Įkraunama...
Įkraunama...

Pensijų kaupimo fondai

QUOTE(oprst @ 2007 10 30, 10:01)
Man pasidarė smalsu kiek žmonių Lietuvoje jau pradėjo rūpintis savo būsima pensija, gal kas taupote senatvei kokiais kitais būdais g.gif

man asmeniškai dar nemažai sukaups antros pakopos pensijų fondai, nes metukų nedaug wink.gif ateičiai, kai nebesmaugs busto ir kt. paskolos, reikes pagalvoti ir apie trečią pakopa, bet tai kokių 30 gal sulaukus g.gif

QUOTE(Vall2 @ 2007 10 30, 19:02)
1% + 2.5% -> Hansa ??

gal galima daugiau paaiškinti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 10 05, 07:32)
Vidutinis atlyginimas: 512,4 Lt – 1782,04 Lt arba: 219,36 %
* 1995 m. vidutinis atlyginimas suskaiciuotas pagal remiamas pajamas.
(jei kas turit tikslu skaiciu - buciau be galo dekingas, jei nurodytumete kur ji radote)

1

2007 m. II ketv. vidutinis (bruto) darbo užmokestis 1826 Lt. III ketv. dar nepaskelbtas.
1995 m. vidut darbo užmokestis turi būti Statistikos metraštyje, deja po ranka neturiu.
Atsakyti
Pasirašiau 3 pakopos pensijos kaupimo fondo sutartį. Ir tai padariau su DnB NORD banku, nes kiti iš mano labai karčios patirties žiauriai nepatikimi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Buse @ 2007 10 31, 15:26)
kiti iš mano labai karčios patirties žiauriai nepatikimi  verysad.gif

gal gali ta patirtimi pasidalinti? lbai įdomu manau visiems būtų ir naudinga mirksiukas.gif
Atsakyti
aš turiu II pakopos Seb VB, dabar žadu tame pačiame banke pasirašyti III pakopos, nes pagal rezultaus jų labai neblogi skaičiukai yra, taip pat pradėjau galvoti kad gal neblogai būtų senatvei atsidėti kas mėnesį po tam tikrą sumą į indelį (na rizikos ten nėra jokios, prieauglis nėra didelis bet gal neblogas sprendimas.. nžn dar ar ties juo apsistosiu bet čia tik mano pamastymai)
Atsakyti
Gal gali apie tuos preiaugio skaičiukus plačiau papasakoti. Radau įdomią skaičiuoklę http://www.mpensija.lt/skaiciuokle.
Atsakyti
QUOTE(VIKTORIJA25 @ 2007 11 02, 10:18)
atsidėti kas mėnesį po tam tikrą sumą į  indelį (na rizikos ten nėra jokios, prieauglis nėra didelis bet  gal neblogas sprendimas.. nžn dar  ar ties juo apsistosiu bet  čia tik mano  pamastymai)

aš ir galvojau, bet šiai dienai ne kažkas gali pasiūlyti palūkanas, bent lygias infliacijai doh.gif tai baisu, kad taptu tas indėlis kaip rublinius kad močiūtė taupė ir iš keliasdešimt tūkstančių, vos kelis šimtus litukus atsiėmė...žiauru... unsure.gif

QUOTE(Talore @ 2007 11 02, 12:04)

hm... įdomu paskaičiuoti ir pažaisti... gerai kad metelių nedaug, daug prikaupia antra pakopa... įdomu kas apsprendžia "Pensija, kurią gaudamas gyventumėte be rūpesčių" dydį? sunku tikėtis bent šiomis dienomis, kad dabartiniai 2000 lt ir ateityje bus tokios pat vertės... bet jei tiek sukaupia antros pakopos 5,5proc nuo algos... tai jei skirčiau 10proc. dar papildomai g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2007 10 31, 22:08)
gal gali ta patirtimi pasidalinti? lbai įdomu manau visiems būtų ir naudinga  mirksiukas.gif

Gal užsiroviau ant netinkamų banko tarnautojų verysad.gif Bet pvz SEB'e keičiausi didelę suma ir man neatidavė 100 lt., ta kasininkė tikrai nebuvo žalia dar ir be to aš ją iš matymo seniai pažinojau - kažkaip žioplė pasitikėjau verysad.gif Kitą karta tam pačiam banke ne taip atliko operaciją kaip aš prašiau - susiję su pervedimais...
Hansoj kortelę bankomatas prarijo - darbuotojos paprašiau, kad raštą parašytų, kad ne dėl mano kaltės ją praradau, tai spėkit ar parašė...
Kažkaip labai nesėkmingai... verysad.gif
Atsakyti
Nu sakyčiau visiems pasitaiko, as pvz Ūkio banke pastoviai primenu, kad nuo manęs neskaičiuotų du kartus mokesčio už perlaidą, nes viena mėgėja ten dirba... ir žiūri aikis išpūtus, kai pareikalauju primokėti nes trūksta blink.gif todėl Ūkio bankui savo ateities nepatikėčiau, šiuo metu esu šimtuprocentinins hansa klientas, bet neaišku kiek ilgai... nes sakoma, kad žmogus finansinę įstaigą keičia kas septynerius metus, o jau greit bus tie septyni... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dowwe: 05 lapkričio 2007 - 20:52
Aš tai hansa banke pasirašius pensijų kaupimo fondą.
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2005 01 04, 18:27)
Vakar ziurejau laida ir ten daug pasakojp apie pensiju kaupimo fondus.
Pas mus i darba kazkada buvo ateje atstovai is Hansa banko, aiskino aiskino ten apie fondus, bet nieko doro nepasake, tik kad labai norejo, jog pasirasytumem, vos ne prievarta bruko tuos popierius i rankas.

Dabar pati susimasciau siek tiek smile.gif  Gal kas jau esate koki fonda pasirinke, kodel?
gal forume lankosi ir banke dirbancios mamytes, gal galetu siek tiek paaiskinti- kas ir kaip smile.gif
aciukas smile.gif

mano gera drauge dirba draudimo kompanijoje,todel viska labai smulkiai paaiskino apie kaupiamuosius gyvybes draudimus.kadangi man buvo aktualu kaupiamasis draudimas ir vaika norejau apdrausti nuo traumu,tai ji man ir padejo apsispresti.kurioje kompanijoje koki draudima geriausia darytis.as pasirinkau dvi skirtingas kompanijas.viena pasidariau AIG life,o kita ERGO.
Atsakyti
as asmeniskai su kaupiamaisiais gyvybes draudimais nerealiai nusvilus... daugiau i bala nepulsiu... doh.gif
Atsakyti