dabar as suprantu, kodel paklausus SEB GD apie mokescius, man niekaip nenurode konkretaus dydzio. Kazka numyke, kad neimanoma tiksliai paskaiciuoti, kiek suvalgys riziku draudimas.
Atsakyti