O aš neatsimenu kur sudaryta pas mane ta pensijų kaupimo sutartis, lyg hansoj o gal DnB Nord reik susirūpint atminties gerinimu
as pasirinkusi Pensija3, gaunu tas metines ataskaitas - ir nieko nesuprantu, mano akimis - tai nesutaupau, o Daug bankui atiduodu.... Jokio pelno
QUOTE(prieblanda @ 2007 02 06, 12:40)
O kuo skiriasi II ir III pensijų pakopos?
II pakopa, tai papraščiusia dalis sodrinės pensijos, nes einama link to, kad ateityje sodra garantuos tik minimalią pensiją, dėl mažėjančio surinkimo, kadangi ji dirba "piltuvėlio" principu...kiek surenka, tiek išmoka pensijoms, todėl ir buvo skatinami pensijų fondai, kad žmonės kauptų kaip užsienyje ir mėgautųsi tokia pensija, kokią užsidirbo, o ne kiek trupinių surinko sodra
QUOTE(Wilidza @ 2007 02 20, 20:50)
-Jei pasinaudojate pajamu mokescio lengvata, ir atsiimate pinigus anksciau - reikia sugrazinti ta gauta lengvata ir dar pelno mokesti nuo to, kiek uzdirbote su tuo fondu.
-Jei pasinaudojate pajamu mokescio lengvata ir pasiimate veliau nei po 10 metu - mokesite pelno mokesti nuo to ka uzdirbote.
-Jei nesinaudojate pajamu mokescio lengvata ir pasiimate veliau nei po 10 metu, arba busite jau pensininkas - yra projektas, kad nieko nereikes moketi.
sis principas tinka ir gyvybes draudimui ir III pakopos pensiju fondui.
-Jei pasinaudojate pajamu mokescio lengvata ir pasiimate veliau nei po 10 metu - mokesite pelno mokesti nuo to ka uzdirbote.
-Jei nesinaudojate pajamu mokescio lengvata ir pasiimate veliau nei po 10 metu, arba busite jau pensininkas - yra projektas, kad nieko nereikes moketi.
sis principas tinka ir gyvybes draudimui ir III pakopos pensiju fondui.
deja... ne viskas kas tinka GD tinka ir PF... III pakopos PF lengvata galioja tik sumokėtoms įmokoms...vadinasi, jei sutartis ne trumpesnė nei dešimt metų, tai gali kas met atsiimti dalį sumokėtų GPM, tačiau pabaigoje teks susimokėti 15% nuo sumokėtų įmokų (investicinio pelno neapmokestina, kas šiaip būtų normalu ir logiška), o jei nutraukiate sutartį, tai teks pakloti net 27%... jei nesinaudoji GPM lengvata, tai... deja atsiimant vis tiek teks mokėti 15 arba 27 priklausomai nuo termino.
QUOTE(Shalnaja @ 2007 03 09, 12:02)
O aš nepasitiku Turiu net pavizdį čia gal ne tas pats,bet visdelto.Draugu tevai kaupe vaikų mokslams tai vat sumokejo žmonės 15.000 per visus tuos metus,o kai atėjo laikas atsiimti jiems dave 13,000.Tai vat kažkaip atšoko man noras kaupti tokiu būdu Geriau jau keist i eurus ir į sąskaita deti kaip procentinį indelį
taip... jie pataikė ant įstatymų pasikeitimo bangos... buvo laikas, kai GD sutarčių pasirašinėti totaliai neapsimokėjo...
QUOTE(Giselle @ 2007 04 20, 16:31)
p.s. gaila, bet nepamenu, bet kazkodel didziausia uzuojauta buvo skirta tiems, kurie sedi draudimo kompaniju fonduose...
gaila todėl, kad GD smaugia nerealius mokesčius už draudiminę apsaugą, todėl investicijos gali būti tiesiog suvalgomos... dabar rinkoje vyksta PF integravimas į GD įmones... joms tai labai paranku, nes... i III pakopos PF mokėti gali kaip nori, nes sutartis neįpareigoja, kadangi savanoriškai kaupi sau pensiją, o jei padaromas produktas PF+GD tai jau sutartyje įkalamos sąlygos, kad jei nemokėsi, tai nutrauks apsaugą ir moka žmogeliai, tik rezultate nuskaičiavus tuos GD mokesčius investicijos suvalgomos...
Pensijos nežadu niekur kaupti, nes nesitikiu sulaukti pensijos pensija nuo 60 metų tiktais, kokia tikimybė, kad sulauksiu jos, jokios. O jei sulauksiu vistiek kažkiek Sodra pamokės, jei ne gal vaikas padės.
tai bent mąstymas... nesulauksiu... gal sodra pamokės... arba vaikai išlaikys... iš kur toks pesimizmas ir nesirūpinimas savo ateitimi
QUOTE(dowwe @ 2007 09 02, 18:30)
tai bent mąstymas... nesulauksiu... gal sodra pamokės... arba vaikai išlaikys... iš kur toks pesimizmas ir nesirūpinimas savo ateitimi
Jau geriau aš pasirūpinsiu savo dabartimi ir šiandiena, nei galvosiu kas man bus 60 metų sulaukus. Jau geriau aš vaikui žaislą nupirksiu, nei į pensijų fondą pinigus dėsiu, jau geriau taupysiu ant mokslų, nei į pensijų fondus dėsiu. Beje, MB, mano šeima, jo šeima irgi tą patį mąsto Nepasitikiu jokiais fondais, jau tada geriau namie į taupyklę iki senatvės dėčiau tam tikrą sumą, nei į fondą Kas liečia pesimizmą, tai vieną dieną aš tokia kitą dieną kitokia, taip kad šiuo metu man pesimizmo laikotarpis bet ir optimizmo laikotarpiu fondus aplenksiu
jo... tapiau aš vaikas būdamas dar rubliukus, poto žvėriukus... ne kažkas liko iš tų santaupų vaikiškų, kurias taupaiu savo mokslams... nes tėveliai nelabai galėjo už juos sumokėti nesakau, kad kiekvienam būtina kaupti savanoriškai, bet jaunam žmogui tiesiog būtina savo "dalį nuo atlyginimo" kurios nematome, nes pervedama sodrai, atidėti atskirai, kitaip sakant padalinti riziką... aš visada vadovaujuosi savo taisykle, kad atsarga gėdos nedaro, ypač kai ji ne vieną
Aš pasirašius sutartį su HANSA, kol kas visai neblogai ten viskas atrodo. Bet ir Finastos rodikliai įspūdingi.. Vis neapsisprendžiu, perbėgt į Finastą ar ne
Aš ir hansoj... Finastos juodu ant baltu manęs nežavi... nes... pasiekti geri rezultatai negarantuoja tokių pačių ateityje...
QUOTE(dowwe @ 2007 09 02, 21:13)
nesakau, kad kiekvienam būtina kaupti savanoriškai, bet jaunam žmogui tiesiog būtina savo "dalį nuo atlyginimo" kurios nematome, nes pervedama sodrai, atidėti atskirai, kitaip sakant padalinti riziką... aš visada vadovaujuosi savo taisykle, kad atsarga gėdos nedaro, ypač kai ji ne vieną .
Truputi pakreipkim kitur:
http://www.spekulian...page.php?id=210
arba i save ...
Niekaip nesuprantu zmoniu, kurie tiki: ateis "kazkas" ir duos ... nefantazuokim.
Manau "sekundes" bankas parode, kaip kortu nameliai griuna. po to seke LAIB, kiti bankai. Suprantama, valstybe bankrutuoti negali, taciau ...
Savo draugams uzduodu paprasta klausima:
1. koks buvo Jusu atlyginimas pervertus "zverelius" i litus ? Daznas atsakyma -> apie 100 Lt.
2. Paziurekim - koks vidutinis atlyginimas yra dabar -> ??
3. Paziurekim koks vidutinis atlyginimas yra Vokietijoje. Atimkim 30% -> toks 5-10 metu laikotarpyje bus pas mus. Netikite - meskite i mane akmeni ...
Paziurekim i pensiju siul;ytoju siulomus "padidejimus" - tiesiog juokai, max'imum 10% su salyga - jei visas bus gerai !!!
O dabar pasigriebkit kalkuliatoriu i paskaiciuokit, kiek nuo 100 Lt jus turite pensijos siandien !
Ar neatrodo, kad per 15 metu "sutaupete kawos puodeliui" ??
Ir dar viena dalyka pamastykit -> kodel is pensiju fondu nera kelio atgal i SODRA ??
QUOTE(Vall2 @ 2007 09 04, 13:07)
Ir dar viena dalyka pamastykit -> kodel is pensiju fondu nera kelio atgal i SODRA ??
Cia tai labai geras klausimas ir verta pamastyti. Toks sutarciu pasirasymas man primena spastus, is kuriu zmogus jau neistruks.
QUOTE(ingakyca @ 2007 09 02, 19:43)
Jau geriau aš pasirūpinsiu savo dabartimi ir šiandiena, nei galvosiu kas man bus 60 metų sulaukus. Jau geriau aš vaikui žaislą nupirksiu, nei į pensijų fondą pinigus dėsiu, jau geriau taupysiu ant mokslų, nei į pensijų fondus dėsiu. Beje, MB, mano šeima, jo šeima irgi tą patį mąsto Nepasitikiu jokiais fondais, jau tada geriau namie į taupyklę iki senatvės dėčiau tam tikrą sumą, nei į fondą Kas liečia pesimizmą, tai vieną dieną aš tokia kitą dieną kitokia, taip kad šiuo metu man pesimizmo laikotarpis bet ir optimizmo laikotarpiu fondus aplenksiu
Jei nesitikit pensijos sulaukti, tai apie fondus ypač verta pagalvoti, nes fonduose kaupiamos lėšos yra PAVELDIMOS, o ką sumokėjot Sodrai, jei nesulaukėt pensijinio amžiaus, viskas amžiams pradingsta. Kitas dalykas, kad daugelis kažkaip užmiršta faktą, o kad į privačius pensijų kaupimo fondus pervedama tik 5 proc. nuo Sodrai įmokėtų įmokų, aišku, savanoriškos įmokos yra atskiras reikalas, bet tam jos ir yra savanoriškos - nori moki, nori ne.
Aš pati kažko ypatingo iš pensijų forndų nesitikiu, tiesiog man patiko mintis, kad tos lėšos yra paveldimos